HAMLET ȘI NOI - spectacolul care transformă casele de patrimoniu și muzeele în teatre pentru o zi

HAMLET ȘI NOI - spectacolul care transformă casele de patrimoniu și muzeele în teatre pentru o zi

Publicul bucureștean este invitat luni, 22 aprilie, de la ora 18:30, la Casa Universitarilor, la HAMLET ȘI NOI, de W. Shakespeare, un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru.

Laboratorul de Artă continuă seria de spectacole HAMLET ȘI NOI la Casa Librecht-Filipescu, care găzduiește azi Casa Universitarilor, o clădire marcată de istorie și unul dintre simbolurile Bucureștiului, cu un imens potențial arhitectural și cultural. Primul spectacol HAMLET ȘI NOI din acest an s-a jucat la Muzeul de Artă Contemporană din București, iar următoarele reprezentații vor avea loc în alte două orașe din România.

HAMLET ȘI NOI este un spectacol itinerant care se joacă în case de patrimoniu, muzee și spații culturale din București și din țară și expune evoluția personajelor lui Shakespeare, oglindă pentru societatea de astăzi. Spectacolul inspiră prin diversitatea formelor artistice pe care le pune în scenă (teatru, dans, muzică), performanța actorilor și viziunea regizorală a Antoanetei Cojocaru. În plus, spectatorii vor lua parte la vizionarea unor proiecții video, care potențează jocul actoricesc și evidențiază ciclicitatea evenimentelor istorice și actualitatea problematicii “a fi sau a nu fi”.

Spectatorii vor avea oportunitatea să vadă în scenă 20 de actori tineri, vii în simțire, care își asumă să pună în scenă realitatea pe care o trăiesc în România zilei de azi.

Proiectul se bucură de participarea lui Adrian Ciobanu, actor al teatrului Bulandra de peste 26 de ani, recunoscut îndeosebi pentru talent, mișcarea scenică deosebită și munca cu care și-a câștigat locul în rândul marilor actori români.

Spectacolul va fi însoțit de 2 vernisaje a doi artiști care au îndrăgit spectacolul HAMLET ȘI NOI încă de la primele interacțiuni și au creat lucrări care dezvăluie viziunea lor asupra actului artistic - portrete ale actorilor în cărbune realizate de Florin Bârză și lucrări abstracte, acrilic pe pânză, care relevă scenele esențiale ale piesei din perspectiva artistei Diana Lemnaru. Expunerea acestor lucrări are în vedere completarea mesajului transmis de spectacol și pătrunderea în universul shakespearian.

Accesul la spectacol se face pe bază de rezervare.

 

Laboratorul de Artă este o organizație care are ca scop crearea și promovarea proiectelor culturale de impact din România. Printre activitățile în curs de derulare și planurile de viitor ale Laboratorul de Artă se regăsesc inițiative, precum: spectacole de teatru, cursuri de dezvoltare personală prin artă, evenimente care aduc publicul și artiști împreună, proiecte de promovare a tinerilor artiști, master class-uri.

Proiect co-finanțat de AFCN, produs de ASOCIAȚIA LABORATORUL DE ARTĂ.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related