Jumatate stire, jumatate trolling, jumatate centaur

Jumatate stire, jumatate trolling, jumatate centaur

Recent, un grup de cercetatori a modificat valoarea lui pi de la 3,14 la 3,15, ceea ce a generat efecte benefice in domeniul chirurgiei mondiale. In contextul scaderii bruste a temperaturii si a mortii caprei vecinului, cercetatorii au realizat o operatie complexa prin care au dat nastere primului centaur – jumate cal, jumate femeie.

Te intereseaza un argument al autoritatii ca sa crezi stirea de mai sus? Bine. Centaurul apare in clipul realizat de Wax pentru SPJ (Society of Profession Journalists), cea mai importanta asociatie a jurnalistilor din SUA. Asta-i tot ce am. Restul e fake news.

Despre asta este si clipul lor de fapt. Asociatia a inregistrat termenul ”fake news” ca trademark, pentru a-l impiedica pe Donald Trump sa il mai foloseasca doar pentru a respinge orice stire care pur si simplu nu ii convine.

Jurnalistii il atentioneaza pe presedintele american ca ii vor trimite o scrisoare de cease and disease, daca va mai folosi sintagma in contextul nepotrivit. De altfel, acestia au anuntat ca vor face acelasi lucru pentru oricine abuzeaza de formula ”fake news”, fie ei politicieni sau hateri de pe Twitter.

Clipul orienteaza privitorii catre FakeNewsTM.com, unde acestia pot gasi informatii despre cum pot depista stiri false si ce anume fac jurnalistii pentru a fi autentici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related