[Drumul spre Gatit: echipele] O portie de pastellini vom servi fara regrete in a doua zi de Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl

[Drumul spre Gatit: echipele] O portie de pastellini vom servi fara regrete in a doua zi de Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl

Cum suna niste pastellini imbogatiti cu un ingredient secret? La sonorizare nu-s deloc probleme, ramane de urmarit cum stam maine la faza "pe gustate".

Daca aveati impresia ca am adunat destule bunatati in Cupa Agentiilor la Gatit by Lidl, va inselati. Maine o luam cu punct si de la capat - asteptam cu entuziasm bucatele publicitarilor ce le-a fost scris sa apara pe mesele de la Chef Parade, ca imediat apoi sa dispara, degustate sau infulecate, dupa caz, de oameni binevoitori ca noi. Si, desigur, ca membrii juriului; acestia vor alege din nou cateva echipe finaliste cu care sa ne intalnim vineri, 17 iulie, in cadrul Marii Finale de Bucatareala & co.

Bun. V-am creionat si-un scurt context, acum revenim la pastellini.
A, nu sunt gata pastele? Bine, atunci hai sa mai stam un pic de vorba:

 

Saga formarii echipei 

S-au ales cei mai buni dintre cei buni, iar unii vor fi cei mai buni in curand.

Ana a fost o alegere naturala: a cochetat cu gatitul aproape dintotdeauna. Si-a facut un obiectiv din a deveni un bucatar pe care toata lumea sa-l aprecieze la intalnirile cu teme culinare si, credem noi, i-a iesit. E foarte inventiva: asta se observa si in pastel. E exemplul perfect de organizare si creativitate. Se ocupa des de petrecerile interne pastel.

Florin - pentru ca ne trebuia si un baiat (hihi, glumim!). E descurcaret, indemanatic si ne-am gandit ca daca se pricepe la realizat video-uri, n-o sa ii iasa rau nici felurile de mancare. E cam acelasi lucru, nu?

Nici Dana n-a trebuit convinsa, ca si-a propus sa experimenteze. Noi ne bucuram si credem ca va fi un invatacel simpatic. Dana testeaza, pentru ca asta face si la pastel, cand accepta proiecte curajoase.

Anul asta ne bucuram sa ne aratam maiestria alaturi catre clienti. Echipa noastra va fi formata din trei pastelati si trei clienti: Denisa Mihai de la Avon, Vlad Podeanu de la Bergenbier si Cristina Ghiurluc de la Podravka. Ca sa ne crestem sansele de castig :D

 

Numele: pastellini

Pentru ca vom gati paste si ne cheama pastel, nu a fost prea greu. A venit in gluma, la o tigara, cum apar toate ideile bune.

 

Logo

Logo-ul se leaga de nume. Ne-a fost destul de greu sa alegem, am avut si un mic sondaj intern si tot nu ne puteam decide intre logo-ul Spaghettina Pastelata si Furculita Spaghetata. 

De aceea, am apelat la fanii nostri de pe Facebook si a ramas Furculita Spaghetata.

Ingredientul secret

Pentru ca ni s-a parut ca ar aduce ceva nou in reteta aleasa. Si, cum ne plac misterele, nu vom divulga ingredientul.

 

Gatitul in viata reala

Ana e genul de om care reinventeaza ochiurile de dimineata, condimenteaza untul cu ceva ierburi aromatice si adauga cel putin un ingredient nou la fiecare masa. Cu alte cuvinte, nu gateste nimic clasic si traditional.

Ii place sa inventeze, sa combine gusturi si sa se joace cu principiile de baza in bucatarie. Gateste feluri de mancare rapide, masa inseamna cel mult 30 de minute petrecute in bucatarie. Specialitatea ei: pastele. Le face si in somn. Mananca foarte des si in restaurant, face review-uri si stie ce sa ceara.

La 9 ani, Dobre si-a propus sa faca o ciorba de fasole mai buna ca a bunicii. De atunci gateste „mai des ca niciodata, mai rar ca-ntotdeauna”, cum ar zice el. Mai rar supa de creveti a la Dobre, specialitatea lui, pe care o lasa pentru ocazii speciale. La Cupa nu va gati creveti, dar asta nu inseamna ca nu e o ocazie speciala.

