Pandemia pe limba copiilor

Pandemia pe limba copiilor

Lumea pe care o știam pare că s-a redimensionat în câteva săptămâni. Dormitorul e acum și sală de sport și loc de răspuns la ședințe video, bucătăria a devenit spațiu de experiment culinar când nu ține locul biroului, iar livingul e și sala de teatru, și barul unde descoși spectacolul cu prietenii, după. În paralel, lumea celor mici a trecut și ea printr-o redimensionare, care pare chiar mai abruptă: părinții au rămas singurii prieteni de joacă, jucăriile doar alea din dotare și locul de joacă doar cât podeaua din casă.

„Lunile acestea vor defini generația copiilor noștri”, spunea săptămâna trecută psihiatrul Gabriel Diaconu într-un material cu sfaturi despre cum ne păstrăm mințile întregi în perioada asta. Așa că le revine adulților din viața lor rolul de a le face trecerea către noul normal cât mai lină. Am adunat o serie de ințiative care vin în ajutor părinților și copiilor. Pentru zile vesele, în casă.

 

Pe limba lor, gen

Copii vs Pandemii înseamnă o gașcă de puști mai mici și mai mari care adună informații din surse sigure și le transcriu pe fundal roz ca să le dea mai departe colegilor de generație pe limba lor – cu mai mult haz de necaz și mai puțină panică. Un manual de shopping de pandemie, cum să îi ajuți pe boomerii dragi ție aflați la nevoie și care e faza cu Ordonanțele de Urgență.

 

Acasă nu înseamnă plictiseală

Tzitzi și Poc o să devină noii prieteni – ai tăi și ai copiilor tăi, odată ce descoperiți atelierele lor interactive, care s-au mutat online. De la teatru, la dinozauri și de la emoții, la avioane de hârtie - vei găsi sigur un subiect care să-l pasioneze pe cel mic și din care să învețe ceva nou despre sine și lume.

+ toate inițiativele de a-i ține pe cei mici motivați să învețe, despre care am scris deja aici

 

ABC-ul pandemiei

O carte de colorat care nu își propune să fie decât semi-educațională, dar complet distractivă și care acoperă de la A la Z gândurile și activitățile de carantină. Dă-i un print între declarațiile pe propria răspundere și colorează plictiseala, distanțarea socială și pandemia în culori cât mai vii.

 

Povestea germenilor

Ce e cu toată atenția asta asupra gemenilor din ultimul timp, într-o poveste scrisă și ilustrată pe înțelesul celor mici de Grădiniția Educarium. Îți va ușura misiunea de a le explica celor mici care e faza cu virusul care ne ține închiși în case, departe de locul de joacă.

 

Sfaturi pentru copii, de la copii

Despre arme împotriva plictiselii, importanța solidarității și magia desenelor animate vechi, în jurnalul membrilor din Boardul Copiilor UNICEF – copii cu vârste între 12 și 17 ani. Contextul pandemiei e un moment bun să deschizi subiecte precum dezinformarea sau discriminarea în prezența copilului tău, iar articolele de pe site-ul UNICEF pot fi un bun punct de plecare.

 

Un forum pentru neliniști

Brigada de comunicare nonprofit a adunat în două săptămâni mai bine de 200 de comunicatori voluntari care își pun resursele creative în scopul unui bine comun. Bine care, în parteneriat cu TPU, a luat forma unui thread de întrebări despre Coronavirus, unde niște psihologi voluntari răspund tuturor neliniștilor legate de prezent și de un viitor care pare nesigur.

 

Consiliere psihologică

E întotdeauna o idee bună să ceri și părerea unui specialist, iar în perioada asta sunt tot mai mulți care își oferă, voluntar, ajutorul. Există două numere de telefon dedicate întrebărilor elevilor și profesorilor afectați de criza actuală - 0771.141.767 și 0771.141.750 la care răspund specialiștii psihologi din cadrul Asociației Proacta EDU. Primesc întrebări și la adresa de mail [email protected], deci dați voce întrebărilor voastre cu încredere.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related