[Human, Art & Tech] Iulian Sin: Mi-a venit ideea unui portal către necunoscut și am simțit ca logo-ul George este foarte ofertant

[Human, Art & Tech] Iulian Sin: Mi-a venit ideea unui portal către necunoscut și am simțit ca logo-ul George este foarte ofertant

Când a văzut anunțul Human Technology Street Art Challenge by GeorgeIulian Sin și-a zis că trebuie să participe neapărat. Ceea ce ne bucură că s-a întâmplat. A creat un portal spre necunoscut și un personaj care să îl exploreze și apoi s-a înscris în concurs. E ultima zi de înscrieri la Human Technology Street Art Challenge by George. Așa că așteptăm lucrările voastre în care să vă exprimați perspectiva asupra relației dintre om și tehnologie.

Între timp, noi continuăm să vorbim cu Iulian Sin, care și-a început drumul în design chiar prin diferite competiții de artă, iar tehnologia l-a ajutat să continue și să învețe singur. 

Cea mai provocatoare parte a fost să mă gândesc cum să-i ofer logo-ului locul cuvenit în design-ul meu. Nu îmi doream să-l izolez, ci să-l aduc cât mai aproape de oameni - ceea ce consider că am și făcut!

Cum a fost procesul de creație pentru a ajunge la forma finală a lucrării, care e relația lui cu tehnologia și arta, povestește Iulian după cum urmează.  

 

Bio pe scurt

 Salutare! Numele meu este Iulian Sin, am 24 de ani și lucrez ca graphic designer de aproximativ 3 ani. Am avut onoarea de a lucra pentru brand-uri precum Coca-Cola, Cappy, Fuzetea și Napolact, prin intermediul agențiilor prin care am trecut, lucru care m-a ajutat foarte mult să înțeleg tot felul de viziuni diferite din partea unora pe care îi consideram atât de mari încât îi numeam giganți! De ceva timp am început să mă axez mult pe proiecte personale, mai precis de manipulări foto în zona de fantasy si S.F.

 

Înscrierea la Human Technology Street Art Challenge by George 

Nu a fost deloc greu să mă hotărăsc! Eu mi-am început drumul spre zona de design prin concursuri, pe diverse platforme. Atunci când văd un concurs parcă îmi sclipesc ochii, îmi place mult competiția. Iar când am văzut o reclamă FB cu acest concurs, am citit brief-ul, și am zis: “asta e, trebuie să intru si eu”!

 

Procesul de creație

Spre norocul meu, inspirația a venit foarte repede, aveam trei teme pe care să le abordez din punct de vedere al design-ului, dar cea trimisă mi s-a parut că respectă cel mai bine brief-ul concursului. Mi-a venit ideea unui portal către necunoscut și am simțit ca logo-ul George este foarte ofertant! Apoi… doar am început să construiesc pe lângă el. 

 

Brieful

Brief-ul mi s-a părut foarte tare! Ne-a oferit șansa de a ne demonstra viziunea asupra tehnologiei și s-a văzut acest lucru foarte clar în propunerile tuturor. Mă bucur ca ne-ați oferit libertatea de a face ceea ce ne trece prin cap. Cea mai provocatoare parte a fost să mă gândesc cum să-i ofer logo-ului locul cuvenit în design-ul meu. Nu îmi doream să-l izolez, ci să-l aduc cât mai aproape de oameni - ceea ce consider că am și făcut!

  

Tehnologie, arta & realitatea urbana

Eu cred că toate aceste trei dimensiuni se întrepătrund foarte bine. În viitor, vom putea avea diferite panouri led prin apartamentul nostru, înfățișând diverse opere ale marilor artiști și nu neapărat tablouri. Cel puțin, la asta sper eu!

 

Relația cu tehnologia

Eu mă simt profund îndatorat tehnologiei. Dacă nu ar fi fost ea, nu aș fi putut să fac ceea ce fac acum. Toate programele de grafică (God bless Adobe!) m-au ajutat să desenez tot ceea ce a putut imaginatia mea să-mi ofere. Tot ce am învațat a fost prin intermediul tutorialelor de pe internet, eu nu am făcut o școală de arte… La început foloseam calculatorul doar pentru jocuri însă cineva mi-a arătat cum se poate face un website și de acolo a pornit toata aventura.

Tehnologia este prezentă aproape tot timpul în viața mea. Recunosc, uneori regret că sunt atât de atras de ea pentru că uit să îmi mai ridic capul din telefon sau să relationez cu cei din jur. Mi-am impus cateva limite în folosirea tehnologiei, mai ales când am nevoie să mă relaxez. Consider că o gură proaspătă de aer și o plimbare te ajută totuși mai mult!

 

Cum simți că te-a schimbat tehnologia 

Tehnologia mi-a oferit posibilități de mă educa singur. Cum spuneam, eu nu am făcut o facultate de arte, am preferat să învăț singur să fac ceva!

 

Fără tehnologie & fără artă

Nu aș putea trăi fără niciuna dintre ele. Nu mă pot lipsi de ele în momentul de față pentru că îmi aduc cele mai mari satisfacții. Cred că viața ar fi puțin mai trista fără artă sau fără tehnologie, dar nu cu mult, omul este învățat să se adapteze! Poate, cine știe, am inventa alte lucruri în locul lor.

[Ultima zi de inscrieri la Human Technology Street Art Challenge by George. Citeste brieful si inscrie-te aici]

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Oameni

Sectiune



Branded


Related