5 lecții esențiale pentru adulți și copii din filmul „5GANG: Un altfel de Crăciun”

5 lecții esențiale pentru adulți și copii din filmul „5GANG: Un altfel de Crăciun”

Comedia 5GANG: Un altfel de Crăciun” a avut un impact puternic la public din prima săptămână de la lansare, când a devenit cel mai bine vândut film din ultimii 30 de ani, stabilind astfel un record absolut în industria cinematografică românească.

În spatele scenelor pline de umor și autoironie, filmul lansat în perioada sărbătorilor de iarnă conține și o serie de mesaje sociale și educative atât pentru copii, cât și pentru părinți sau bunici, fiind o producție ideală pentru întreaga familie.

5GANG: Un altfel de Crăciun este o comedie de familie, o poveste fictivă despre Selly și colegii lui de trupă, Dia, Gami, Pain și Mădălin, care trec printr-o situație complicată în perioada sărbătorilor de iarnă. Filmul ecranizează nu doar o aventură comică a vloggerilor, ci sancționează prin ironie și comportamentul oamenilor din perioada sărbătorilor, când consumerismul atinge limitele maxime și depășește tradițiile.

 

Chiar dacă este un film adresat în mare parte copiilor, conținutul scenelor încărcate cu umor cuprinde și o serie importantă de lecții bune de luat acasă pentru cei mici, dar și pentru cei mai mari:

  • Lecția de prietenie

Nu poți face un film adresat copiilor fără să înțelegi care sunt nevoile acestei generații sau sursele lor de inspirație. Trupa 5GANG trece printr-o situație dificilă, după ce Selly, liderul trupei, dispare subit și ceilalți membri trebuie să se descurce în lipsa lui. Membrii trupei sunt astfel nevoiți să treacă testul prieteniei, în ciuda peripețiilor care îi pun la încercare pe parcursul filmului. Într-o lume a conversațiilor virtuale, copiii învață în urma scenelor amuzante, care sunt de fapt valorile de bază ale unei prietenii reale.

 

  • Lecția de parenting

O serie de scene din casa familiei Carafă conțin lecții sensibile de parenting, în special adresate părinților care sunt nevoiți să își crească singuri copiii. Personajul Alinuța, copilul răsfățat din film la pima vedere, este unul dintre personajele principale purtătoare de astfel de mesaje. În spatele oricărui copil furios este, de fapt, un copil vulnerabil cu o nevoie neîmplinită. Crescută doar de tatăl ei, personajul Carafă, interpretat de Micutzu, ea ascunde de fapt o nevoie de a fi văzută, auzită, conectată, apreciată și iubită. La prima vedere pare că sunt doar nevoile unui copil, dar lecțiile sunt la fel de valabile și pentru adulți.

 

  • Mesaje sociale

Limbajul filmului este adaptat astfel încât mesajele sociale să poată fi înțelese de public de toate vârstele. Sunt scene care sancționează comportamentul tinerilor, și nu numai, în societate, care oferă o lecție fină de politețe și respect.

 

  • Mesaje privind încălzirea globală

Deși acțiunea filmului se desfășoară în perioada Crăciunului, temperaturile din scenele filmate nu sunt specifice filmelor clasice din acest anotimp. Dialogul atrage atenția și asupra încălzirii globale și a faptului că nu ne protejam planeta cum ar trebui.

 

  • Binele învinge

Filmul este o producție pentru toată familia, cu mesaje pozitive și lecții pentru copii, părinți și bunici. Este un film de comedie, dar în același timp, este și un film cu final educativ. 

 

Pe parcurs, fiecare personaj învăță din întâmplările prin care a trecut. Publicul ia acasă lecții esențiale, îmbrăcate în umor, și rămâne, pe final, cu un sentiment general de bine.

În primul weekend de la lansarea în cinematografe, filmul de comedie „5GANG: Un altfel de Crăciun“, regizat de Matei Dima (aka BRomania), a înregistrat cel mai mare succes de box office al unui film românesc din ultimii 30 de ani. 

Din distribuţie fac parte membrii 5GANG, Selly, Gami, Pain, Dia și Mădălin, dar și Cosmin Nedelcu (Micutzu), Laura Giurcanu, Julia Marcan, Dorian Popa, Vali Dobrogeanu, Ana Radu și mulți alții.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related