Emisiunea "Inspiring Stories" e LIVE, cu și despre oamenii care ne inspiră

Emisiunea "Inspiring Stories" e LIVE, cu și despre oamenii care ne inspiră

"Inspiring Stories" by PIATRAONLINE & Marks este o emisiune online bilunara moderata de Mariana Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE, care aduce la masa profesionistii din lumea creativa pe care ii admiram si ne ajuta sa aflam povestile lor, LIVE.

Cand am primit de la PIATRAONLINE provocarea de gasi idei care sa inspire comunitatea creativa, am zis "going LIVE is a must". Ne uitam din ce in ce mai putin la televizor, dar content-ul video e tot rege. Vrem in continuare sa descoperim povesti noi si oameni care au ceva de spus, iar telefonul e principala noastra sursa. Deci canalul de Facebook al fiecarui brand devine locul perfect pentru o conversatie autentica.

Challenge accepted: ne-am gandit sa facem din canalul de Facebook PIATRAONLINE o platforma dedicata comunitatii creative, un fel de canal de televiziune dedicat lor. Pentru ca ne plac lucrurile simple, solutia Marks a fost sa chemam in fata camerelor makerii care ne inspira, pentru makerii din spatele lor. In acest fel, pagina de Facebook a brandului genereaza interactiune si implicare din partea comunitatii, fara sa compromita calitatea contentului.

Dincolo de selectia impresionanta de piatra naturala si de universul de inspiratie pe care il alimenteaza constant atat in cadrul showroomului, cat si in online, PIATRAONLINE aduna in jurul sau o comunitate de oameni pasionati din diverse domenii creative. Pentru ca inspiratia naste inspiratie si ideile bune vin atunci cand stii sa privesti in jurul tau, cel mai nou proiect PIATRAONLINE da startul unei conversatii despre creativitate, frumos si motivatia de a face lucrurile mai bine, oricat de multe obstacole ar exista.

Conceptul emisiunii se bazeaza pe un format informal, relaxat, deschis. Oamenii pe care ii admiri sunt LIVE pe ecranul smartphone-ului tau si iti raspund la intrebari. Afli povestile din spatele succesului si te lasi inspirat de tenacitatea lor. Cu totii au intampinat piedici, dar pasiunea i-a adus unde sunt azi.

Ne-am propus sa sa cream un spatiu al dialogului si al experientelor constructive, pe care sa le impartasim cu toti cei care cred ca schimbarea e posibila. Avem nevoie de mai multe exemple pozitive, asa ca dam inspiratia mai departe.

Fiecare editie aduce invitati atat din lumea arhitecturii si a artelor, cat si din lumea altor domenii creative, precum fotografie, tech, antreprenoriat etc. Insa, e greu sa-i incadrezi pe acesti oameni in tiparele unei singure profesii, cand sunt implicati in atatea tipuri de proiecte. Inspiratia e interdisciplinara.

 

"Atunci cand am pornit acest business, nu ne-am propus sa fim un simplu furnizor de piatra naturala, ci un catalizator pentru idei cu potential. De aceea, colaboram cu atat de multi profesionisti din domeniile creative si punem pe picioare tot felul de proiecte menite sa-i aduca in centrul atentiei pe cei care au ceva de spus. Inspiring Stories este unul dintre ele.", Mariana Bradescu (Managing Partner PIATRAONLINE).

 

Cele 9 editii de pana acum ale emisiunii au fost urmarite de 283.000 de oameni, insumand 2862 de ore de vizionare. Durata medie a unei vizionari se incadreaza undeva intre 10 si 25 de minute. Complet normal, atunci cand e vorba de content de calitate. In social media, emisiunile au generat interactiune din partea publicului care a adresat intrebari invitatilor, ajungand la un reach total de 550.000.

