Procesul Nike versus Lil Nas X: Tik Tok …Tik Tok

Procesul Nike versus Lil Nas X: Tik Tok …Tik Tok

Lil Nas X este, pentru cei care îl cunosc - și sunt puțini care nu-l știu - regele Tik Tok, rapper și superstar queer, geniu al memelor. Au trecut, deja, doi ani de când și-a făcut cunoscută sexualitatea, revoluționând scena hip-hop-ului și machismul său și începând valul rapperilor gay / bisexuali.

Vorbind despre crearea și manevrarea discursului: acum câteva luni, Lil Nas X și-a lansat al doilea single, “Call Me By Your Name”, care a devenit viral pe TikTok și YouTube. Dar videoclipul asociat a fost criticat de cei care susține că “încurajează venerarea diavolului”. Drept răspuns, rapperul a lansat, în aprilie, un produs personalizat (dar neautorizat) Nike “Satan Shoes”, pentru fanii săi .

Campania a avut un efect impresionant, dar care n-a plăcut prea mult companiei: la scurt timp după lansarea pe TikTok, Nike a demarat un proces împotriva rapperului, care va începe luni.

Ce putea să facă Lil Nas X? Ei bine, a făcut ceea ce știe cel mai bine - a ocupat Tik Tok-ul cu o serie de videoclipuri virale, criticând comercialismul și homofobia, vorbind despre eliberare și libertatea de alegere.

La sfârșitul minicampaniei, care durează de o săptămână și a adunat miliarde de like-uri și share-uri, astăzi Lil Nas a lansat un nou single “Industry Baby”, cu peste 1,7 milioane de vizionări în cinci ore. În videoclip, rapper-ul dansează gol într-o închisoare, în așteptarea sentinței. Controversial much?

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related