[Drumul spre Gatit: bloggeri] Beatrice Cernatescu (Bibi's Kitchen): Un lucru pe care l-am invatat incercand sa impac cariera cu blogul? Cu putin efort si multa pasiune, ele pot coexista in viata fiecaruia dintre noi

[Drumul spre Gatit: bloggeri] Beatrice Cernatescu (Bibi's Kitchen): Un lucru pe care l-am invatat incercand sa impac cariera cu blogul? Cu putin efort si multa pasiune, ele pot coexista in viata fiecaruia dintre noi

Astazi o cunoastem pe Beatrice Cernatescu, in bucataria careia am stat, cel putin virtual, ca sa aflam mai multe despre Bibi's Kitchen si povestea din spatele blogului de food pe care ea l-a inceput, fara sa-si dea seama, de mica. 

Puteti sa va ganditi la Beatrice ca la un Superman la feminin: ziua si-o imparte intre super-proiecte, din pozitia Channel & Partner Marketing Lead MMDS la Microsoft, iar in timpul liber exerseaza retete pentru bucataria pe care o imparte cu mai mult de 2.000 de prieteni virtuali.

Despre cum reuseste - in povesti si cateva poze absolut delicioase - mai jos. Sa va serveasca drept inspiratie pentru Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl care debuteaza maine.


Background

Toata viata am incercat sa am in centru  bunul gust, dar si gustul bun :) De mica mi-a placut sa experimentez in bucatarie alaturi de mama si bunica mea, iar amestecul acelor ingrediente simple, care la inceput nu iti spuneau nimic, dar din care la sfarsit ieseau preparate delicioase, mi se parea magie.

Sunt din Bucuresti, pregatirea mea este in management, iar ca job-uri, am lucrat predominant in marketing si comunicare. 


De la job: proiecte cu care se mandreste

Sunt destul de multe proiecte care simt ca au iesit cum mi-am dorit, dar as vrea sa mentionez din perioada Nokia - lansarea brandului Lumia in Romania, iar din perioada Microsoft - lansarea pe piata a unuia dintre primele terminale mobile Microsoft - Lumia 640. 


Marketing Manager & food blogger

Gatesc si fac poze de multa vreme, acestea fiind doua dintre cele mai mari  pasiuni ale mele. Detineam deja de ceva ani un stoc serios de retete si poze cu ce gateam, dar care nu vedeau lumina zilei.

Cum spuneam, de mica mi-a placut sa gatesc si se pare ca "Mos Nicolae" imi poarta noroc.

Daca pe la 10 ani ii scriam Mosului sa imi aduca in dar un mixer cu care sa imi pot face un chec (primul meu preparat), acum doi ani, tot de Mos Nicolae, blogul a venit natural, ca o surpriza din partea celui mai mare "fan" Bibi's Kitchen,  si anume sotul meu, cel  care mi l-a facut cadou :)

Am publicat  prima reteta si de atunci nu m-am mai putut opri.

Cat despre a impaca viata de Marketing Manager cu cea de blogger, cele doua se alimenteaza una pe cealalata.

Timpul fiind foarte scurt si job-ul tinzand sa ocupe majoritatea acestuia, una dintre directiile principale pe care le-am urmarit pe acest blog (si s-a si dovedit a fi de succes), este aceea de a gati si impartasi retete foarte  gustoase care sa impresioneze placut pe oricine si totusi care sa poata fi gatite cu usurinta  si de noi, cei care suntem ocupati de dimineata pana seara cu job-ul si care nu avem mare pregatire in domeniu.

Am o intreaga sectiune dedicata deserturilor fara coacere, care se fac rapid, ingredientele sunt putine si se gasesc relativ usor, iar zambetele sunt garantate.

Daca este un lucru  pe care l-am invatat incercand sa impac cariera cu blogul, acela este urmatorul: cu putin efort si multa pasiune ele pot coexista in viata fiecaruia dintre noi, spre bucuria familiilor noastre :)


Bibi's Kitchen

Cum bine stie oricare dintre cei care  gatesc, cea mai mare bucurie si satisfactie o ai cand impartasesti cu cei dragi ce ai gatit si ei se bucura si te apreciaza. Ei, cu acest blog as putea spune ca de fiecare data cand gatesc si pozez preparatul, "servesc" aproape 2.000 de portii, chiar daca virtual.

