Cheil | Centrade este cea mai premiată agenție românească la Cresta Awards 2021

Cheil | Centrade este cea mai premiată agenție românească la Cresta Awards 2021

Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al rețetelei coreene Cheil Worldwide, a obținut cea mai bună performanță la Cresta Awards, unul dintre cele mai importante festivaluri globale dedicate creativității în comunicare.

Campania “Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină” pentru Asociația ANAIS a fost shortlistată în categoria Healthcare, subcategoria Public Awareness, și a obținut un trofeu de Bronz în categoria Branded Content subcategoria Brand-Funded Film – Factual, totalizând astfel cel mai mare număr de puncte dintre agențiile românești prezente în festival.

Campania constă într-o serie de piese de teatru experimental în care protagoniștii sunt jucării de pluș ce au aparținut victimelor reale ale violenței domestice. Personajele au prins viață prin bunăvoința celor mai premiați actori români, de la Medeea Marinescu la Victor Rebengiuc, care au dat voce protagoniștilor, dar și a unor companii de producție din sfera entertainment-ului, cum ar fi artiștii păpușari de la The Lightwave Theatre Company, echipa de scenografi, animatori și producători de la Les Ateliers Nomad, trupa de dans de la Mike’s School of Dance sau fotograful Adi Bulboacă.

Cele 8 episoade au putut fi vizionate pe daruitdinvina.ro, dar și pe platforma românească de conținut online Streamerse, unde oamenii au putut dona pentru cauză. Campania a atras parteneri de prestigiu, precum postul de televiziune Prima TV care a dedicat conținut editorial în prime-time cauzei și Casa de Licitații de Artă Artmark, unde jucăriile au fost licitate pentru a strânge fonduri pentru a ajuta victimele violenței domestice.   

Carmen Nemeș, președinta Asociației ANAIS, remarcă„ Am dori ca femeile care trec pragul asociației noastre să știe că nu sunt singure, că pot fi protejate și că stă în puterea lor să se elibereze din relațiile toxice. Violența nu poate fi niciodată justificată, iar tăcerea lor nu ar trebui să poată fi cumpărată cu un cadou”.

„Este un proiect de suflet în care s-au implicat parteneri extraordinari, scenariști, regizori, păpușari, actori de renume, coregrafi, dansatori, scenografi, cărora le mulțumim și cu această ocazie”, punctează Roxana Niță, Creative Director Cheil | Centrade. 

Acest rezultat internațional la Cresta Awards ne onorează și ne confirmă că am construit una din cele mai bune echipe de profesioniști de creație din piață, în jurul principiul Doing Good With Data. Acest succes creativ vine în completarea unei performanțe foarte bune la principalul festival dedicat eficienței în comunicare – Effie Awards. Abia aștept să văd ce va aduce viitorul”, concluzionează Mihai Gongu, Executive Creative Director Cheil | Centrade.

În ediția numărul 38 a festivalului Cresta, juriul a fost alcătuit din 120 dintre cei mai premiați lideri din industria globală de comunicare, aceștia acordând mai puține medalii în comparație cu anul precedent. Chief Executive Officer-ul Cresta Lewis Blackwell explică:

„În acest an există o tendință de a identifica și de a onora doar vârfurile veritabile ale work-ului global, juriul a avut un focus real în a identifica doar acele lucrări cu adevărat remarcabile”.

Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare integrată din România și servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei, coordonând strategia de comunicare și creație pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte First Bank, ENGIE Romania, NN România, Raiffeisen Bank, Dr. Oetker, Mondelez, KTI, Point Pickup, Asociația ANAIS și United Way. Din 2018, Cheil | Centrade București a lansat și divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deservește mai multe piețe din Europa. Cheil | Centrade este singura agenție românească premiată la cea mai recentă ediție London International Awards și, de asemenea, singura care a avut un membru în juriul celei mai recente ediții Euro Effie Awards.

Centrade este parte a holdingului internațional Centrade USA – cu operațiuni în București, Houston și Zagreb, alături de Chainsaw Europe, Kubis Interactive și Epidemic Worldwide. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Kubis

KUBIS is a creative agency led by curiosity. Vigilant and open-minded, we feed our minds with science and our hearts with fiction. We like to go bold, we want to go big, and we like to go first. Our ideas are... vezi detalii »

Festivaluri

Subiecte

SectiuneBranded


Related