Prima editie a emisiunii l-a avut ca invitat pe Edmond Niculusca, un tanar bucurestean preocupat de conservarea si salvarea patrimoniului de cladiri din Bucuresti. Edmond conduce asociatia A.R.C.E.N. prin intermediul careia organizeaza tururi cu bastonul si jobenul prin capitala. Are 28 de ani, dar simte si traieste in timpuri trecute, din vremea micului Paris. E insa bine ancorat in realitatile unei societati pe care incearca sa o corecteze frumos. Cu Edmond am vorbit despre puterea gesturilor mici atunci cand sunt implicati suficient de multi oameni, dar si despre importanta trecutului atunci cand construim viitorul. 

 

Urmatoarea editie ne-a dat intalnire cu Oana Bogdan, co-fondatorul partidului politic Miscarea Romania Impreuna, precum si fondatorul biroului de arhitectura BOGDAN & VAN BROECK (fondat in 2007 la Bruxelles) premiat la Bienala de Arhitectura BAB 2010 Romania si nominalizat la doua editii ale Premiului European Mies van der Rohe. Incepand cu anul 2007 a fost membra a Comisiei Regale pentru Monumente si Peisaje a Regiunii Flandra, a Comisiei de Experti pentru Arhitectura si Design in cadrul Guvernului Comunitatii Flamande din Belgia, iar in anul 2015 a devenit membra a Comisiei de Experti UNESCO a orasului Bruges din Belgia. In anul 2016 a facut parte din Guvernul Ciolos, ca Secretar de Stat la Ministerul Culturii. Oana ne-a povestit despre sperantele ei in ceea ce priveste Romania si Bucurestiul, dar si despre diferentele de viziune intre Belgia si Romania.  

 

A treia editie Inspiring Stories l-a avut invitat pe Avi Cicirean. In calitate de antreprenor, Avi a fondat doua companii de reper pentru mediul de business, atat din Romania, cat si Europa: Brand Emotion si Brand Minds. Prima dintre acestea dezvolta si curatoriaza identitatea sonora a unora dintre cele mai mari branduri din Romania (BMW, Mini, Hornbach, Baneasa Shopping City, Radio21, VibeFM, Antena1, RadioZU, ZU TV), avand la activ peste 20.000 de reclame. BRAND MINDS isi doreste sa reprezinte o sursa autentica de inspiratie pentru oameni, in asa fel incat acestia sa creeze o lume mai buna, atat pentru ei, cat si pentru generatiile care le urmeaza. Cu Avi am discutat despre importanta vitezei in societatea actuala si timp, ca cea mai importanta resursa pe care o avem.  

 

Next, Florin Cobuz. Florin este un tanar arhitect din Bucuresti care a deschis in urma cu aproape doi ani, impreuna cu un grup de prieteni Nod makerspace, un hub de design si tehnologie. Recent au amenajat si Mater, o biblioteca de mostre de materiale pentru domeniile creative, prima de acest tip din sud-estul Europei. La NOD Makerspace oricine poate realiza un proiect, fie ca e vorba de obiecte de design, instalatii sau masinarii, in plastic, lemn sau metal. Cu Florin am vorbit despre comunitatea de makers si importanta materialelor in procesul creativ. 

 

A cincea editie il aduce pe canapea pe Hamid Nicola Katrib, arhitect si designer de interior. Hamid a studiat la College Notre-Dame du Balamand din Liban, absolvind apoi Facultatea de Arhitectura de interior din cadrul Academie Libanaise des Beaux-Arts din Beirut. Ca arhitect, in timpul sederii sale in Liban, Hamid s-a ocupat de mai multe proiecte de amenajare, intre care palate regale sau case de vacanta din Arabia Saudita, Iordania si Qatar. A revenit in Romania in 2007 si si-a deschis propriul birou de arhitectura si design interior. In paralel cu proiectele de arhitectura si decoratiuni din Romania si nu numai, Hamid Nicola Katrib isi gaseste timp pentru pictura, una dintre marile sale pasiuni, alaturi de calatorii. Cu Hamid am vorbit despre reticenta romanilor fata de culori, despre momentul in care succesul poate fi coplesitor si despre instalatiile sale de arta.   

