Cand mediul privat iese la atac. Un mesaj de la fondul NN pentru clientii sai

Cand mediul privat iese la atac. Un mesaj de la fondul NN pentru clientii sai

Cand companiile le scriu scrisori clientilor in legatura cu mediul politic, iti dai seama ca situatia este serioasa.

Într-un mesaj cu titlul "Pensia ta privată în centrul dezbaterilor politice", Fondul de pensii NN isi atenționeaza clienții asupra posibilitatii nationalizarii pensiilor private, arata Profit.ro.

"În ultimele săptămâni, au existat discuţii în spaţiul public cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private.

Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influenţate de decizii politice precum îngheţarea valorii procentului din venitul brut aferent contribuţiei la fondul de pensii, blocarea parţială sau integrală a virării acestei contribuţii sau naţionalizarea sumelor acumulate până acum în conturile viitorilor pensionari.

De aceea, este important să urmăreşti permanent ce se întâmplă cu pensia ta şi să te implici activ în demersurile de economisire suplimentară pentru un trai decent la bătrâneţe.

Sperăm ca aceste detalii să contribuie la o mai bună informare despre pensia ta viitoare. În eventualitatea unor măsuri care ar afecta pensia administrată privat, vom face toate demersurile posibile pentru a apăra dreptul tău la proprietate asupra acestor bani.

De asemenea, prin canalele pe care le avem la dispoziţie (site, mass-media, e-mail), te vom ţine la curent cu informaţiile ce pot avea impact asupra viitoarei tale pensii".

Mesajul a fost share-uit intens pe retelele de socializare, alaturi de comentarii indignate si ingrijorate.

 Dragos Stanca subliniaza seriozitatea acestei miscari:

Azi am citit de două ori acest newsletter al NN. Când mediul privat iese la "atac" la modul acesta e clar că, în culise, lucrurile sunt serioase.

Oana Bulexa, Managing Director at MSLGROUP The Practice, explica:

Faptul că abia azi, după comunicarea NN Pensii, au început oamenii să se agite privind potențiala naționalizare a pensiilor private obligatorii (știre veche de 11 zile) justifică exact de ce era nevoie ca NN să facă această comunicare.

Anul trecut si Apple trimitea un astfel de mesaj consumatorilor, explicand de ce se opune cerintelor FBI si inca unul, in legatura cu taxele din Irlanda.

---[later edit 1]---

Notă de presă [ emisa de NN la ora 17.00 ]
Mesaj informare participanți Pilonul II de pensii

Ca urmare a reacțiilor apărute după trimiterea mesajului informativ de tip e-mail către participanții la Fondul de Pensii Administrat Privat NN (Pilonul II), dorim să facem următoarele precizări:

  • Conținutul scrisorii trimise de NN Pensii către clienții săi este unul exclusiv informativ și acesta nu reprezintă un avertisment. Nevoia acestei informări a venit ca răspuns la solicitările de clarificare din partea clienților noștri provocate de discuțiile publice din ultima perioadă cu privire la viitorul sistemului de pensii. 
  • Această comunicare a venit în contextul în care NN transmite lunar peste 300.000 de mesaje electronice clienților săi, care conțin informații referitoare la situația contului lor individual de pensie de fiecare data când noi sume sunt adăugate, iar anual sunt trimise aproximativ 1,9 milioane de scrisori care analizează evoluția nivelul anului anterior către adresa de corespondență a clienților.
  • Apreciem faptul că, prin declarațiile făcute, atât Ministerul de Finanțe, cât și Autoritatea de Supraveghere Financiară au avut un punct de vedere ferm cu privire la susținerea sistemului de pensii administrate privat. Aceste declarații sunt îmbucurătoare, cu atât mai mult cu cât considerăm că aportul fondurilor de pensii private în susținerea dezvoltării economiei naționale poate crește semnificativ.
  • Reconfirmăm angajamentul nostru de a-i servi pe cei peste 1,9 milioane de clienți, ale căror economii pentru pensie le administrăm. De aceea, ne delimităm de orice contextualizare într-un spectru politic, oricare ar fi acesta, a mesajului transmis pe 11 aprilie clienților noștri. 
  • Menționăm că vom continua să informăm publicul larg și mai ales pe clienții noștri prin mijloacele de comunicare pe care le avem la dispoziție despre nevoia și alternativele de economisire pentru pensie, contextul piețelor pe care suntem prezenți și evoluția propriilor economii administrate de noi. 

Administrator fond: NN Pensii SAFPAP  – www.nn.ro
Depozitar: BRD Groupe Societe Generale S.A

 

---[later edit 2]---

Poziția oficială NN Pensii / 13 aprilie / ora 19.24

Consiliul de administrație al NN Pensii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), ulterior căreia a luat la cunoștință din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis de companie în data de 11 aprilie 2017 către clienții care au declarat adresa de e-mail. Așteptăm decizia oficială a ASF și ne arătăm toată deschiderea și colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim și să le comunicăm în cel mai scurt timp direcțiile de acțiune ale NN Pensii.

Reiterăm că intențiile noastre au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat și la interesul participanților de a se informa constant despre situația fondurilor economisite pentru pensie.

 

Apreciem faptul că Guvernul și Ministerul de Finanțe au avut o poziție recentă foarte fermă pentru susținerea și stabilitatea Pilonului II.

Precizăm că aceste măsuri anunțate astăzi nu afectează în niciun fel situația fondului de pensii administrat de NN și economiile pentru pensie ale celor aproximativ 1,9 milioane de participanți la acesta.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related