Meseria e brățară de aur sau cum The Social Incubator cu Pattern // Mind Treat Studios vin în sprijinul tinerilor din România

Meseria e brățară de aur sau cum The Social Incubator cu Pattern // Mind Treat Studios vin în sprijinul tinerilor din România

Situația multor tineri din România, aflați la început de drum educațional și profesional, este un incertă, aceștia confruntându-se cu multe probleme legate de alegerea facultății sau a unei meserii. De la această realitate a pornit proiectul Bun în Carieră inițiat de Asociația The Social Incubator și dezvoltat de Pattern // Mind Treat Studios. Vorbim despre o platformă vocațională adresată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani, cu scopul de a-i ajuta să-și descopere aptitudinile și cariera potrivită prin teste vocaționale, sesiuni de consiliere și mentorat online, oferite gratuit.

Provocarea pentru Pattern // Mind Treat Studios a fost, în prima fază, crearea unei identități și apoi, realizarea unei platforme care să ofere tinerilor posibilitatea participării online la sedințe de consiliere cu mentori specializați. În etapa de Branding s-a creat o identitate vizuală a proiectului pornindu-se de la un logo simplu și sugestiv care reprezintă un ac de busolă așezat peste litera „C” din cuvântul „Carieră”, sugerându-se astfel ideea de orientare profesională. În scopul valorificării potențialului individual și alegerii carierei potrivite, platforma BunInCariera.ro oferă o serie de teste utile în identificarea propriilor calităti, cunoștinte și motivații plus o listă interactivă de meserii din 52 de domenii cu descrierile și competențele necesare. Aceste domenii au fost selectate în urma unui studiu în rândul tinerilor participanți la Atelierele organizate de The Social Incubator.

Prin folosirea de elemente WordPress combinate cu elemente de custom engineering și UX design, agenția a realizat o platformă care s-a bucurat de succes încă din primele zile. Peste 500 de utilizatori și-au făcut cont pe site imediat după lansare, impactul așteptat al proiectului fiind să atingă cel puțin 1000 de beneficiari în primul an iar 50% dintre aceștia să ia o decizie privind orientarea profesională. Experiența utilizatorilor este unică și fascinantă aceștia bucurându-se gratuit de sfaturile și îndrumările unor mentori specializați în consiliere profesională.

 

“Pentru noi fiecare tânăr este valoros și are dreptul la un viitor pe măsura așteptărilor sale. Din dorința de a facilita accesul unui număr cât mai mare de tineri la resurse și specialiști care pot să-i ajute să identifice timpuriu care le sunt aptitudinile și cum pot să le valorifice, am transpus în online o parte din expertiza noastră. Ne dorim să creăm o experiență digitală completă care să permită tinerilor accelerarea semnificativă a procesului de descoperire a carierei, indiferent de mediul din care provin. Platforma le oferă posibilitatea de autocunoaștere prin teste vocaționale, îndrumare și mentorat. Îi ajutăm să pășească cu dreptul pe drumul lor profesional.”, Ionuţ Pascu (Președinte Asociația The Social Incubator).

 

”Platforma Bun în Carieră a devenit rapid un proiect de suflet al nostru. Adresează în mod real și eficient o problemă foarte des întâlnită de tineri - dificultatea în a găsi un drum potrivit în carieră care să le valorifice aptitudinile, să le ofere sustenabilitate, dar să le satisfacă și valorile și motivațiile. De aceea, testele de personalitate, informațiile scrise și video despre cariere și sesiunile de consiliere online au reprezentat caracteristici esențiale ale platformei. Bun în Carieră a fost dezvoltat mobile-first, pentru că din cercetările noastre știam că majoritatea utilizatorilor vor folosi platforma pe mobil. Am creionat un User Experience simplu și funcțional chiar și pentru utilizatori cu experiență limitată în folosirea dispozitivelor și internetului. Am țintit să avem un conținut bine structurat, pagini și meniuri ușor de navigat și un flow al acțiunilor cât mai simplu și natural. Credem în impactul pozitiv pe care acest proiect îl poate aduce, impact care deja se simte în mulțimea de utilizatori înscriși din primele zile pe platformă.”, Horațiu Mitu (Digital Project Manager Pattern // Mind Treat Studios).

 

Platforma Bun în Carieră face parte din proiectul Hartă pentru drum în viaţă, desemnat câştigător în competiţia RO SMART în Țara lui Andrei, finanţată de OMV Petrom.

 

Echipa Pattern // Mind Treat Studios:
Horatiu Mitu – Digital Project Manager
Mihai Cucu – Art Director
Adriana Paulica – Graphic Designer
Claudiu Pavel – Frontend Developer
Simona Hâncu – General Manager
Andrei Popa - Motion Designer

Echipa The Social Incubator:
Andra Beldean – Project Manager
Mădălina Condrea - Coordonator Program Dezvoltare Națională
Ionuț Pascu – Președinte
Adriana Preda - Director Executiv & Membru titular Consiliu Director

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

SectiuneBranded


Related