O romanca a reprezentat Romania in fata vedetelor nominalizate la premiile Oscar

O romanca a reprezentat Romania in fata vedetelor nominalizate la premiile Oscar

Sambata, 21 februarie 2015, cu o seara inainte de ceremonia decernarii premiilor Oscar, Alice Goidea, make-up artist, a reprezentat Romania la Los Angeles, in fata nominalizatilor la celebrele premii din industria filmului. Alice nu a mers singura, ci i-a luat cu ea pe Ileana Cosanzeana, Praslea cel Voinic, Lostrita si Vitoria Lipan si a vrut sa arate intregii lumi frumoasele povesti romanesti, aduse la viata intr-un mod original.

Tanara romanca a fost invitata sa isi prezinte munca, alaturi de alti 49 de artisti si branduri internationale exclusiviste, in cadrul evenimentului organizat de Celebrity Connected, la Los Angeles, in fata a 130 de vedete nominalizate in acest an la Oscar.

Organizatorii evenimentului au dorit sa delecteze vedetele cu momente deosebite, de aceea toti cei 50 de artisti invitati si-au creat propriile momente.

Alice Goidea a povestit vedetelor despre munca ei si a aratat cum make-up-ul transforma oamenii obisnuiti in personaje de basm. Dovada se regaseste in cartea oferita vedetelor, unde sunt si povestile cu Ileana Cosanzeana, Praslea cel Voinic, Lostrita si Vitoria Lipan, personaje scoase din cultura si folclorul romanesc si aduse la viata in studioul foto.

De asemenea, Alice Goidea a dat sfaturi si invitatii de make-up celor care au dorit sa beneficieze de serviciile ei, pe parcursul zilelor petrecute acolo.

Cu aceasta ocazie, s-a lansat si site-ul GreatRomanianCharacters.com care invita intreaga lume intr-o incursiune in povestile romanesti.

Alice Goidea are 27 de ani si dintotdeauna a fost atrasa de arta, in special de culori si de texturi. A studiat make-up-ul timp de 3 ani, intai in Romania, apoi la Paris si Barcelona. Nu este adepta standardizarii make-up-ului si a lucrului cu sabloane, ci prefera sa creeze stiluri personalizate pentru fiecare persoana cu care lucreaza, in functie de ten si morfologia fetei. 

Ea considera ca "Machiajul este arta si ca fiecare persoana pasionata de make-up poate aduce ceva nou, fiecare personalitate spune o poveste construita intr-un stil unic".

De aceea, atunci cand a primit invitatia de a participa la acest eveniment, a dorit sa adauge intregii prezentari ceva inedit.

"Inca de mica am fost impresionata de basmele cu eroi miraculosi si am avut mereu acea chemare a plaiului mioritic, a frumusetilor nemasurate pe care aceasta tara a noastra le are. La acest eveniment, nu m-am gandit numai sa ma prezint pe mine, ci am vrut sa le povestesc si lor macar o mica parte din tot ce insemnam noi, romanii, caci avem atatea frumuseti de aratat", declara Alice Goidea, make-up artist.

Proiectul, gandit pentru Alice de un grup de tineri artisti si publicitari, a pornit de la dorinta de a arata strainilor ca Romania nu inseamna numai Dracula, ci ca noi, romanii, avem un folclor bogat si povesti demne de a fi ecranizate.

"Ne-am gandit ca acest proiect nu numai ca o va ajuta pe Alice sa isi prezinte munca intr-un mod inedit , dar va reprezenta si Romania. Si chiar daca nu se va face vreun film de Oscar cu aceste povesti, ele merita spuse intregii lumi", spune Alex Hariga, Creative Director al proiectului.

Tinerii isi propun sa duca mai departe site-ul GreatRomanianCharacters.com, cu alte povesti si personaje romanesti ce merita a fi expuse lumii.

Echipa

La proiect au participat: Alice Goidea – Make-Up Artist, Alex Hariga – Creative Director & Photographer, Dan Hariga - Art Director, Gratiela Dinescu - Photographer and Assistant Photographer, Enoh Barbu - Front End Developer, Razvan Marin – Storyteller, Alexandra Paun – Story Editor.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related