Catalin Rusu: Povestea unui brand de lux merge mai departe prin cei care-i inteleg esenta, nu doar ii cumpara aparenta.

Catalin Rusu: Povestea unui brand de lux merge mai departe prin cei care-i inteleg esenta, nu doar ii cumpara aparenta.

In asteptarea evenimentului Luxury & Aspirational Brands 2012 de pe 8 octombrie, l-am intrebat pe Catalin Rusu (Creative Director & Managing Partner, Rusu+Bortun Brand Growers) ce diferentiaza brandurile aspirationale de cele premium si cum ar trebui sa comunice un brand de lux astfel incat sa fie relevant si la nivel local.

IQads: Ce inseamna un brand de lux, ce atribute il diferentiaza de brandurile aspirationale si de cele premium? Care este relatia dintre ele ?
Catalin Rusu
: La prima vedere, un brand de lux inseamna o raportare diferita la ceea ce pot face banii. La fel ca orice brand, banii au si ei piramida lor. Sunt functionali la baza, emotionali in zona mediana si atitudinali in varf. Legatura de valoare dintre un cumparator si un brand de lux nu poate fi una doar functionala. Esti printre putinii care isi permit achizitionarea unui "status object", dar asta nu inseamna ca detii acel brand, ca-l poti transforma intr-un "status story" propriu si personal. Un Stradivarius n-are aceeasi valoare in mana unui afon. Relatia dintre publicul de vanzare si cel de pozitionare este cheia diferentierii fata de celelalte categorii. Povestea unui brand de lux merge mai departe prin cei care-i inteleg esenta, nu doar ii cumpara aparenta. Valoarea unui astfel de brand se propaga prin traditia instruirii, printr-o atitudine aparte fata de o functionala posibilitate de achizitie.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Rusu+Bortun

Rusu+Bortun este o agentie de strategie si manifestare creativa de brand. Conform Art Directors Club, Rusu+Bortun este printre cele mai creative agentii din Romania in 2022. Din 2008, Rusu+Bortun integreaza servicii... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related