[Flori, fete, feminism] Gabriela Lungu: "In Romania #metoo a apus rapid. Aici, daca abuzul nu e grav, aproape de granita penalului, atunci nu prea se pune la socoteala"

[Flori, fete, feminism] Gabriela Lungu: "In Romania #metoo a apus rapid. Aici, daca abuzul nu e grav, aproape de granita penalului, atunci nu prea se pune la socoteala"

Cel putin in unele bule, 8 martie sa nu mai este despre flori oferite de barbati, ci despre femei. Femei care vor drepturi egale. Adica, un fel de intoarcere la semnificatia principala a acestei zile. Si cum conversatia globala din ultimul an s-a accentuat pe acest subiect, de la empowerment la #metoo, sarbatorim Ziua Internationala a Femeii cu o serie in care sa facem un bilant al celor mai importante momente din miscarea de egalitate de gen din ultima perioada. 

Gabriela Lungu, WINGS Creative Leadership Lab, spune ca in Marea Britanie s-a depasit deja zona de “discutii”. Exista guideline-uri ale industriei, coduri de buna practica, certificari. WPP a publicat recent un raport privind situatia in companiile sale cu privire la gender equality, care arata peste 40% pay-gap in JWT si peste 20% in Ogilvy.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Ogilvy Group România

Ogilvy România, parte din rețeaua internațională Ogilvy, este o companie WPP, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume (NASDAQ:WPPGY). Pe piața locală, Ogilvy creează platforme de comunicare,... vezi detalii »

Dosare editoriale

Branduri

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related