Campania „Domestos susține igiena în școli” continuă și în scenariul roșu, cât timp cursurile se desfășoară online

Campania „Domestos susține igiena în școli” continuă și în scenariul roșu, cât timp cursurile se desfășoară online

Este important ca elevii din România să aibă toate condițiile pentru a fi în deplină siguranță la școală, iar în contextul actual, acest lucru a devenit esențial. Sănătatea lor și a celor din jur este pusă în pericol de condițiile precare de igienă. În România anului 2020 nu ar trebui să existe școli care au toaletele în curte, care au grupuri sanitare fără alimentare la apă curentă, cu obiecte sanitare defecte sau deteriorate. Viziunea cu care Domestos a început, în 2015, proiectul Domestos susține igiena în școli” este ca toții copiii să aibă acces la grupuri sanitare decente. Astfel, a ajuns la finalul celui de-al 5-lea an în care face demersuri în acest sens, iar rezultatele schimbă viețile a mii de preșcolari și elevi din țară.

Cât timp școala se desfășoară online, se întâmplă în continuare lucruri importante în cadrul campaniei Domestos susține igiena în școli”: Domestos, în parteneriat cu Crucea Roșie Română, anunță finalizarea unei noi etape.  O școală din România va beneficia de construirea unei toalete moderne în incinta clădirii.

În urma analizării înscrierilor, a fost selectată școala primară Sahastru din comuna Nereju, județul Vrancea. Școala, care găzduiește 29 de copii de grădiniță și în clasele primare, nu este racordată la rețeaua de apă și canalizare, având în prezent toaleta în curte.

Din octombrie 2019 și până în prezent, au fost selectate trei școli pentru construirea de toalete moderne, acolo unde ele existau doar în curte, și două școli pentru a beneficia de renovarea grupurilor sanitare. În plus, în fiecare etapă de selecție au fost alese câte 25 de unități de învățământ care au primit produse de igienizare și de curățenie, numărul lor ajungând la 100, pe parcursul campaniei din acest an. 

 

„Pandemia nu ne-a împiedicat să luptăm pentru dreptul elevilor la toalete curate, igienizate și moderne. Este misiunea noastră și, cu atât mai mult în situația în care ne aflăm din cauza răspândirii COVID-19, ne propunem să continuăm proiectul. În cursul actualului an școlar, 2020 - 2021, invităm școlile să se înscrie pe site-ul campaniei, iar pe cei care doresc să se alăture cauzei, îi invităm să doneze în conturile deschise de Crucea Roșie, pentru ca mai mulți copii să aibă parte de condiții optime de igienă”, a declarat Camelia Pop (Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe).

 

Înscrierile în campania „Domestos susține igiena în școli” continuă și în anul 2020 - 2021 pe site-ul campaniei, pentru toate cele 3 categorii din concurs: construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea și modernizarea toaletelor sau acces la kit-uri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19. Până în acest moment, au fost făcute 415 înscrieri valide, în toate cele 3 categorii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related