Nu chiar toți bărbații...

Nu chiar toți bărbații...

Îmi este întotdeauna greu să găsesc cea mai bună abordare când vorbesc despre violența împotriva altei femei. Scriam, în urmă cu câteva zile, despre motoarele de căutare care reproduc biasuri de gen și cineva a comentat că suntem, dintotdeauna, instruiți să plantăm aceleași gânduri pline de preconcepții sexiste asupra copiilor noștri... Societățile sunt construite astfel încât acceptăm mai ușor că bărbații au dreptul să dețină controlul. Și acolo unde există control, ar putea exista și violență.

La începutul acestei luni, un ofițer de poliție a fost acuzat că a ucis o femeie, pe străzile din Londra. La scurt timp după moartea ei, hashtag-ul #Notallmen a început să circule, provocând dezbateri despre tratarea justă a subiectului. Ca reacție, campania de conștientizare #Allmencan, condusă de compania de PR Weber Shandwick, se răspândește peste toată Marea Britanie, spunând lumii că există întotdeauna atâtea opțiuni pe care bărbații le au împotriva ignoranței, neglijenței, indiferenței.

Nu știu dacă îi va face pe #thosevilemen să se gândească de două ori înainte de a acționa dar, pentru restul lumii, fiecare astfel de campanie trebuie să fie un memento că avem nevoie, în primul rând, de acțiuni împotriva violenței.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related