Ionut Badiceanu: Sunt doua parti diferite, care totusi se atrag, se accepta si isi ofera increderea, ceea ce defineste pe scurt sentimentul de iubire

Ionut Badiceanu: Sunt doua parti diferite, care totusi se atrag, se accepta si isi ofera increderea, ceea ce defineste pe scurt sentimentul de iubire

Desen, muzica, tatuaj, desen, photoshop, arta digitala, graphic design. Acesta e parcursul lui Ionut Badiceanu printre manifestarile artistice. S-a concentrat pe pasiunile lui si, fiind autodidact, a incercat sa invete cat mai multe lucururi pentru a-si transforma hobby-urile intr-un posibil loc de munca.

Ma inspira imensitatea universului si posibilitatile infinite care exista, in fiecare secunda esti la o decizie distanta de a-ti schimba viata. Uneori este coplesitor acest gand si realizez cat de "mici" suntem, aspect ce am incercat sa il evidentiez si in cateva "lucrari" create, spune Ionut.

Pentru Eco Graffers Wanted by glo™, Ionut a creat lucrarea Unsung Follower, care reprezinta descoperirea necunoscutului printr-o simpla privire/atingere. A inceput haotic, de la multe referinte si idei care pareau fara sens. Dar apoi s-a concentrat pe ideea de antiteza si a mers pe ea pana la finalizarea lucrarii.

Mai multe despre procesul de creatie, povesteste Ionut in randurile de mai jos. Si nu uitati, azi e ultima zi de inscrieri, folositi-o cum se cuvine.

 

Bio pe scurt

Numele meu este Ionut, am 28 de ani, sunt din Buzau, dar in prezent locuiesc in Bucuresti. Nu am un backround artistic, am terminat liceul Mihai Eminescu din Buzau, iar dupa am urmat Facultatea de Geografie, Turism din cadrul Universitatii din Bucuresti. Am ales oarecum o facultate doar pentru a putea ajunge in Capitala, pentru ca ”sunt mai multe oportunitati in Bucuresti". Cu toate astea mereu am fost atras de arta, de procesul de creatie, si am incercat sa imi gasesc hobby-uri legate de partea artistica.

 

Etape de formare 

Toate caietele mele din scoala primara erau mazgalite pe ultimele pagini. Apoi am inceput sa ma joc, sa desenez, sa creez imagini sau sa le reproduc. Probabil am fost influentat de tatal meu, care uneori imi facea unele desene pentru scoala si eram impresionat de cum poate sa creeze dintr-un creion sau culori, imagini care par reale.

Dupa ce am inceput sa invat cateva tehnici de desen, am inceput sa incerc sa reproduc diferite poze cu animale, obiecte, personaje. Nu a durat mult pana am aflat de photoshop, vedeam pe net poze cu masini modificate in photoshop si am inceput sa ma uit la tutoriale pe youtube cum poti sa faci asta.

Odata cu intrarea la liceu, am descoperit un nou hobby ce m-a distras putin de la desen/ photoshop. Am inceput sa invat sa cant la chitara, si cativa ani, pana la terminarea facultatii, mi-am dedicat timpul facand asta. Muzica m-a schimbat, mi-a creat o noua perceptie, am descoperit noi surse de inspiratie.

Intre timp, nedevenind "rockstar-ul" la care visam, am descoperit un alt hobby. Fiind atras de a reproduce imagini in creion, m-am gandit ca ar fi interesant sa invat sa fac tatuaje, o noua arta cu noi tehnici de practicat. In paralel cu tatuajele, am reinceput sa invat photoshop, arta digitala, am urmat cursuri de graphic design de pe udemy.

M-am concentrat pe pasiunile mele si, fiind autodidact, am incercat sa invat cat mai multe lucururi pentru a-mi transforma hobby-urile intr-un posibil loc de munca.

 

Ce te inspiră

In ultima perioada, pentru a-mi satisface nevoia de creatie, am inceput sa realizez diferite compozitii, manipulari photo in Photoshop, pe care le si public pe noua mea pagina de Instagram: @alter.illusion. In general, ma inspira imensitatea universului si posibilitatile infinite care exista, in fiecare secunda esti la o decizie distanta de a-ti schimba viata. Uneori este coplesitor acest gand si realizez cat de "mici" suntem, aspect ce am incercat sa il evidentiez si in cateva "lucrari" create.

 

Tabieturi de lucru

In general, imi vine o idee in minte, iar dupa, fara prea multa cercetare sau schitare, incerc sa experimentez, sa pun cap la cap concepte, imagini. Incerc sa ma las si eu surprins de "produsul" final si, de cele mai multe ori, chiar asa se intampla.

Traind intr-o lume in care suntem inconjurati de distrageri, de haos, nu am o rutina anume, incerc sa las sa curga natural ceea ce fac, fara sa pun presiune, chiar daca de multe ori asta duce la procrastinare.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Am aflat de competite de pe social media, algoritmul si-a facut treaba si am primit o reclama :)). Am considerat ca as putea sa creez o compozitie potrivita pentru cerintele concursului.

