Au fost anuntati castigatorii competitiei Kinofest 2009

A treia editie Kinofest, singurul festival international de film digital din Romania, s-a incheiat sambata la The Light Cinema cu Gala de premiere a filmelor castigatoare. Astfel, pentru fiecare din cele 3 competitii de film (fictiune, animatie si micromovie) a fost desemnat cate un film castigator, fiind acordate si cateva premii speciale.

Dintre cele 31 de filme inscrise in competitia de filme de fictiune, juriul a decis sa acorde titlul de Cel mai bun film de fictiune Kinofest 2009 filmului Como Conoci A Tu Padre al lui Alex Montoya din Spania. Filmul care a castigat competitia de animatie Kinofest 2009, dintre cele 82 de filme aflate in concurs, este Anhalter, realizat de Daniel Hopfner din Germania. Iar la sectiunea Micromovie filmul castigator a fost Waiting Chairs, realizat de Ashwin Inamdar din SUA, acesta fiind ales dintre cele 52 de filme aflate in competitie.

Si in acest an, Adobe Romania a sustinut excelenta in arta si creatia digitala, oferind premiile pentru castigatorii celor 3 competitii Kinofest. Premiile constau in cate o licenta Adobe CS4 Production Premium, folosit pentru crearea de productii audio, video si interactive.

In plus, la aceasta editie a fost acordat un premiu de catre reprezentanttii Cocor MediaChannel care consta in difuzarea pe mediafatada Cocor, a trailerului unuia dintre scurtmetrajele inscrise in cele 3 competitii de film, timp de o saptamana, intre 25 si 31 octombrie. Mediafatada Cocor este cea mai mare din Europa avand 3300 mp de ecrane si iluminatii cu LED.

Tot sambata a fost prezentat si un top intermediar al celor mai bine clasate lucrari finaliste din competitia de scurtmetraj AVON Movie for Life, top obtinut din media punctajelor acordate de juriul profesionistilor si de publicul Kinofest prezent la proiectia care a avut loc pe 22 octombrie. Voting-ul pentru scurtmetrajele inscrise in competitie continua online, pana pe 31 octombrie, pe canalul dedicat de pe YouTube (www.youtube.com/users/avoncosmeticsromania). Concursul se va termina pe 2 noiembrie, cand vor fi anuntati cei 3 castigatori ai premiilor in valoare totala de 3.000 de euro.

Pe langa gala de premiere, seara de sambata a inclus si competitia de micro-filme, un gen absolut original de filme, reprezentand productii cu durata de maximum 120 secunde, dar si o panorama a creatiilor absolventilor scolii Gobelins, sectia animatie - una dintre cele mai apreciate scoli de animatie din lume.

De-a lungul celor 3 zile de festival, Kinofest 2009 a prezentat peste 21 de ore de proiectii, gratie celor peste 169 de filme din 20 de tari aflate in concurs, precum si selectiei speciale si sectiunii de best-of care au cuprins peste 40 de filme extra-concurs.

In fiecare seara de Kinofest, peste 300 de spectatori au raspuns invitatiei de a vedea proiectii speciale, panorame de film si concerte de muzica indie (Les Elephants Bizzares si Scout Astray) intr-un maraton de care a durat de la ora 5 seara pana dupa miezul noptii. O mare parte din filmele din competitie au fost prezentate in premiera in Romania, fiind productii selectionate si premiate recent la competitii internationale importante (Oscar, Cannes, Sundance, Siggraph, Annecy, Tamper, Venetia, OneDotZero, BitFilm si multe altele).

Cele 3 jurii specializate care au evaluat lucrarile inscrise in cele 3 competitii au fost formate din profesionisti din industria filmului si a publicitatii, astfel: juriul competitiei de fictiune a fost format din Catalin Saizescu (regizor), Emanuel Lazarescu (critic de film, Cinefan.ro editor), Claudiu Paun (director of photography) si Cristina Zaharia (film critic, editor Port.ro); juriul competitiei de animatie a fost format din Radu Tinc (art director Nano Design), Bogdan Lazar (creative director, animator Golem Studio), Nicolae Florian Besnea (redactor-sef, FilmeTari.com) si Catalin Pop (ilustrator); juriul competitiei de micromovie a fost format din Radu Tinc, Bogdan Lazar, Nicolae Florian Besnea si Vasile Alboiu (Digital Creative Director, OgilvyOne)

Kinofest este unicul festival international de film digital din Romania, realizat de Valentin Partenie cu sprijinul IQads si gazduit de The Light Cinema. Editia din acest an este sustinuta de AVON Cosmetics Romania, avandu-i ca parteneri pe Rama si Auto1one. Premiile acestei editii au fost oferite de Adobe Romania.

Conceptul creativ al campaniei de comunicare a Kinofest 2009 a fost dezvoltat de Rusu si Bortun Brand Growers, fiind produs cu sprijinul Comitetul Central, Carioca si Grafica si Tipar.

Partenerii media ai Kinofest 2009 sunt: Radio Guerrilla, Trilulilu, Tabu.ro, 24-FUN, Zoom, Metropotam, Feeder.ro, CinemaRx.ro, Academia Catavencu, SMARK, Realitatea.net, Port.ro, Cocor MediaChannel, Elevate, OOPS Media, Cinemagia, Filmetari.com, Cotidianul.ro, Cinefan.ro si The Money Channel, iar data carrier este Transfer.ro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Grafica si Tipar

Grafică şi Tipar este poziţionată ca o agenţie de producţie creativă, cu expertiză în conceperea şi producerea de materiale pentru campanii de marketing şi comunicare. Activitatea noastră se desfăşoară... vezi detalii »

Sectiune


Comentarii

Florina Ungureanu
acum 14 ani
unde as putea sa vad si eu topul intermediar pt AVON?
Marin PREDA
acum 14 ani
Topul a fost proiectat doar la Kinofest, fara mentionarea pozitiilor in ierarhie. Dar, daca ne intrebi, ti-l spunem: 2iua Sanilor, Pijama Party si Iubeste-ma. Spor!


Branded


Related