Selecționat la cel mai important festival de film din America de Nord, Întregalde poate fi văzut între 6 și 20 august în peste 20 de orașe din țară

Selecționat la cel mai important festival de film din America de Nord, Întregalde poate fi văzut între 6 și 20 august în peste 20 de orașe din țară

Întregalde, semnat de Radu Muntean, a fost selecționat în cadrul celei de-a 46-a ediție a Toronto International Film Festival (TIFF) în secțiunea Contemporary World Cinema. TIFF va avea loc în Canada între 9 și 18 septembrie și este cel mai important festival de film de pe continentul Nord American și unul dintre cele mai prestigioase din lume.

În România filmul va putea fi văzut în premieră națională la Cluj la cea de-a 20-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania și, imediat după aceea, în cinematografele din peste 20 de orașe din țară.

Spectatorii din București, Alexandria, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Neptun, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Saturn, Sibiu și Timișoara vor putea vedea pe marile ecrane din orașul lor filmul produs de Multi Media Est și distribuit de Voodoo Films, începând de săptămâna viitoare.

Mai mult, aceștia se vor putea întâlni cu echipa filmului, după cum urmează:
29 iulie: Cluj Napoca, Casa de Cultură a Studenților, ora 18:30, proiecție în cadrul TIFF
30 iulie: Cluj Napoca, USAMV Open Air, ora 21:45, proiecție în cadrul TIFF
1 august: Ploiești, Cinema City Ploiești Shopping City, ora 19:00
2 august: București, Cinema Elvire Popesco, ora 19:30
4 august: Timișoara, Cinema City Shopping City, ora 19:00
5 august: Brăila, Cinema City, ora 19:00
6 august: Oradea, Cinema Palace, ora 18:15
6 august: Constanța, Cinema City City Park, ora 19:00
8 august: Sibiu, proiecție în cadrul TIFF Sibiu
10 august: Sfântul Gheorghe, proiecție în cadrul Anonimul
10 august: Alexandria, proiecție în cadrul Ideo Ideis
11 august: Bacău, Happy Cinema, ora 19:00
12 august: Iași, proiecție în cadrul Serilor Filmului Românesc
13 august: Botoșani, Happy Cinema, ora 19:00
14 august: Piatra Neamț, Cinema Mon Amour, ora 20:00
15 august: Focșani, Happy Cinema, ora 18:30
15 august: Buzău, Happy Cinema, ora 19:30

Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind “o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune,” filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes în cadrul Quinzaine des réalisateurs, după care Screen Daily nota: “Radu Muntean ne conduce într-un tărâm jucăuș și caustic al satirei sociale, întrucât personajele sale se găsesc pe un teritoriu necunoscut, fără GPS și fără ghidajul clar al unui cod moral.”

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

Spectatorii îi vor putea revedea pe mare ecran pe Maria Popistaşu (Marți, după Crăciun, Heidi, Otto Barbarul), Ilona Brezoianu (Sieranevada, Urma) şi Alex Bogdan (Ana, mon amour, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc) alături de Luca Sabin, Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.

“Priveliștile uimitoare și atmosfera tăcută evocă un sentiment de melancolie și teamă” scriau cei de la Filmhounds despre cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean cunoscut în țară dar și peste hotare pentru Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010), Un etaj mai jos (2015) sau Alice T. (2018).

Întregalde este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.

În România filmul este distribuit de Voodoo Films care gestionează și vânzările internaționale.

Parteneri: Banca Transilvania, Iqos, Orkla Foods Romania, Caii de la Letea, Oskar, Rom
Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR
Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema, IQads, SMARK, CineGhid, Munteanu, Radio România Cultural

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related