Entertainmentul întâlnește inteligența artificială pe scena Teatrului Național București. Nao Tokui, un artist media din Japonia, vine la IAA Global Conference „Creativity 4 Better”

Entertainmentul întâlnește inteligența artificială pe scena Teatrului Național București. Nao Tokui, un artist media din Japonia, vine la IAA Global Conference „Creativity 4 Better”

Nao Tokui, Media Artist & CEO Qosmo, va urca pe scena IAA Global Conference (2-3 Octombrie) nu pentru a povesti despre business și creativitate, ci pentru a oferi o experiență inedită audienței. Creativul nipon pregătește un show muzical, un adevărat DJ set alături de partenerul său: o inteligență artificială create chiar de Tokui și echipa sa.

Vom afla la „Creativity 4 Better! ce înseamnă creativitatea sonoră și cum tehnologia are puterea de a potența creativitatea umană.

Unul dintre cele mai recente și apreciate proiecte ale lui Tokui, și „vedeta” Conferinței Globale IAA este AI DJ, care propune un dialog constant între omul-DJ și AI-ul- DJ. Este însă mult mai mult de atât : este statementul lui Nao despre inteligența artificială, care trebuie să rămână complementară inteligenței umane. Cele două sunt menite să colaboreze în vederea dezvoltării unor produse sau experiențe net superioare celor pe care le-ar putea face individual, fie omul fie AI-ul.

 

AI DJ : scurt moment

AI DJ este unul dintre cele mai apreciate dintre proiectele sale de până acum și a colaborat la realizarea unuia dintre ultimele videoclipuri ale lui Brain Eno, The Ship.

 

Este un film generativ, despre care Brain Eno declara :

„La nivel muzical, mi-am dorit să înregistrez niște piese care să nu se bazeze pe structurile ritmice și pe progresiilor corzilor, ci care să permită vocilor să existe în propriul lor spațiu și timp, ca niște evenimente într-un peisaj. Mi-am dorit să plasez evenimente sonice într-un spațiu deschis și liber.”

 

Alături de Dentsu Lab Tokyo, Nao Tokui și AI DJ-ul au realizat un clip care se generează pentru fiecare privitor în parte, un fel de istorie a omenirii reimaginată de un AI.

 Wired Japan

  

Alte experiențe la intersecția dintre sunet și mișcare de la Nao Tokui

Nao Tokui a mai colaborat cu Yuri Suzuki la realizarea a Sonic Pendulum, un pendul uriaș conectat la 30 de boxe, care analizează sunetele ambientale și, cu ajutorul AI-ului programat de Tokui, generează neîncetat sunete.

Întreaga experiență sonică s-a desfășurat în 2017, în cadrul Milan Fashion Week, în curtea unei mănăstiri, iar Acustica spațiului a oferit o sonoritate aparte:

 

Imaginary soundscape – un alt proiect neconvențional

Pe imaginarysoundscape.qosmo.jp, sistemul AI conceput de Tokui generează sunete imaginare pe care le asociază imaginilor din Google Maps, accesând o imensă bază de date de sunete ambientale pre-înregistrate.

„Ne imaginăm sunete doar uitându-ne la o imagine: spre exemplu, o scenă cu o plajă ne aduce în minte sunetul valurilor. Imaginary Soundscape este o instalație sonoră care se concentrează pe acest comportament subconștient”, povestește Nao. „Externalizând această gândire sinestezică, ca sistem, am încercat să pun în lumină puterea imaginației pe care o avem cu toții”, completează el.

Nu îl rata pe Nao Tokui și pe AI DJ pe scena Teatrului Național, în cadrul IAA Global Conference „Creativity 4 Better”. Îi vei mai putea auzi pe Robin Wright (Claire Underwood din House of Cards), pe Tal Ben-Shahar (Profesorul de Fericire de la Harvard), pe Alexey Sorokin (2018 FIFA World Cup Russia Local Organising Committee CEO), pe Marian Goodell (CEO Burning Man) și mulți alți vorbitori din întreaga lume.

Biletele la Conferința IAA sunt încă disponibile, la prețul Late Bird.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related