Kubis creează o serie de șase videouri imersive care explorează prin sunet obiectele prezente în expoziția Design Flags de la Qreator by IQOS

Kubis creează o serie de șase videouri imersive care explorează prin sunet obiectele prezente în expoziția Design Flags de la Qreator by IQOS

Între 13 și 20 septembrie, Qreator by IQOS a găzduit seria de expoziții Design Flags, o nouă categorie de evenimente în cadrul ediției Romanian Design Week de anul acesta.

Cele șapte expoziții, care și-au propus să documenteze evoluția designului din perspective culturale internaționale, au fost realizate alături de ambasade sau instituții culturale din Cehia, Danemarca, Portugalia, Spania, Țările de Jos și Ungaria.

#HomeofCreativity s-a transformat, pentru o săptămână, într-un spațiu de dialog între designul românesc și cel internațional, o intersecție între trecut, prezent și viitor, un labirint al imaginației și posibilităților.

 

Obiectele obișnuite trăiesc vieți secrete

Echipa KUBIS, împreună cu Alin Sterian (iRonic Distors), a răspuns provocării de a spune într-un mod inedit povestea câtorva obiecte prezente în seria de expoziții Design Flags. A rezultat o serie de 6 video-uri despre viețile secrete ale unor obiecte uzuale cărora am tinde, pe nedrept, să nu le acordăm importanța meritată ca obiecte de design.

Fiecare video este construit în jurul unui personaj principal, pe care îl observăm și descoperim printr-o experiență senzorială, care are la bază ilustrații sonore personalizate. 

Un poster din Ungaria nu este doar o bucata de hârtie, ci vorbește despre folclor și obiceiuri; o mașină de cusut din Cehia devine liantul între două țări aflate sub comunism; o instalație luminoasă din Țările de Jos expune materialele din care este făcută; o mașină de scris din Cehia tastează frenetic, fiecare alineat apăsând gânduri; păsările din afișul Spaniei freamătă, căutându-și libertatea, iar vasele din Portugalia pot deveni piese centrale în casa oricui, dacă le-ai da o scenă.

Fiecare video oferă un unghi de abordare diferit, care ne îndeamnă să ne imaginăm viețile secrete ale obiectelor – ce fac atunci când nu le vede nimeni? Ce sunete ar scoate dacă ne-am lua timp să le ascultăm?

  

Mașina de cusut – Cehia

Am cusut ‘gând cu gând’ firele istoriei care au legat Cehia și România, prin obiecte-cult, găsite în ambele țări.

 

Poster Madrid – Spania

Personajul principal din posterul stradal se ascunde de privirile noastre, până când se hotărăște să urmeze cerul.

 

Obiecte casnice -  Portugalia

Ne-am propus să ne uităm la aceste obiecte puțin altfel. Nu doar ca la o serie de exponate, ci ca la obiecte cu care interacționăm prin mai multe simțuri.  

 

Instalație luminoasă - Țările de Jos

Am pus sunetul la cârma unui experiment cu lumină, o instalație creată de Kahtrine Barbro Bendixen.

Navighează prin întreaga serie pe Qreator by IQOS – Instagram!

 

„A fost genul de proiect care îți face rotițele să se miște, să te gândești la unghiuri noi și mai puțin explorate. Pentru mine și colegul meu de echipă, Andrei Deteșan, a contat mult încrederea clientului și susținerea colegilor noștri. Știam că e o provocare să prezinți obiecte uzuale altfel, iar seria rezultată a fost modalitatea noastră de a face un salt în imaginația privitorilor. Am vrut să transformăm fiecare obiect în personaj principal care te lasă să vezi un pic din viața lui interioară; destul de mult încât să vrei să ajungi să faci cunoștință cu el fizic, la Design Flags. Fiecare video rezultat este în sine o experiență imersivă, amplificată prin sunet și gestică”,  Sandra Cristu (Copywriter @Kubis)

 

 „Referitor la ce mi-am propus să storc din aceste materiale video, gândul de la care am plecat a fost să sufoc privitorul astfel încât să se simtă ținut strâns 45 de secunde din viața lui în fața unor obiecte de artă și să îl las cu efecte adverse de care să scape doar prin contactul cu obiectele prezentate în spațiul expozițional.”, iRonic Distors (Sound design & video post-production)

 

„Ce ne-am propus prin acest proiect a fost să intrigăm userul înainte ca el sa devină vizitator, iar momentul de întâlnire cu obiectele să fie deja impregnat de curiozitate. În plus, ne-am dorit să dăm digitalului nu numai un rol de amplificare, dar și unul de îmbogățire a experienței: obiectele devin senzațiile pe care le generează atunci când sunt atinse, pulsează, creează și rezonează. A rezultat un mod savuros de a accesa o realitate care altfel nu ți-ar fi accesibilă.”,  Ana Iana (Digital Lead echipa Qreator).

  

Echipa Qreator by IQOS:

Dragoș Bucurenci, Director Communications
Bogdan Jurge, Senior Communication Manager
Roxana Niculae, Qreator by IQOS Coordinator
Ana-Maria Iana, Digital Lead
Monica Mircea, Qreator by IQOS Executive
Andra Tănăsie, Digital Executive

 

Echipa Kubis:

Maria Teodorof, Group Creative Director
Sandra Cristu, Copywriter
Andrei Deteșan, Art Director

Sebastian Luba, Head of Social Media
Maria Man, Social Media Manager
Cristina Schițco, Group Account Director

Camelia Matei, Account Director
Matei Pașpan, Media Performance Director

 

Echipa productie:

Imagine & producție: Ionuț Avădanei (Kubis)

Scenografie: Sonia Constantinescu & Anca Miron (Retro Future)
Sound design & Post-productie: Alin Sterian (
iRonic Distors)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related