OPPO s-a lansat în România printr-o campanie filmată aproape în întregime cu smartphone-urile brandului

OPPO s-a lansat în România printr-o campanie filmată aproape în întregime cu smartphone-urile brandului

OPPO, lider mondial în domeniul tehnologiei, s-a lansat pe piata locala la inceputul lunii iunie, oferind consumatorilor romani smartphone-uri și produse premium.

Derulată sub tagline-ul “You are Art. You are OPPO”, campania de lansare locală a inclus un mix de tactici, printre care se numără media relations, influencers relations, digital events, digital ads, social media communication, ATL și altele, astfel încât utilizatorii locali să aibă posibilitatea de a afla despre produsele OPPO, dar și de a se familiariza cu brandul OPPO și filosofia din spatele acestuia.

 

Campania de lansare

Campania de lansare a fost demarată pe 20 mai cu o serie de tactici care să trezească interesul consumatorului. Totodată, principala tactică inclusa în mixul de comunicare a fost reprezentat de 5 Masterclass-uri filmate integral cu smartphone-urile OPPO și care acoperă tematici diferite, menite să îi inspire pe utilizatori să aprofundeze anumite domenii.

Personal branding, Tech @Work, Digital creation, Crafting your wellness și New Gastronomy au fost titlurile Masterclass-urilor prezentate în perioada iunie-iulie 2020 pe canalul de YouTube OPPO, iar protagoniștii au fost persoane publice și influenceri locali – Ana Morodan, George Buhnici, Alina Ceușan, Carmen Grebenișan, Petru Păun și Alex Petricean, care au contribuit cu insight-uri valoroase și sfaturi utile, pentru că arta cu telefonul sa fie mai ușor de realizat.

Lansarea locală a fost gestionată de agenția de comunicare Echipa de PR, împreună cu agenția de media United Media și cu agenția de social media Heist Industries. Totodată, masterclass-urile OPPO au fost dezvoltate împreună cu echipa agenției de producție video Diud.

"Lansarea pe plan local a OPPO a reprezentat o provocare foarte mare fiindcă a venit într-o perioadă în care toată lumea era concentrată și îngrijorată din cauza pandemiei. Cum poți să fii relevant ca brand, mai ales unul nou lansat? În primul rând, încercând să înțelegi publicul local și să îl ajuți să treacă mai ușor și mai cu folos peste aceste luni atipice. Am încercat să le arătăm consumatorilor cum își pot cultiva pasiunile sau cum se pot dezvolta profesional prin intermediul tehnologiei, iar obiectivul nostru a fost să creăm conținut valoros. Ne mândrim că, în momentul de față, peste 90% din conținutul realizat în cadrul campaniei a fost filmat sau fotografiat cu smartphone-urile OPPO, Find X2 și Reno3 Pro, si, mai ales, cu feedback-ul primit de la utilizatori, care au apreciat curajul brandului și au interacționat activ atât pe conturile proprii OPPO cât și în cazul proiectelor speciale derulate în parteneriat cu publicații locale.", a declarat Mihaela Munteanu (Managing Partner Echipa de PR).

 

În afara Masterclass-urilor, campania de lansare a mai inclus filmarea integrală a evenimentului ELLE NEW MEDIA AWARDS 2020 cu smartphone-urile OPPO, precum și multe alte proiecte speciale derulate împreună cu publicații locale importante sau cu influenceri din domenii precum lifestyle, fotografie sau cinematografie.

"România reprezintă una dintre piețele cheie din Europa și suntem enuziasmați că le putem oferi utilizatorilor produse premium inovatoare, accesorii și servicii post vânzare de calitate. Astfel, pentru lansarea locală a brandului OPPO ne-am dorit foarte mult să arătăm cât de ușor este pentru creatorii de conținut să transforme rezultatul muncii lor în adevărate opere de artă. Așa a apărut campania <You are art. You are OPPO>. Faptul că am filmat aproape în întregime campania de lansare cu telefoanele OPPO arată, odată în plus, că inovația tehnologică susține cu succes dezvoltarea conținutului.", a declarat Alexandra Răuț (Brand Manager OPPO în cadrul Green Leaves Technical).

 

"A fost o provocare si o oportunitate sa filmam cu telefoanele OPPO. Fiind vorba de un proiect cu setup, echipa si lumina de standard cinematografic, prima etapa a fost testarea. Ne-a prins din prima functia video de Bokeh, am stiut ca este un produs special si chiar daca urmeaza sa filmam un proiect mare, are toate sansele sa iasa bine si creativ. In total am filmat cu 5 telefoane, iar materialele finale contin imagini trase cu toate obiectivele si la diverse frame rate-uri: timelapse, viteza normala, slow motion.Ca regizor, ma avantajeaza foarte tare mobilitatea si diversitatea de unghiuri de care dispui pe un telefon mobil. Nu mai zic de faptul ca lumea este obisnuita sa se filmeze cu telefonul, iar atunci dispare frica de camera, te poti “apropia” mai usor de oameni.", a declarat Andrei Gheorge (regizor si manager Diud).

 

OPPO a fost fondat în 2004 și încă din primul moment și-a propus să ofere tehnologii inovatoare și experiențe revoluționare de utilizare a smartphone-urilor. In prezent, peste 320 de milioane de utilizatori din întreaga lume se bucură de performanța produselor și serviciilor OPPO.

Brandul OPPO este unul global, cu o prezență în peste 40 de țări și regiuni și cu mai mult de 40.000 de angajați la nivel mondial. Compania va investi 7 miliarde de dolari până în 2022, pentru a aduce noi inovații în cazul tehnologiilor cheie hardware și software, precum și în cazul conectivității 5G, al algoritmilor de inteligență artificială (AI), realitate augmentată (AR), big data și altele, pentru a susține dezvoltarea continuă a companiei ca un jucător global esențial în era 5G. În momentul de față, OPPO are 6 institute de dezvoltare și 4 centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume. Mai mult, în 2015, OPPO dedica o echipă dezvoltării tehnologiei 5G, iar unul dintre primele succese l-a reprezentat lansarea comercială a primului smartphone 5G din Europa, în luna mai 2019, în Elveția.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Heist Industries

Fondata in 2012, Heist Industries este singura agentie specializata in community marketing, un nou model de comunicare, bazat pe continut, povesti reale, personalitati si relevanta, folosind cele mai noi canale si... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related