3 moduri de a-ţi defini strategia video

3 moduri de a-ţi defini strategia video

Conţinutul video nu este viitorul, ci prezentul în marketing. Expresivitatea şi gama largă de informaţii uşor de transmis prin acest format au făcut ca în 2018, 87% dintre marketerii globali să opteze pentru această alternativă, conform Hubspot.com. Nu doar marketerii, dar şi publicul ţintă alimentează acest trend: 64% declară că probabilitatea să cumpere ceva creşte după vizionarea unui video, conform aceleiaşi surse. Iar în 2020, strategiile video se află în top of mind pentru majoritatea companiilor.

Dacă vrei să te alături acestui trend, dar nu ai suficientă experienţă, iată 3 moduri de a-ţi defini strategia video:

 

Stabileşte obiectivul în funcţie de etapa în care se regăseşte publicul ţintă

Ca orice tip de conţinut, video-urile trebuie să acopere o anumită nevoie a publicului ţintă. De aceea, e important să identifici etapa în care acesta se regăseşte. Conform metodologiei inbound marketing, poţi segmenta etapele astfel: attract, engage & delight.

În etapa în care obiectivul tău este să atragi clienţi, poţi realiza conţinut video în care să sumarizezi personalitatea companiei, să creezi tutoriale explicative pe anumite teme relevante industriei sau chiar să realizezi conţinut care să includă misiunea companiei tale.

În etapa în care trebuie să asiguri loializarea targetului, un tip bun de conţinut video ar putea fi un webinar cu tactici şi sfaturi. Ia în considerare şi demo-uri pentru produse trimise via e-mail sau studii de caz interactive.

În cea de-a treia etapă, în care deja ai o relaţie cu consumatorul iar acesta poate deveni ambasadorul brandului tău, e important să creezi o bibliotecă video de conţinut educativ, dar şi să le mulţumeşti într-un mod autentic.

 

Gândeşte-ţi conținutul video în termeni de entertainment, nu advertising

Chiar dacă scopul tău principal este de a-ţi promova produsul, unicul mod în care poţi atrage atenţia consumatorului este prin a-i oferi ceva care să-i stârnească interesul. Iar uneori subiectul conţinutului nu este de ajuns.

Indiferent de topicul video-urilor tale, gândeşte-te la un mod catchy de a “împacheta” conţinutul, astfel încât să includă şi elementul divertisment. În acelaşi timp, e important să rămâi în termenii brand book-ului şi să oferi publicului şansa de a-ţi recunoaşte identitatea vizuală în orice tip de material.

Ca să-ţi dai seama de performanţa video-urilor tale şi de modul cum acestea reuşesc să atragă atenţia publicului, asociază anumite metrici analitice cu vizionarea fiecărui video.

 

Stabileşte un responsabil pentru fiecare etapă din plan

La fel ca pentru orice alt tip de conţinut, planul trebuie “spart” în mai multe etape. Iar pentru fiecare, stabileşte clar încă de la bun început un responsabil, dar şi un calendar de raportare, astfel încât să rămâi în deadline-ul propus.

Alege un responsabil pentru dezvoltarea strategiei video, altul pentru realizarea scenariului, unul pentru producţia video, altul pentru editare, dar şi unul pentru promovarea video-ului în social media, atât prin mijloace organice, cât şi plătite.

Dă startul unei campanii video, plănuind în detaliu fiecare aspect, şi lărgeşte-ţi spectrul de promovare într-un mod modern şi cu şanse mari de reuşită.

 _______________________
Articol scris de Diana Duca, Copywriter la INTERACTIONS. 

 

Agenţia de comunicare interactivă & eCRM INTERACTIONS şi-a început activitatea în ianuarie 2009. Compania a avut o creştere constantă și oferă servicii de creaţie, mentenanţă şi dezvoltări tehnice: 2 treimi business autohton şi o treime business extern. 

În portofoliul de clienţi INTERACTIONS de-a lungul timpului s-au numărat branduri precum Telekom, Nestle (Joe, KitKat, Maggi, Nescafe, Nesquik, Nescafe Dolce Gusto), Audi, Seat, Hochland, LG Electronics, Mega Image, Macromex (Edenia), Martini, CEC Bank, Groupama, Mobexpert, Metropolitan Life, Sodexo, Salterra, Porsche Finance Group, Oracle sau Niran. 

Agenţia are în portofoliu peste 50 de premii creative şi nominalizări.

Motto-ul INTERACTIONS: "Ne ţinem cuvântul dat, întotdeauna!"

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Interactions

INTERACTIONS este o agentie de comunicare interactiva si eCRM fondata in 2009. INTERACTIONS este un partener de cursa lunga: parteneriatul dintre agentie si clientii majori depaseste in media cifra de 3 ani, recordul... vezi detalii »

Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related