La AFI Ploiești experiențele se comunică cel mai bine video

La AFI Ploiești experiențele se comunică cel mai bine video

Consumul se schimbă, la fel și tendințele, însă o constantă în lumea de astăzi este comunicarea. Transparența, autenticitatea și vulnerabilitatea sunt aspecte cheie care stau la baza comunicării și creării de conținut anul acesta. Acum, mai mult ca niciodată, oamenii sunt prezenți activ în social media, dialogând și conectându-se, distribuind informații și exprimându-și emoțiile, personalitatea, valorile.

Rapiditatea cu care contextul s-a schimbat, mai ales anul trecut, a modificat stilul de viață și nevoile consumatorilor; de la modul cum cumpără până la ce cumpără, având mereu nevoia de încredere.

Ce își dorește consumatorul? Acesta are așteptări mari de la brandurile cu care intră în contact în social media, vrea ca acestea să fie adaptate vremurilor, să folosească mediul digital pentru a avea experiențe, nu doar informații despre produse și servicii și își dorește conținut relevant, complet.  Fie că vorbim de YouTube, Instagram, Facebook, Tik-Tok, LinkedIn, podcast-uri, consumul media online este în creștere, iar focusul acum este pe experiența utilizatorului.

Consumatorii își mai doresc de la branduri autenticitate, transparență, sinceritate, să anticipeze nevoile lor și să ofere un conținut valoros, util, entertaining. Iar brandurile care au reușit să creeze conexiuni puternice cu audiența lor, care și-au dorit să participe la conversație, au reușit să fie relevante și memorabile. 

 

„Eforturile noastre se îndreaptă zi de zi către înțelegerea consumatorilor, menținerea atenției lor printr-un conținut atractiv și emoțional, găsirea de noi soluții de comunicare și livrarea dorințelor identificate. Provocarea vine din a identifica permanent canalele cele mai eficiente de comunicare cu publicul, tone of voice-ul potrivit, încurajarea interacțiunii cu brandurile și mesajele pe care alegem să le promovăm. Practic suntem cu toții în online mai mult decât ne-am imaginat, atât în calitate de comunicatori, cât și în calitate de utilizatori direcți”, a declarat Anca Marcu Iana, Deputy Managing Partner RAN Communication.

 

Și astfel anul 2021 ne-a transformat în comunicatori experimentați cu producțiile video, livrând constant povești digitale și story-uri creative și inspirate. De asemenea, tot mai multe branduri aleg să includă în strategia de comunicare și componenta de video, în acest moment cifrele „vorbind” și confirmând rezultatele acestui produs. Importanți sunt și creatorii de conținut, vocea pe care o au în comunitățile lor și nu doar reach-ul, ce impact și ce afinitate au și cum pot pune în valoare creativ mesajele dorite de brand.

Având în vedere că 54% dintre consumatorii Facebook doresc să vadă mai mult conținut video de la un brand pe care îl folosesc, iar urmărirea unui video despre produs a convins 74% dintre persoane să descarce o aplicație sau un software, conform datelor, pe Facebook, video-ul a devenit al doilea cel mai folosit tip de conținut, după imagini, iar anul trecut 15% din conținutul Facebook a fost video, comparativ cu 2004, când procentul postărilor video era de aprox. 5%.

Și cifrele continuă și confirmă supremația formatelor video, conform celor mai recente studii internaționale din domeniu:

  1. E-learning-ul prin clipuri video a crescut cu 36% în 2020 și este deja pe un trend ascendent în 2021. Utilizatorii vor să și învețe în timpul petrecut pe social media;
  2.  Uilizatorii susțin că rețin 95% dintr-un mesaj atunci când este obținut ca urmare a vizionării clipurilor;
  3. Video ads au fost modul # 1 în care consumatorii au descoperit o marcă de la care au cumpărat ulterior;
  4. 1 din 4 consumatori a făcut o achiziție după ce a văzut un story pe Instagram;
  5. YouTube a înlocuit Facebook ca platforma # 1 care influențează comportamentul consumatorilor
  6. 93% dintre brand-uri au avut un client nou datorită unui videoclip încărcat pe social media.