Dana experimenteaza. Cu sporturile, dar mai ales cu gatitul. Acum este bucatar-wannabe si e acolo sa invete de la cei mai buni.           

 

O intamplare dezastruoasa in bucatarie

Ana, intamplari dezastruoase? Nu, nu, nu, ar trebui s-o cunoasteti pe Ana. Se tine departe de ele. Poate o cauza ar fi ca isi tine prietenul departe de bucatarie, un don't absolut pentru ea.       

Cat despre Dobre, prima data cand a gatit vita, n-a fiert-o si a iesit cea mai gustoasa talpa de bocanc din istorie.

Dana nu a apucat sa faca dezastru. Inca are timp la Cupa Agentiilor!

 

Ce are publicitatea de invatat de la gatitul in echipa? 

Cum sa aleaga cea mai buna reteta in functie de... client , cum sa imbine ingredientele, cum sa se coordoneze intre ei ca sa iasa cel mai bun fel posibil. Si nu e doar despre cat de bombastic e titlul mancarii – implementarea e cea mai importanta.

Poti sa ai o super-idee de reteta si o executie banala sau sa o dai in bara la lucruri simple. Invers, cu o idee aparent banala, te poti juca pentru ca sa iasa ceva minunat. Inovatia e colaborativa. In final, cel mai important este sa incantam clientii si sa tinem cont de gusturile lor :)

 

Mesaje: catre adversari si catre juriu

Suntem mai mult decat provocati de ideea de competitie in bucatarie si credem ca va fi la fel cum e in comunicare in fiecare zi: scopul comun va fi sa incantam juriul si sa cream ceva minunat.

Vom invata unii de la altii (speram sa gateasca repede si sa nu manance mult inainte, ca sa fure meserie ) si ne vom lasa inspirati, fiindca fiecare agentie va avea ceva specific si reprezentativ: o reteta pe care doar ei ar fi putut s-o faca cel mai bine. Abia asteptam sa traim experienta aceasta impreuna.

 

Un moment asteptat. Un moment temut

Suntem nerabdatori sa bucatarim, sa ne distram si, mai ales, sa gustam dupa aceea. Ne e ca teama ca e posibil sa gustam cam mult. speram sa ii ramana si juriului.

 

Bonus: o poza cu voi in bucatarie

Cea mai frumoasa poza pe care o avem intr-o bucatarie este chiar in bucataria IQads. Anei i-a placut experienta de anul trecut, asa ca va zice „bis” si anul acesta. Ceilalti, deocamdata, nu au poze cu ei gatind – sa fie prea preocupati de actul creatiei ca sa se lase pozati? Cine stie...

 

Despre Cupa Agentiilor la Gatit

Creativii ingredientelor, ai prezentarilor culinare si suporterii lor isi gasesc locul, pentru al treilea an consecutiv, la Cupa Agentiilor la Gatit. Aducem creativii in bucatarie din 2013 si starnim industria sa se infrunte in preparate. In 2015, Cupa Agentiilor by Lidl e gazduita de Chef Parade Cooking School, beneficiaza de tehnologie de la Electrolux, iar preparatele vor fi gatite sanatos cu Zepter. Participantii se vor juca cu Jacobs si vor degusta alta mancare de peste de la Ocean Fish, in timp ce legumele vor fi rasfatate de Bonduelle. Promotionalele creative sunt asigurate de Samdam.

Cupa Agentiilor la Gatit este un eveniment IQads, cu solutii de la AdProduction, tiparituri creative de la Grafica si Tipar, spectacol tehnic de la Five’s si ajutoare de incredere de la Brigada de Voluntari, powered by KISS FM. Partenerii media sunt: Bucataras.ro, Gustos.ro, eCuisine.ro, Culinar.ro, Click! Pofta buna!, La Cucina, Mixtopia si Elevate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Grafica si Tipar

Grafică şi Tipar este poziţionată ca o agenţie de producţie creativă, cu expertiză în conceperea şi producerea de materiale pentru campanii de marketing şi comunicare. Activitatea noastră se desfăşoară... vezi detalii »

Pastel

pastel este o agentie de comunicare romaneasca cu o abordare strategica si creativa, cu o activitate de 18 ani pe piata din Romania, peste 5.000 de campanii si proiecte dezvoltate, si un portofoliu de clienti... vezi detalii »

Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related