Golin a comunicat listarea primului operator din domeniul food service pe Bursa de Valori București – Sphera Franchise Group

Golin a comunicat listarea primului operator din domeniul food service pe Bursa de Valori București – Sphera Franchise Group

Golin este agenția de PR care s-a ocupat de dezvoltarea și implementarea strategiei de comunicare a listării Sphera Franchise Group, prima listare a unui operator din domeniul food service la Bursa de Valori București. Astfel, Golin devine agenţia cu cea mai mare şi mai diversă expertiză ȋn listări, comunicând oferte publice iniţiale (IPO) atât pentru companii de stat, cât şi private, precum şi listări secundare pe burse străine sau listări duale.

„De la lansarea primului restaurant, ȋn 1994, compania a crescut devenind un operator de top în industria locală de foodservice. Astfel, listarea pe Bursa de Valori București a venit ca un pas normal, dar de o importanță strategică pentru ambițioasele planuri ale Sphera.

Știam că procesul de comunicare a unui IPO este unul riguros, care presupune respectarea a numeroase reglementări, astfel că am dorit să beneficiem de consultanța unei echipe experimentate. Ne-am bucurat să găsim acest lucru la Golin, cu care avem deja un parteneriat de lungă durată, agenția coordonând cu succes comunicarea brandurilor din portofoliul Sphera (KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell)”, spune Mark Hilton, CEO, Sphera Franchise Group.

„Listarea Sphera Franchise Group este un nou proiect de succes ȋn portofoliul nostru, iar acest lucru reprezintă o validare a expertizei pe care Golin o deține în zona comunicării pe piaţa de capital, ȋn particular, şi a comunicării financiare, ȋn general.

De-a lungul timpului, am dezvoltat un parteneriat solid alături de echipa brandurilor KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell și suntem fericiți că am fost alături de aceasta într-unul dintre cele mai importante momente din viaţa unei companii – listarea la bursă”, adaugă Andrada Busuioc, Executive Director, Corporate Division, Golin.

Sphera Franchise Group este al cincilea proiect de acest tip din portofoliul Golin, după cotarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori București şi, ulterior, pe cea de la Londra, comunicarea ofertei publice secundare a Transgaz și listarea concomitentă pe bursa de la Londra și pe cea de la București a Electrica, cea mai mare ofertă publică inițială desfășurată până în prezent ȋn România.

Din partea Sphera Franchise Group au fost implicate ȋn proiectul de comunicare a listării Monica Eftimie (Chief Marketing Officer) şi Claudia Porojan (Senior PR & CSR Manager). 

Echipa Golin a fost alcătuită din Andrada Busuioc (Executive Director, Corporate Division) și Andrei Mehedințu (Senior Media Associate).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related