 

Începând de anul trecut, AFI Ploiești este și mai aproape de clienții săi, alegând să comunice experiențe, produse și servicii într-o manieră autentică și educativă. Astfel au fost dezvoltate pentru publicul ploieștean proiecte video (IGTV, Reels), cum ar fi: „Exerciții de stil”, o serie de cinci clipuri prin care Irina Markovits, consultant de stil, a oferit sfaturi despre cum să porți hainele și accesoriile din noile colecții în funcție de siluetă, de culori; alături de creativul cuplu de influențatori, Renata Bota & Christian Balazs, am dezvoltat mai multe clipuri pentru social media sub umbrela „Experții Cadourilor de Crăciun”, „Asistenții lui Cupidon”, „Vestitorul cadourilor de Mărțișor”, prin care cei doi ofereau opțiuni de cadouri pentru diverse tipologii de public, în funcție de ocaziile speciale din ultimul an. Cei doi au completat mix-ul de comunicare al AFI Ploiești, atingând un public tânăr, mereu în tendințe și în căutare de informații și sugestii cool care să li se potrivească stilului de viață. 

„Ne place ceea ce facem și urmărim mereu tendințele internaționale, dar mai ales nevoile și cerințele comunității noastre, pentru a continua să fim relevanți și inovatori. Ne bucurăm că cei de la AFI Ploiești au remarcat dedicarea noastră pentru fiecare proiect, dar și audiența consolidată în timp, prin conținut calitativ. Sugestiile de cadouri pe care le-am prezentat într-un mod inedit, în format video, potrivit publicului tânăr, ne-au confirmat ceea ce deja observasem – contentul de tip Reels ne consolidează poziționarea de creatori de conținut care inspiră”, au menționat Renata & Christian.

 

Pentru că primavară aduce energie pentru noi începuturi și ne îndeamnă la reorganizarea și ordonarea tuturor aspectelor din viața noastră, am lansat o nouă serie de clipuri video utile și educative alături de Diana Mihăilă, primul specialist în acest domeniu din România – „Cum să devii expert în organizare”. Pe lângă aceste video-uri cu sugestii de depozitare și aranjare pentru hainele întregii familii, a cărților, jucăriilor, a accesoriilor, am creat și formate complementare care au un reach organic foarte bun în social media – carousel, Reels.

„Organizarea este precum un puzzle, se construiește piesă cu piesă după ce fiecare a fost studiată în detaliu. Un inventar atent ne ajută să identificăm și să înlăturăm surplusul, ca mai apoi să găsim metodele corecte de sortare și de depozitare pentru noi. Le alegem în raport cu cantitățile și cu tipul lucrurilor deținute, în acord cu piesele de mobilier și cu compartimentările acestora. În cadrul campaniei de primăvară realizată în colaborare cu AFI Ploiești am inclus soluții de organizare pentru cărți, jocuri, jucării, dar și pentru hainele copiilor și adulților. Sunt simple, accesibile și ușor de implementat și de păstrat pe termen lung”, a declarat Diana Mihăilă

 

„Dezvoltarea proiectelor alături de o echipă profesionistă și dedicată cum este cea de la AFI Ploiești implică creativitate, o foarte bună gestionare a timpului și a resurselor, dar și o prioritizare încă de la faza de concept a nevoilor de comunicare ale tuturor chiriașilor și eficientizarea obiectivelor. Rigurozitatea etapelor și a execuțiilor, îndrăzneala, tenacitatea, implicarea 100%, atenția la detalii sunt ingredientele proiectelor de succes implementate alături membrii echipei AFI Ploiești, determinați ca rezultatele să fie cele mai bune, întotdeauna”, a continuat Anca  Marcu Iana, Deputy Managing Partner RAN Communication. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


RAN Communication

RAN Communication este o agentie on the go. Atunci si acolo unde clientul are nevoie, aproape 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana. RAN Communication inseamna o cultura dinamica si pozitiva, avand o... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related