Ce legatura are Trump cu publicitatea romaneasca

Ce legatura are Trump cu publicitatea romaneasca

Trump poate avea legatura cu orice. Chiar si cu porumbul in bataia vantului. Sau coada unui cal. Depinde ce cautati. Apocalipsa nu are rost, inca. In ciuda semnelor diverse si tragice, mai asteptam pana la toamna.

Nici sotia lui nu se fereste de asocieri din cele mai neobisnuite. Nici macar de cea cu actuala prima doamna a Statelor Unite, Michelle Obama. Motivele pentru care parti intregi dintr-un discurs al acesteia, din 2008, s-au regasit in cel al Melaniei Trump, de la Conventia Republicana, raman amuzante si necunoscute. 

Situatia jenanta face ca Copy/Ponta sa isi piarda farmecul si sa fie umbrit de noul Copytrump.com. Site-ul a fost realizat de Tribal Bucuresti si ia orice text pe care il gandesti sau il copiezi din alta parte si il insereaza intr-un discurs adecvat candidatului cu par valvoi la presedintia SUA. 

Noi ne-am jucat putin cu o parafraza de-a lui Tetelu, pentru ca eram obositi si nu aveam alte cuvinte pe cap. A iesit asa:

Cora Diaconescu, Head of Digital, Tribal Worldwide Romania, explica motivele aparitiei acestei noi jucarii online:

In publicitate exista o regula de care tinem toti cont, este regula lui "s-a mai facut". Daca "s-a mai facut", nu se mai face. Sunt ore intregi de munca in spatele fiecarei idei bune, de la insight la executia propriu-zisa.

Ore, poate chiar zile, in care iti argumentezi ideea, o construiesti si lucrezi la ea pana cand iese asa cum iti doreai, pana cand nu exista loc de mai bine.

Ea crede ca discursul Melaniei Trump de luni a creat contextul perfect pentru deschide discutia despre originalitate, o calitate pe care ar trebui sa o aiba orice idee buna:

A fost momentul acela perfect pentru o replica in real time – la urma urmei plagiatul e o chestiune universala, insa Melania Trump ne-a oferit contextul ideal. Asta se intampla marti dimineata.

De la primul "wow, discursul e super plagiat" si pana la idee a fost foarte putin, plagiatul poate fi tradus in digital printr-un copy/paste. Problema era ca-n speechul Melaniei se strecurasera si cateva alte fraze.

Dupa cateva discutii creativ-dev-designer, a aparut www.copytrump.com, un site in care tot ce ai de facut este sa dai un copy/trump, copy/paste care adauga textului cateva propozitii random. Sa spunem ca acest copy/trump este un copy/paste aproximativ. 

Site-ul a fost live intr-o zi, s-a lucrat la foc continuu, s-a imbunatatit ideea din mers.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related