Întregalde a fost selectat la New York Film Festival 

Întregalde a fost selectat la New York Film Festival 

Întregalde, semnat de Radu Muntean, va face parte din selecția oficială a New York Film Festival alături de alte 31 de producții din 31 de țări.

 

“Luate împreună, filmele din selecția oficială de anul acesta ne amintesc încă o dată capacitatea cinemaului de a crea noi lumi, de a deschide noi modalități de a privi, simți și gândi și, indiferent dacă se referă sau nu la prezentul nostru incert, ne ajută să înțelegem mai bine acest moment”, declara Dennis Lim, directorul artistic al festivalului.

 

Ajuns la cea de-a 59-a ediție, New York Film Festival evidențiază în fiecare an cele mai bune filme din cinematografia mondială continuând o tradiție îndelungată de a introduce publicului “titluri recente îndrăznețe și remarcabile” (Dennis Lim).

Spectatorii români pot vedea deja filmul în cinematografele din peste 20 de orașe din țară iar echipa filmului le dă întâlnire la Bacău (11 august), Iași (12 august), Botoșani (13 august), Piatra Neamț (14 august) Focșani (15 august), Buzău (15 august).

Apreciat de Sight&Sound, revista British Film Institute, ca fiind “o comedie neagră plină, în egală măsură, de suspans și compasiune,” filmul a avut premiera mondială anul acesta la Cannes în cadrul Quinzaine des Réalisateurs și a fost recent selecționat la Festivalul de Film Internațional de la Toronto.

Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârșit de an. Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde, întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul unde pretinde că lucrează. Când mașina lor rămâne blocată într-un șanț în pădure, gaterul se dovedește a fi abandonat și sunt nevoiți să petreacă noaptea împreună cu bătrânul senil, ideile lor despre empatie și generozitate încep să fie puse la îndoială.

În distribuția filmului, spectatorii îi vor putea recunoaște pe Maria Popistaşu (Marți, după Crăciun, Heidi, Otto Barbarul), Ilona Brezoianu (Sieranevada, Urma) şi Alex Bogdan (Ana, mon amour, Babardeală cu bucluc sau porno balamuc) alături de Luca Sabin, Toma Cuzin (Aferim!, Comoara), Carmen Lopăzan și Gabor Bondi.

Întregalde este cel de-al şaptelea lungmetraj semnat de Radu Muntean cunoscut publicului pentru Furia (2002), Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (2008), Marți, după Crăciun (2010), Un etaj mai jos (2015) sau Alice T. (2018).

Întregalde este produs de Multi Media Est cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și coprodus de The East Company Productions. Scenariul este semnat de Radu Muntean, Alexandru Baciu şi Răzvan Rădulescu iar imaginea de Tudor Vladimir Panduru.

În România filmul este distribuit de Voodoo Films care gestionează și vânzările internaționale.

Parteneri: Banca Transilvania, Iqos, Orkla Foods Romania, Caii de la Letea, Oskar, Rom, Dacin Sara.
Parteneri media principali: Radio Guerrilla, TVR
Parteneri media: Zile și Nopți, Cinemap, Cinemagia, Ziarul Metropolis, LiterNet, Movie News, AARC – All About Romanian Cinema, IQads, SMARK, CineGhid, Munteanu, Radio România Cultural

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related