Oferta publica de actiuni - un excelent canal de marketing

In viata unei companii, oferta publica initiala de actiuni (IPO - Initial Public Offering), in vederea cotarii la Bursa, este un eveniment ce reprezinta o oportunitate pentru comunicarea cu publicul. Marketingul este un instrument necesar pentru aceste practici. Insa la fel de adevarat este ca si IPO este un excelent prilej pentru a face marketing.
In tarile unde piata de capital este dezvoltata, s-a creat o adevarata industrie a asa-numitului marketing IPO. Unele companii ajung sa faca oferte publice doar pentru a crea "agitatie" pe piata financiara, energizandu-si in acest mod brandurile. Efectele unei asemenea actiuni, daca este bine facuta, pot fi benefice atat in plan financiar, cat si in cel al imaginii.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Ogilvy Romania

Ogilvy România face parte din rețeaua internațională Ogilvy si oferă pietei din Romania următoarele arii de expertiză, la nivel integrat: strategie de brand, advertising, customer engagement, PR & Influence... vezi detalii »

Branduri

SectiuneBranded


Related