[Hai #NETLIBERARE la content video] Strategie în RO sau internship în SUA. Până atunci, Tudor-Constantin Neagu înscrie cu spor la Young FIBRA

[Hai #NETLIBERARE la content video] Strategie în RO sau internship în SUA. Până atunci, Tudor-Constantin Neagu înscrie cu spor la Young FIBRA

După ce-a absolvit un master în Marketing și Comunicarea în Afaceri și a zăbovit vreo 19 luni în cadrul unei companii de consultanță de marketing din Iași, Tudor-Constantin Neagu a trecut la lucruri mai "publicitărești". Momentan e la capitolul școală: s-a înscris la The Alternative School for Creative Thinking, unde a absolvit pe locul 3, lucru ce l-a trimis la Cannes Lions School – Roger Hatchuel Academy. Urmărește să-și câștige un loc într-un departament de strategie din România. Ca alternativă, are de gând să părăsească plaiurile bucureștene pentru un internship plătit la o agenție din State.

Până acum, și-a trecut în portofoliu planul de comunicare pe 5 ani pentru Palatul Culturii din Iași, o serie de înscrieri în competiția Ardealul de iarna trecută și alte câteva lucrări din competiția Young FIBRA Hai #VIDEOLIBERARE susținută de Telekom.

Ar fi bine ca cele 9 lucrări ale lui Tudor, aprobate și bune de votat, să nu te lase indiferent. Ce-i drept, depinde și de tine. Dar, crede-ne, dacă citești brieful, al nostru ești! Te vor năpădi ideile, așa că ai grijă să le șlefuiești și inscrii până pe 15 octombrie.

Mai multe despre Tudor și varianta lui de abordare a briefului, mai jos:

 

Despre Tudor

Am absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași. Pentru licență am ales specializarea Management. În anul doi, în cadrul unui curs de comunicare, mi s-a deschis apetitul pentru această disciplină, astfel că pentru master am ales specializarea Marketing și Comunicarea în Afaceri.

Anul acesta m-am înscris la The Alternative School for Creative Thinking și m-am clasat pe locul 3, alături de coechipiera mea, Ruxandra Besciu. Iar next step a fost Cannes Lions School – Roger Hatchuel Academy, unde am avut oportunitatea să cunosc mulți oameni extraordinari.

Pe plan profesional, timp de 19 luni am activat ca referent marketing pentru o firmă din Iași care activează în healthcare, organizare de evenimente și consultanță de marketing. Aici am avut oportunitatea să elaborez planul de comunicare și marketing pentru Palatul Culturii din Iași, pentru următorii 5 ani. În prezent, activez în calitate de Community Support Representative pentru UBER.

În afară de job, de obicei îmi place să mă plimb. Oamenii sunt o sursă infinită de inspirație. Dacă asculți și observi cu atenție, o plimbare în oraș devine o ședință de brainstorming extrem de productivă. Planurile mele pentru viitor sunt să intru în advertising ca strateg. Dacă nu voi reuși să mă angajez în cadrul unei agenții din România, îmi voi încerca norocul și voi aplica pentru internshipurile plătite oferite de către agențiile din SUA la vară.

 

În Competiția Telekom și Ardealul

Am considerat că această competiție îmi poate facilita accesul către industria de publicitate, astfel că m-am decis să particip.

În trecut am mai participat la competiția Ardealul, mâncare cu fainoșag – Musai de avut în cămară. Cea mai bună lucrare înscrisă s-a clasat pe locul 7 (lucrare înscrisă pe numele fratelui meu - o eventuală clasare mai bună ar fi fost un middle finger pentru colegii care îl șicanează la liceu).

 

Abordarea briefului

Pentru brainstorming, am utilizat o metodă pe care am învățat-o anul acesta la Cannes. Timp de două minute, pe niște post-it-uri am scris tot ce mi-a trecut prin minte pentru categoriile: Nevoi, Tehnologie și Servicii. Apoi, am ales random câte un post-it din fiecare categorie și am încercat să construiesc campaniile pe baza celor trei elemente.

 

Cea mai aproape de implementare

E ca și cum ai întreba un părinte care este copilul lui preferat. Sincer, sper să fie aprobată și implementată ideea care îl va ajuta cel mai mult pe client, oricare ar fi ea. O idee este bună doar dacă îl ajută pe client.

 

Urcarea pe podiumul Young FIBRA

Ideal ar fi să câștig această competiție. Totuși, chiar și o clasare în Top 5 ar fi pentru mine o victorie morală. Și după cum am menționat anterior, sper ca această competiție să îmi faciliteze accesul către industria de publicitate.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related