Ghidul E.ON pentru un Electric Castle 2021 special și responsabil

Ghidul E.ON pentru un Electric Castle 2021 special și responsabil

Ediția de anul acesta Electric Castle este unul din semnele acelea ale normalității și ale bucuriei, după un 2020 greu și un 2021 prudent de întoarcere la viață. Festivalul are un partener electric pe măsură: E.ON susține ediția specială a Electric Castle 2021 printr-un ghid de consum responsabil, care încurajează și arată oamenilor cum pot să se distreze, să se bucure de muzică și de dans, de atmosferă vibrantă a unui festival iconic, în timp ce au o atitudine sustenabilă față de mediu. Pentru cele 10 zile de Electric Castle, E.ON a pregătit o serie de surprize, activări, concursuri și experiențe, pentru a le arăta consumatorilor că atmosfera de festival e cu atât mai frumoasă, dacă e întreținută sustenabil, cu grijă pentru mediul înconjurător. 

 

Muzică, mediu și echilibru

Poate că învățătura cea mai importantă pe care ne-a lăsat-o ultimii doi ani este conștientizarea echilibrului. Cât de importantă este armonia între job și viața personală, între timp liber, conectare și eficiență, între a te bucura de ceea ce ne oferă această planetă și a avea grijă de ea. Echilibrul este și motto-ul E.ON la Electric Castle. E.ON Energie România susține și în acest an festivalul, care revine cu o ediție specială, EC Back to life 2021, care se va desfăşura între 6-8 august la Castelul Bánffy de la Bonțida, respectiv, 9-15 august la Cluj.

Pentru cele 10 zile de festival, E.ON a pregătit o serie de surprize și activități antrenante și sustenabile pentru o experiență de neuitat, încercând să aducă, pe lângă muzica de calitate oferită de Electric Castle, posibilitatea de a adopta o atitudine sustenabilă față de mediu.

Deși festivalurile promovează o atitudine ecologică și de-a lungul timpului au fost investite resurse pentru a limita amprenta de carbon produsă, numărul mare de vizitatori are efecte asupra acestui indicator. Este așadar în puterea noastră să contribuim în fiecare zi la protejarea mediului înconjurător având un comportament sustenabil, grijă față de mediu exprimată prin gesturi mici având un impact mare asupra naturii, casa noastră mai mare, arată reprezentanții E.ON.

 

Orice gest mic are o importanță mare

În ce constă această atitudine sustenabilă și ce putem face pentru a avea grijă de planetă? Cu ocazia ediției 2021 Electric Castle, E.ON lansează ghidul Consumă electric responsabil!, cu ajutorul căruia oricine poate învăța pas cu pas cum să reducă amprenta de carbon a comportamentului de consum.

De la car sharing, la folosirea trotinetelor electrice și refolosirea paharelor de băut, ghidul E.ON ne arată că orice gest mic făcut de câți mai mulți oameni, poate avea un efect important. 

 

De exemplu, poate nu știați, dar mai puțin de 1% dintre paharele produse la nivel mondial sunt reciclate sau aproape 75% dintre emisiile de CO2 generate de transport sunt cauzate de călătoritul cu mașina. Lucruri mici, dar importante. Sfaturile din ghidul E.ON sunt foarte simple și ușor de urmat. 

Sunt așadar câteva sfaturi prin care ne schimbăm atitudinea la festival și ne dorim să ducem obiceiul mai departe în viața de zi cu zi, spun reprezentanții E.ON.

 

Experiențe sustenabile

Stilul de viață sustenabil și distracția responsabilă sunt încurajate de E.ON printr-o serie de activități la Bonțida, în zona lacului de lângă castel. La Cluj Napoca, E.ON prezintă Future Energy Home, o zonă de experiențe în care vizitatorii vor descoperi soluții sustenabile de energie pentru acasă, soluții cu impact redus asupra mediului.

Pentru o experiență cu mai multă adrenalină, vizitatorii pot participa și la concursul de viteză cu biciclete statice, E.ON Sprints, având ca premiu o bicicletă electrică E.ON personalizată. 

Participanții pot afla mai multe despre cum pot salva planeta la EC Talks by E.ON, zona de conferințe. Aici sunt invitați specialiști din domenii diverse, care vor dezbate teme legate de viața sustenabilă, felul în care alegem să ne îmbrăcăm, ce mâncăm, cum respectăm mediul sau ce facem pentru a ne păstra mintea și trupul sănătoase.

Tot în cadrul parteneriatului cu Electric Castle, E.ON a oferit și șansa consumatorilor de a câștiga bilete la Electric Castle Special, prin activarea facturii electronice, contribuind astfel la reducerea consumului de hârtie și implicit protejarea copacilor. 

Gata, începe distracția. Muzică, dans, experiențe de toate felurile și un loc cu adevărat special de festival, care face Electric Castle unic în peisajul evenimentelor din România. E.ON amintește participanților cât de important e să aibă mai multă grijă față de acest mediu și să se bucure de el responsabil, în echilibru cu planeta. 

 

Despre E.ON Energie România

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune

Dictionar



Branded


Related