[Profesori altfel] Marcel Bartic: Noi, profesorii, trebuie să învățăm și cum să educăm, nu doar să transmitem cunoștințe

[Profesori altfel] Marcel Bartic: Noi, profesorii, trebuie să învățăm și cum să educăm, nu doar să transmitem cunoștințe

De 17 ani predă profesorul Marcel Bartic în învățământul preuniversitar și n-a fost un moment să își dorească să renunțe. Și-a început drumul profesional într-o școală din mediul rural unde a învățat să fie profesor cu adevărat și a conștientizat că rolul lui nu este doar acela de a le preda elevilor cunoștințe, ci și de a-i inspira să fie curioși, să caute, să viseze.

Își amintește că învățământul românesc era puternic politizat pe atunci, iar școlile de la sat, și implicit elevii, erau victime ale indiferenței autorităților locale. Existau locuri unde copiii și profesorii stăteau înfofoliți în clase iarna, până se încălzea soba. Într-o astfel de școală a predat și el, unde primul laborator de informatică a stat multă vreme închis cu cheia ca să “nu strice copiii calculatoarele”.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related