Trei alumni The Alternative School jurizează pentru Roger Hatchuel Academy

Trei alumni The Alternative School jurizează pentru Roger Hatchuel Academy

Alexandra Chipăilă, Diana Oprea și Ioana Halunga, trei veterane #TheAlternativeSchool care se bucură astăzi de cariere de succes, evaluează, alături de Teodora Migdalovici, fondatoarea Școlii, aplicațiile pentru selecția locală Roger Hatchuel Academy. În urma jurizării, cea mai bună lucrare își va propulsa creatorul pe orbita internațională, prin participarea la acceleratorul de carieră pentru talentele de până în 25 de ani, ce are loc anual în contextul festivalului internațional de creativitate Cannes Lions.

Cei care aplică -  studenți sau masteranzi la facultăți conectate cu industriile creative - trebuie sa realizeze un video de 2 minute, în engleză, în care vorbesc despre parcursul lor creativ, ce îi face unici și ce îi recomandă pentru Academie, dar și ce își propun să facă înapoi în țară, după expunerea la experiențele festivalului.

Filmul de 2 minute, împreună cu CV-ul si o fotografie, se trimit pe un link de google drive la [email protected], până la 10 ianuarie, deadline-ul competiției. Pentru cei care nu doresc conexiune cu alte experiențe ale școlii, înscrierea în concurs este gratuită. Cei care doresc feedback pentru rezolvările intermediare și care sunt interesați să participe și la Semestrul de Primăvară al #TheAlternativeSchool sau să fie înrolați în programe de mentorship, au posibilitatea să acceseze aceste programe la prețuri cu discount.

Alexandra, Diana și Ioana sunt, toate trei, foste absolvente ale #RogerHatchuelAcademy și au un parcurs care armonizează cu succes viața profesională cu pasiunile pentru artă.

Alexandra Chipăilă lucrează azi în postura de Consultant în Comunicare la Rogalski Damaschin PR și colaborează cu colegii internaționali, cunoscuți la Cannes, pentru a implementa ideea câștigătoare la festival:

"În 2023 am fost una dintre reprezentantele României la Academia Roger Hatchuel, organizată în contextul Cannes Lions, unde am învățat foarte mult, am întâlnit oameni din toată lumea și, alături de alți 5 creativi, am câștigat un concurs lansat de United Nations Development Programme. Nu numai că ideea noastră a fost apreciată, dar liderul creativ al UNDP și-a exprimat interesul pentru a implementa ideea.", a declarat Alexandra, explicând aplicanților care sunt beneficiile participării.

Ioana Halunga a absolvit Istituto Europeo di Design din Milano. Face consultanță pe un paletar complex de domenii UX (software, AI), digital product design, branding sau packaging pentru clienți din România, Singapore, SUA, Elveția, Kuwait, Arabia Saudită, dar reușește mereu să-și găsească timp și platforme prin care să-și exprime vocea de artist. Compune muzică, face video mapping, ilustrație și mixează cu naturalețe tehnicile digitale cu cele din analog. Îi puteți vedea lucrările în expoziții, la festivaluri, la concertele Sălii Radio și, evident, pe insta.

Diana Oprea este copywriter și creator de conținut, o carieră completată expresiv de cea de muzician. Diana lucrează pentru Radio România, dar în timpul liber compune și cântă jazz, sub numele de scenă Anadi. A fost la Vocea României, iar aplicația ei de la Academie a fost una muzicală.

„Ca Anadi, fac o combinație între actorie, comedie și muzică, reconstruiesc piese de jazz cunoscute și compun piese originale. Experiența pe care am avut-o la Roger Hatchuel Academy mi-a dat încredere. Am învățat să-mi ascult vocea creativă și să-mi urmez calea”, a spus Diana, de găsit la instagram.com/whoisanadi.

Pe site-ul #TheAlternativeSchool sunt de explorat aplicațiile din alți ani,  dar și formularele de înrolare la diverse programe ale școlii, cu discountul asociat pentru cei de până în 25 de ani.

FCRP, FJSC, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, Universitatea de Vest din Timișoara sunt partenerii educaționali ai #TheAlternativeSchool, studenții lor beneficiind de burse și acces cu discount. 

 

The Alternative School:

  • Mii de tineri creativi specializați în laboratoarele școlii, cu focus pe creativitate cu deschidere internațională.
  • Sute de tineri specializați la festivalurile de clasă A: Cannes Lions, Eurobest, Dubai Lynx.
  • Alumni care dețin în portofoliul lor toate medaliile relevante, când vine vorba despre competiții creative internaționale.
  • 18 ani de infuzie creativă la scara industriei, cu impact în schimbarea mentalității și reputației sale în mediile internaționale.

Reprezentat în Romania de #TheAlternativeSchool, Roger Hatchuel Academy este un accelerator de carieră care are loc în timpul festivalului de creativitate Cannes Lions și unde tineri excepționali, cu vârste între 18 și 25 de ani, din peste 30 de țări, aleși în urma preselectiilor naționale, beneficiază de acces la o curriculă de excepție, unde le sunt mentori lideri ai industriei de comunicare la nivel mondial. Partea de traininguri e dublată de competiție. Echipe mixte, de câte 5 tineri talentați, fiecare venind din alta cultură, rezolvă pe durata săptămânii un brief. Șansele ca cele mai bune soluții sa fie implementate sunt mari. #TheAlternativeSchool organizează preselecția Roger Hatchuel Academy de peste 18 ani, absolvenții săi bucurandu-se astăzi de un parcurs remarcabil în industriile creative. 

 

Topicuri abordate la Academie:

  • O introducere în industria creativă – client, agenție, freelancing
  • Ghidaje despre brandul personal
  • Leadership, lucru în echipă și mai multă încredere în sine
  • Un context în care înveți aplicat despre valoarea diversității
  • Networking cu cei mai influenți creativi ai planetei
  • Rezolvarea unui brief dat de un ONG internațional, într-o echipă cosmopolită

Cel mai influent festival de gândire creativă ce are loc anual pe Riviera Franceză, reunind specialiști din advertising, design, PR, digital & marketing. Cu o istorie de peste 70 de ani și peste 12 mii de participanți prezenți la eveniment, Cannes Lions oferă anual distincții pentru cele mai creative campanii la nivel global.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related