 

La a sasea editie, am stat la povesti cu Ioana Ciocan, curator independent, director general al Pavilionului de Arta Bucuresti – Art Safari, vicepresedinte al Uniunii Artistilor Plastici din Romania si membru al consiliului stiintific al Muzeului National Cotroceni. Ioana a facut parte din Curatorium, care a dezvoltat proiectul Bucharest 2021-European Capital of Culture intre 2015 si 2016. In plus, este initiatoarea si coordonatoarea a numeroase programe de arta in spatiul public, intre care 'Keep the Change', Lea Rasovszky, arta in spatiul public (Londra, UK, august 2016 si Leicester, UK, septembrie 2015); 'Proiect 1990' (Piata Presei Libere, Bucuresti, ianuarie 2010-aprilie 2014), SPAM (Parcul Carol I, Bucuresti, octombrie 2012-octombrie 2014); 'Sculpture en plein air' la Aiurart, 2012-2013. Cu Ioana am vorbit despre pasiunea sa pentru arta care s-a manifestat inca din copilarie si despre ceea ce isi doreste sa realizeze prin proiectele pe care le creeaza.  

 

Daca primele sase editii Inspiring Stories au avut drept platou de filmare showroomul PIATRAONLINE, la urmatoarea am transmis LIVE de pe teren, in cadrul Interactive Central and Eastern Europe Festival, pe scurt, ICEEfest. Editie speciala, on the go. Invitatii? Sapte dintre speakerii care au vorbit pe scena celui mai amplu festival dedicat transformarilor generate de Internet.   

  

A saptea editie Inspiring Stories l-a avut invitat pe Vlad Eftenie. Premiat recent in cadrul Sony World Photo Awards, Vlad este arhitect, fotograf si lector la Universitatea de Arhitectura „Ion Mincu” din Bucuresti, unde preda studentilor cursul de fotografie de arhitectura. Vlad Eftenie este atasat si de fotografia street&urban si a facut o misiune personala din a documenta frumusetea prea putin apreciata a Bucurestiului. Cu Vlad am discutat despre cat de important e sa privesti in jurul tau si sa fii un bun observator al lumii.  

 

La cea de-a opta editie, Ciprian Sipos ne-a vorbit despre cum si-a inceput cariera de designer de interior dupa 11 ani ca stilist vestimentar. Pentru el, spatiul devine o extensie a personalitatii. Printre proiectele sale actuale se numara Casa de Canepa, o constructie ecologica, al carui design interior fost realizat cu 85% materiale refolosite si reinterpretate. Ciprian abordeaza constant in proiectele sale acest principiu al reutilizarii, printre care si Apartamentul cu 0 deseuri si REUSE project. Activeaza in zona urbana, dar este inspirat de natura, iar pentru el, noutatea in designul interior consta in capacitatea de a transmite o poveste si de a intra in relatie cu elementele din jurul lui.  

 

Who's next? O noua emisiune Inspiring Stories is in the making. Proiectul continua cu noi povesti despre oamenii care si-au urmat visul si au reusit sa-i inspire si pe altii sa o faca. Asa ca, stai cu ochii pe pagina de Facebook PIATRAONLINE si aboneaza-te la canalul dedicat de Youtube pentru a vedea cea mai noua editie Inspiring Stories. Tot acolo, poti urmari editiile trecute ale emisiunii.

 

ECHIPA MARKS

Mia Munteanu, Client Service Director
Andrei Enache, Account Executive
Sabina Stanciucu, Copywriter
Maria Stefanita, Art Director

 

ECHIPA PIATRAONLINE

Mariana Bradescu Constantinescu, Managing Partner PIATRAONLINE
Sergiu Constantinescu Bradescu, Managing Partner PIATRAONLINE
Izabela Eremia, Asistent Manager
Vlad Constantinescu, Fotograf
Sorin Niculae, Video Editor
Dan Burghelea, Video Editor, Colaborator PIATRAONLINE

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related