 

Procesul de creație

Citind brief-ul, am vazut ca tema este "love at first swipe" ce am interpretat ca fiind tehnologia, si "breakbinary", elemente, idei ce se afla oarecum in antiteza. M-am gandit ca in antiteza cu tehnologia este natura, tot ce ne inconjoara, ce a existat si va exista fara amprenta pusa de noi, universul.

Neavand studii in domeniul artistic, procesul de creatie a fost la inceput haotic, multe referinte care pareau fara sens, multe idei, decizii. Ascultand "Tool-Lateralus" mi-am amintit de faptul ca este construita pe baza "Fibbonaci sequence", de asemenea, mari capodopere ale lumii folosesc acest "golden ratio". Am decis atunci sa folosesc spirala Fibbonaci ca si ajutor in compozitia mea, iar dupa multe experimente, compozitia a inceput sa prinda un contur final.

 

Provocări

Cea mai grea parte a fost sa pun in evidenta iubirea in contextul creat, tinand cont ca sunt concepte in antiteza. Dar intr-un final, despre asta este vorba in compozitie, sunt doua parti diferite, care totusi se atrag, se accepta si isi ofera increderea, ceea ce defineste pe scurt sentimentul de iubire.

 

Cu ce ai vrea să rămână oamenii care văd lucrarea ta

Am incercat pe cat de mult posibil sa nu aduc elemente care ar crea un disconfort sau sa evidentieze ceva negativ. Filtrarea referintelor a fost mult mai drastica in acest sens.

Fiecare interpreteaza ce vede intr-un mod diferit, original, mi-ar placea ca oamenii sa isi faca povesti in cap atunci cand vad lucrarea, sa se intrebe "de ce?", sau macar sa spuna "ce misto e asta".

 

Arta stradală

Sunt impresionat de arta stradala, in primul rand, imi imaginez cat de complicat este sa pastrezi proportii la o scara asa mare. Clar e o arta unica, cu un stil aparte ce trebuie apreciat, te poate distrage din drumul tau si ajungi sa iti focusezi atentia pe momentul ala prezent, admirand o lucrare. Nu de mult timp am aflat si eu de graffiti-ul de pe podul Basarab facut de ORAKLE si ATMO, cu siguranta a distras multi soferi din aglomeratia obisnuita a Bucurestiului.

Imi place ca am inceput si noi in Romania sa acceptam din ce in ce mai mult aceasta arta, am fost impresionat sa vad ca cei de la RATB chiar au organizat "vandalizarea" vagoanelor, si arata foarte frumos. Am vazut de asemenea pe la noi si graffiti-uri hiperrealiste, care personal mi se par cele mai atractive.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Premii

Cea mai frumoasă recompensă este posibilitatea ca lucrarea ta să ajungă pe un perete imens din București.
Cei de la Sweet Damage Crew vor ajuta câștigătorul să își transforme creația digitală într-un mural real, sursă de inspirație pentru locuitorii orașului. 

Premiile competitiei Eco Graffers Wanted by glo sunt în valoare de peste 4.500 euro

  • Cei 15 finaliști vor câștiga un voucher eMAG în valoare de 500 lei.
    Stabiliti de notarea juriului.
  • Marele premiu este în valoare de 3000 Euro.
    Lucrarea câștigatoare este cea cu cel mai mare punctaj dintre lucrările finaliste (70% notele juriului & 30 % votul comunității )
    În plus, pe lângă faptul că vei fi o sursă de inspirație, creația ta digitală va fi transformată într-un artwork fizic, un mural, parte din galeria de artă urbană owned by glo™, în parteneriat cu Sweet Damage Crew.
  • Premiul de popularitate (500 eur) pentru cea mai votată lucrare din comunitatea IG glo_Romania.

Timing

Perioada de desfășurare a competiției este 8 septembrie – 11 octombrie 2021 cu următoarele etape:

  • PERIOADĂ ÎNSCRIERI: pana pe 30 septembrie 2021
  • STABILIREA FINALIȘTILOR PRIN VOTUL JURIULUI: în 3 octombrie 2021.
    (Acest vot stabilește topul înscrierilor și primele 15 cele mai apreciate lucrări merg în finală.)
  • ANUNȚAREA FINALIȘTILOR: 4 octombrie 2021
  • VOTUL PUBLICULUI pe IG glo_Romania: 4 – 7 octombrie 2021
  • STABILIREA CÂȘTIGĂTORILOR: 8 – 10 octombrie 2021
    (ponderea notelor juriului  este de 70% si votul comunității IG glo_Romania 30%)
  • ANUNȚUL CÂȘTIGĂTORILOR: 11 octombrie 2021

Inspirația

Asta e tot. Rămâne să inspiri adânc, să privești atent Bucureștiul și să propui viziunea ta despre Love at first swipe. 

Competiția Eco Graffers Wanted by glo™ se adresează exclusiv persoanelor adulte.
18+ | glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Companii

Sectiune



Branded


Related