Homemade Stuff a organizat #INGLovesIT - un festival internațional de tehnologie, după principiile unui festival de muzică

Homemade Stuff a organizat #INGLovesIT - un festival internațional de tehnologie, după principiile unui festival de muzică

Pe 7 aprilie, Homemade Stuff a organizat pentru ING Software Development Center, hub-ul de tehnologie al ING, prima ediție a festivalului #INGLovesIT, proiect pilot pentru o serie de evenimente tech organizate de ING la nivel internațional.

Construit ca o experientă de învățare creativă pentru experții IT, evenimentul a fost construit în jurul a 4 mari teme tehnologice: Big Data, Microservices, Cyber Security și DevOps reunind speakeri de renume precum Robert Saxby (Google), Simon Brown (autorul Coding the Architecture), Mandi Walls (Chef), Chris Buyataert (Inuits) sau Jörg Schad (Mesosphere).

Concept de festival

Evenimentul și-a propus să ofere experților IT informație tehnică într-un mod creativ, prin dinamica unui festival care unește tehnologia, arta și jocul într-o experiență inspirațională. Așadar, în baza unui brief care a trasat direcția de „neconvențional și creativ”, #INGLovesIT a oferit o experiență cu totul nouă în peisajul evenimentelor tech din București.

"Am gândit acest eveniment după principiile unui eveniment muzical, diferența fiind că, pe scenă, în loc de artiști sau Dj, am avut speakeri în tehnologie, tocmai pentru a depăși bariera clasica a unui eveniment de IT. Practic, ne-am imaginat și am amenajat un spațiu total neconvențional, cu mai multe zone de scenă, cu spații variate de entertainment, food și relaxare, am creat softuri și aplicații dedicate evenimentului si chiar am realizat un decor integral reciclabil."
Denise Leonte  (Client Service Director Homemade Stuff)

"In organizarea acestui eveniment, ne-am inspirat din festivalurile de muzică, o experiență pe care publicul nostru o apreciază; am tradus apoi acest concept într-un festival de tehnologie, încercând să aducem cat mai mult conținut valoros. Miza acestui eveniment a fost să le vorbim pe limba lor", a completat Tatiana Marin (Manager Comunicare ING Software Developmnet Center).

 

Spațiu neconvențional

Pentru găzduirea unui festival de tehnologie, organizatorii au ales un spațiu neconvențional, un loc integrat în stilul de viată și preferințele participanților. Astfel, clădirea Deschis Gastrobar a fost transformată într-un spațiu inspirațional în care au fost dezbătute trendurile în tehnologie în doua săli simultan, timp de 9 ore.

Arta si gamification

Alături de informația adusa de speakeri de renume în domeniul IT, evenimentul a recreat o atmosfera relaxată de festival aducând împreuna elemente artistice, gastronomice, jocuri și multa interactivitate.
Pe parcursul evenimentului, Deschis Gastrobar s-a transformat într-un Escape Room, un joc virtual care s-a extins și în mediul offline și în care participanții au concurat pentru marele premiu.

Pe lângă discuțiile și jocul de escape room, experiența de festival a fost completata de instalații surprinzătoare precum o instalație de Cyber Security sau instalația care transformă liniile de cod în muzica. Acestora li s-au adăugat probe gastronomice, o zonă Printoteca, jocuri VR si un DJ set.

Eveniment ecofriendly

Decorul și materialele suport folosite în cadrul evenimentului au fost alese cu responsabilitate, din materiale reciclabile iar produsele folosite pentru masă au fost furnizate, majoritar, de producători locali.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related