Prima lucrare de artă colaborativă la Art Safari 2021, powered by Dell XPS

Prima lucrare de artă colaborativă la Art Safari 2021, powered by Dell XPS

E foarte ușor să uităm ceea ce ne definește și să ne lăsăm purtați de lumea celorlalți - de așteptările colective, de lista cu to do-uri, de programul vieții obișnuite. E ușor și comod. Dar când îți faci timp pentru universul tău special și îi dai loc să se manifeste, ce senzație copleșitoare de satisfacție și împlinire apare. Când îți aduci aminte de lumea interioară care te face unic, știi că merită să faci toate eforturile de a o extinde, de a o exprima și a arăta lumii cine ești cu adevărat. 

Dar cum îți aduci aminte? Cum faci să ieși din rutina zilnică? Uneori e nevoie doar de o invitație simplă de a crea. Campania Dell XPS - Get into your youniverse - încurajează toți creatorii să aibă încredere în forțele lor și să exploreze propriile universuri pentru a crea lucruri extraordinare. La Art Safari 2021, Dell Technologies și XPS au lasnsat o provocare nouă tuturor celor care au vizitat expoziția: să creeze împreună, alături de artista Ana Bănică, primele opere artistice de artă colaborativă. Oamenii au răspuns inițiativei cu bucurie și încântare, au desenat, au continuat imaginile celorlalți, au adus straturi surprinzătoare de perspective noi și au împărtășit cu generozitate propriul univers.

 

La capătul unui labirint al emoțiilor

După ce treci prin peisajele din Balcic ale lui Mützner și te lași emoționat de nostalgia anilor aceia, în care lumina era parcă mai blândă și îngăduitoare cu lumea, zâmbești apoi la ironia subtilă din tablourile lui Piliuță, te întorci în prezent și primești un pumn în stomac. Arta contemporană știe să facă asta cel mai bine, iar expoziția Eroi/Antieroi de la Art Safari 2021 te trezește bine: culori intense, mesaje puternice, instalații absurde, dar copleșitoare. Totul e acut aici, îți cere atenția, te face să privești la lumea din care faci parte și la rolul tău printre ceilalți. 

Călătoria de la Art Safari este un itinerar gradat al emoțiilor. Începe blând, continuă rațional și încheie într-o notă intensă, prin contribuția artiștilor contemporani. Eroi bandajați, mese bogate care explodează, graffiti-uri suprarealiste. Ieși încărcat dintre toate aceste lumi. 

Iar la final, drept cea mai potrivită încheiere pentru o astfel de experiență, te așteaptă laboratorul de creație Dell XPS. Pe pereții negrii stau jumătăți din lucrările artistei Ana Bănică, pregătite pentru a fi continuate de vizitatorii expoziției. 

În universul pictorilor expuși la Art Safari, XPS încurajează oamenii să își găsească propriul univers. Să caute în ei, să se exprime, să creeze alături de ceilalți universuri noi. 

Iar vizitatorii chiar asta au făcut. S-au oprit și au desenat. Copii și părinți, tineri sau bătrâni, indiferent de backgroundul lor artistic sau social. Unii au adăugat doar câteva linii și culori la desenul comun, alții s-au lăsat conduși de inspirație și au petrecut chiar și o oră în camera de creație Dell. 

Alături de celelalte, creațiile oamenilor primeau sensuri noi, formau împreună o poveste surprinzătoare, cu finaluri diferite. 

E un motiv de optimism și bucurie ca la finalul unei astfel de expoziții de amploare, vizitatorii își pot pune amprenta, lăsând în urmă o parte din propria creativitate. 

Astfel, oamenii devin chiar ei expozanți în cadrul acestui muzeu temporar, unde se ragăsesc unele dintre cele mai valoroase lucrări din arta plastică românească. Art Safari constituie cel mai mare eveniment de artă din România, cu peste 195.000 de vizitatori pe parcursul celor șapte ediții. 

 

Culoare și tehnologie

Ideile au nevoie de susținere pentru a prinde formă, creația depinde și de metodele și tehnologia la care ai acces. La Art Safari, Dell a adus cretă colorată, un spațiu de creație, inspirație, prin lucrările artistei Ana Bănică și un imbold de a crea, prin aranjarea unei camere creative la finalul expoziției.

Prin opera colectivă creată la Art Safari și campania „XPS – Get into your youniverse”, Dell inspiră și susține comunitatea creativă și demonstrează că performanța înseamnă a face o artă din meseria ta, indiferent de domeniu. 

Tehnologia este suportul necesar pentru a transforma pasiunea în performanță. În cadrul activării Dell de la Art Safari, oamenii au putut interacționa cu două dintre laptopurile de top – XPS 13 și XPS 17.

Seria XPS este destinată atât specialiștilor din industriile creative, cât și oamenilor de business. Semnătura brandului Dell, dezvoltarea XPS are la bază o filosofie bazată pe inovație și provocarea status quo-ului, și a fost distinsă în mod repetat cu titlul „Best in Show”.

Creatorii seriei XPS au găsit un echilibrul rar între tehnică și creativitate, eficiență și portabilitate. Ultrabook-urile Dell XPS au fost primele care au utilizat afișaje InfinityEdge, ecranul este Full HD sau touchscreen cu acoperire anti-reflexie. 

Seria XPS 13 a fost distinsă în mod repetat cu titlul „Best in Show”, reușind, cu fiecare model lansat, să crească standardele de performanță în nișa laptopurilor high end.

Laptopurile Dell XPS sunt sisteme complete, având integrate toate funcţiile de care un profesionist are nevoie pentru a lucra, oriunde s-ar afla. Ele sunt destinate atât creatorilor din diferite domenii - de la arhitectură și design la ilustrație, cât și antreprenorilor și oamenilor de afaceri.

 

Digital și sustenabil

Seria XPS este creată cu grijă față de mediul înconjurător, sustenabilitatea făcând parte din filosofia care stă la baza producerii ei.

90% dintre componentele laptopului pot fi uşor reciclate sau reutilizate, iar ambalajele din bambus ale gamei sunt 100% reciclabile.

Activarea din cadrul Art Safari, au fost create ținându-se cont de protejarea mediului. Întregul stand Dell de la Art Safari a fost creat având la bază ideea de sustenabilitate. Echipa responsabilă de această activare a ales creta și pereți pe care se poate desena, și nu hârtie și creioane colorate, pentru ca în era digitală în care trăim, opera rămâne vizibilă de dispositive și în cloud, chiar daca nu o vedem mereu pe un suport concret. Desenele oamenilor au fost fotografiat constant și apoi stocate în cloud, fără a consuma resursele planetei.

La Art Safari, Dell ne-a amintit încă o dată că atunci când ideile, creativitatea și inspirația se întâlnesc cu tehnologia și responsabilitatea, universurile noastre se transformă, ies în lume, au șansa de a fi împărtășite cu ceilalți. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Oameni

Sectiune



Branded


Related