Imi face foarte mare placere cand ma intalnesc cu colegi de birou, colegi din agentii, rude si prieteni care imi spun cu ce i-am inspirat,  ce retete de pe blog au incercat  si mai ales cand imi aduc sa gust :)

Doar o mica mostra, sa va lase gura apa

Am gatit, gatesc si voi gati. Ah, cu pauze de pozat si de scris articole, bineinteles :)  Nu am avut un scop anume, ci doar sa impart pasiunea mea. Am primit in schimb multe cereri de candy bar-uri, consultanta de produs pentru diferite cafenele si restaurante, cereri de sedinte foto de produs si cateva cereri de colaborari pe blog.

Bibi's Kitchen este exact ceea ce ii spune si numele - bucataria mea, tot ceea ce gatesc eu in stilul meu, deschis celor ce ma urmaresc. Evolutia a fost una predominant organica, iar  problemele sunt in general legate de timp, pentru ca niciodata nu gasesc timpul necesar pentru cat as dori sa gatesc, sa pozez, sa scriu articole.

Cat despre rezultate, imi amintesc cu drag doua momente: cand am ajuns la 1.000 de fani pe Facebook si nu imi venea sa cred cati au incaput in "bucataria" mea,  si al doilea, cand m-am trezit intr-o dimineata cu o abundenta de vizite noi pe blog si am descoperit ulterior motivul: unul dintre cele mai mari centre comerciale din Bucuresti mi-a preluat si share-uit una dintre retete in comunitatea lor de pe Facebook, care era imensa.


Ce iti place cel mai mult sa gatesti?

Multe deserturi in principiu; insa, dupa cum se poate vedea si pe blog, am o afinitate pentru cheesecake, in toate variantele posibile :)


Cum ar fi aceasta varianta, cu Baileys.


Promovare

Nu prea m-am promovat in mod direct, dar cu siguranta voi face acest lucru in viitor. Pana acum m-am bazat mult pe content, pe calitatea pozelor si pe comunicarea pe pagina de Facebook.


Un mesaj pentru publicitarii care se intrec la Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl:

Mult succes  la cel mai gustos "pitch" la care veti participa anul acesta! :)


Planuri de viitor

In plan virtual imi doresc o crestere a "musafirilor" din Bibi's Kitchen, din ce in ce mai mult si din afara tarii, iar in plan real imi doresc depasirea barierelor digitale si aparitia, de ce nu, a unui Bibi's Kitchen in forma fizica.

 

Acest articol face parte din seria editoriala Cupa Agentiilor la Gatit: antreprenori.


Despre Cupa Agentiilor la Gatit

Creativii ingredientelor, ai prezentarilor culinare si suporterii lor isi gasesc locul, pentru al treilea an consecutiv, la Cupa Agentiilor la Gatit. Aducem creativii in bucatarie din 2013 si starnim industria sa se infrunte in preparate. In 2015, Cupa Agentiilor by Lidl e gazduita de Chef Parade Cooking School, beneficiaza de tehnologie de la Electrolux, iar preparatele vor fi gatite sanatos cu Zepter. Participantii se vor juca cu Jacobs si vor degusta alta mancare de peste de la Ocean Fish, in timp ce legumele vor fi rasfatate de Bonduelle. Promotionalele creative sunt asigurate de Samdam.

Cupa Agentiilor la Gatit este un eveniment IQads, cu solutii de la AdProduction, tiparituri creative de la Grafica si Tipar, spectacol tehnic de la Five’s si ajutoare de incredere de la Brigada de Voluntari, powered by KISS FM. Partenerii media sunt: Bucataras.ro, Gustos.ro, eCuisine.ro, Culinar.ro, Click! Pofta buna!, La Cucina, Mixtopia si Elevate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Grafica si Tipar

Grafică şi Tipar este poziţionată ca o agenţie de producţie creativă, cu expertiză în conceperea şi producerea de materiale pentru campanii de marketing şi comunicare. Activitatea noastră se desfăşoară... vezi detalii »

Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related