Roxana Niţă (Cheil România) este singurul creativ din Europa de Est selectat în programul Cannes Lions See It Be It, 2020 - 2021

Roxana Niţă (Cheil România) este singurul creativ din Europa de Est selectat în programul Cannes Lions See It Be It, 2020 - 2021

Roxana Niţă, Group Creative Director la Cheil | Centrade România, este una dintre cele 15 femei selectate în programul Cannes Lions See It Be It (SIBI) din 2020-2021.

Roxana a fost aleasă dintre peste 800 de candidate din întreaga lume și este una dintre cele două participante din Uniunea Europeană selectată pentru acest program care a fost dezvoltat de Cannes Lions ca parte a inițiativelor sale de combatere a reprezentării inegale dintre femei și bărbați în industria publicității, fiind menit să ajute la promovarea viitoarelor talente creative feminine.

SIBI este un program dedicat femeilor din întreaga lume, selectând candidate care au potențial să devină lideri creativi în companiile lor. Iniţial, programul a fost dedicat femeilor din cadrul agențiilor de creație, dar în ultimii ani s-a extins și la rolurile de creaţie din alte domenii. Participantele urmează să devină, la rândul lor, mentori pentru alte femei, construind în timp o rețea globală de suport educaţional la nivelul întregii industrii care poate avea un adevărat impact asupra carierei femeilor.

Roxana a primit recunoaștere pentru numeroasele campanii premiate din cariera sa, dar mai ales pentru cele din sfera cauzelor sociale. Campania “Unquiet Voices” pentru Asociaţia ANAIS este una dintre ele - un proiect multiplu premiat şi selectat la Festivalul de Film de la Cannes, care expune ororile violenței domestice prin implicarea mai multor victime care îşi spun poveștile, vocile lor fiind suprapuse peste imagini cu scene de abuz preluate din filme mute vechi de zeci de ani.

Aflat la a 7-a ediție, See It Be It It este un program de învățare ce include sesiuni exclusive de mentorat cu lideri din industrie, precum și acces la cele mai influente persoane din business, într-o comunitate internațională de femei care aspiră la poziții de lider în domeniul creației. Experiența VIP include acces gratuit la festival, cazare și transport, o serie de oportunități post-eveniment, precum și șansa de consolidare a profilului profesional și sprijin pentru a deveni ambasador See It Be It It.

 

Este incredibil să fiu inclusă în inițiativa See It Be It, mai ales când mă uit la profilele celor cu care voi împărtăși această experiență în următorii doi ani”, spune Roxana.

Este o oportunitate fantastică și o onoare pentru mine să fiu îndrumată de unele dintre cele mai talentate femei din industrie. Îmi doresc să aplic cât mai repede tot ceea ce învăț la SIBI în activitatea de zi cu zi și să am șansa să îi pot îndruma și pe alții, la rândul meu”.

 

Mihai Gongu, ECD în cadrul Cheil, adaugă:

Roxana nu este doar unul dintre cei mai talentați creativi pe care îi oferă regiunea, ci și un mentor neobosit. Cred că viitorii oameni de creaţie din România pe care îi va susţine în calitate de absolventă SIBI vor beneficia enorm de pe urma acestei experienţe unice”.

 

Roxana a absolvit Art Directors Club România și, după ce a câștigat competiția locală Cannes Young Lions în 2012, a fost selectată în 2015 pentru a reprezenta România la programul ADC Europe Creative Express, absolvind și Eurobest Young Digital Academy. Şi-a continuat activitatea de creație publicitară în ultimii nouă ani și este câştigătoarea a zeci de premii locale și internaționale precum Cannes Lions, LIA Awards, Golden Drum, One Show, FIBRA și multe altele. 

 

SIBI este inițiativa Cannes Lions care promovează egalitatea de gen și reprezentarea egală între femei și bărbați în rândul directorilor creativi din întreaga industrie. Președintele SIBI este Madonna Badger, fondatoare și CCO Badge & Winters, câștigătoare a premiului Advertising Age Small Agency 2016 și agenție specializată în crearea de conexiuni emoționale cu femeile.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related