Cheil | Centrade obține primul trofeu pentru Cheil Worldwide la Effie Europe Awards cu „Teatrul cadourilor dăruite din vină”

Cheil | Centrade obține primul trofeu pentru Cheil Worldwide la Effie Europe Awards cu „Teatrul cadourilor dăruite din vină”

Compania de consultanță în comunicare strategică și data intelligence Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al rețelei Cheil Worldwide, a câștigat primul trofeu la Effie Europe Awards din istoria agenției, un Silver Effie în categoria Positive Change: Social Good – Non-Profit, pentru campania împotriva violenței domestice, „Teatrul cadourilor dăruite din vină”, dezvoltată alături de Asociația ANAIS. Acesta este și primul trofeu Effie Europe obținut în premieră de rețeaua Cheil.

Succesul obținut la Gala Effie Europe celebrează eficiența acestei campanii pro-bono, ce a adus rezultate palpabile în lupta împotriva violenței domestice, dintre care cel mai important este creșterea cu peste 790% a donațiilor pentru această cauză. Teatrul cadourilor dăruite din vină a mai obținut și Marele Premiu al festivalului IAB Europe Mixx Awards 2022, dar și două trofee de Aur în categoriile Branded Content și Non-Profit/CSR, o premieră absolută pentru România la acest festival. Două trofee de Bronz la Cresta Awards Londra 2021 și, respectiv, Caples Awards Londra 2022, completează lista premiilor obținute la festivaluri globale dedicate creativității în comunicare. În 2021, campania a obținut la IAB MIXX Awards 2021 Grand Prix-ul, dar și două trofee de Aur pentru Best Branded Content Campaign și Best Corporate Social Responsibility Campaign. Tot în 2021 a mai luat Aurul de la Internetics la secțiunea Social Campaigns.

Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină este prima serie de teatru experimental în care protagoniștii de pe scenă sunt jucării reale aparținând victimelor violenței domestice. Personajele au prins viață prin bunăvoința celor mai premiați actori români, de la Medeea Marinescu la Victor Rebengiuc, care au dat voce protagoniștilor, dar și a unor companii de producție din sfera entertainment-ului, cum ar fi artiștii păpușari de la The Lightwave Theatre Company, echipa de scenografi, animatori și producători de la Les Ateliers Nomad, trupa de dans de la Mike’s School of Dance sau fotograful Adi Bulboacă.

 

Cele 8 episoade au putut fi vizionate pe daruitdinvina.ro, dar și pe platforma românească de conținut online Streamerse.net, unde oamenii au putut dona pentru cauză. Campania a atras parteneri de prestigiu, precum postul de televiziune Prima TV care a dedicat conținut editorial în prime-time cauzei și Casa de Licitații de Artă Artmark, unde jucăriile au fost licitate pentru a strânge fonduri pentru a ajuta victimele violenței domestice.  

“Această campanie este una cu totul specială. Atât prin tema abordată (comportamente ce mențin femeile în relații abuzive), prin rezultatele ce au contribuit la prevenirea recidivei în abuzul domestic, dar și prin prisma premierelor la nivelul rețelei Cheil, cât și la nivelul industriei creative românesti, onorând astfel numele Cheil care înseamnă “First” în limba coreeană. «Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină» este campania ce a adus României primul Grand Prix și două trofee de aur la IAB Mixx Europe Awards. Este campania ce ne-a adus primul trofeu la Effie Europe, aceasta fiind o premieră pentru Cheil Worldwide. Dorim să le mulțumim sutelor de voluntari și parteneri care au pus umărul la această realizare extraordinară, dar mai ales echipei Fundației Anais. Pasiunea lor merită din plin acest premiu.”, comentează Mihai Gongu, Executive Creative Director, Cheil | Centrade.

“Effie Europe este un festival ce premiază eficiența în comunicare la cel mai înalt nivel. Dincolo de premii însă, cel mai important rezultat, de care suntem extrem de mândri, este declanșarea unei conversații naționale care a generat presiune pentru schimbarea legislației și introducerea brățărilor electronice pentru agresori. Poate nu întâmplător, acest premiu vine în luna noiembrie, lună în care Asociația Anais împlinește 11 ani de activitate, 11 de ani în care a schimbat viața a mii de femei, victime ale violenței domestice. Cheil | Centrade le este alături de peste 3 ani. Suntem încântați de această colaborare și de toate campaniile pro-bono realizate împreună.”, menționează Miruna Baias, Strategy Head, Cheil | Centrade.

Radu Florescu, CEO Cheil | Centrade South-East Europe, adaugă: “Vreau să mulțumesc echipei Cheil | Centrade – talentul, energia și entuziasmul lor rămân atuul nostru cel mai puternic. Sunt deosebit de mândru de acest premiu, deoarece este primul nostru Effie Europe și primul pentru rețeaua Cheil. În lumea de astăzi, plină de mesaje și de prea mult conținut irelevant, acest premiu recunoaște în mod clar rezultatele acestei campanii și scoate la lumină un subiect dificil care are un impact profund asupra vieților și societății noastre.” 

Cheil | Centrade și Asociația ANAIS colaborează din 2019, într-un efort comun de creștere a gradului de conștientizare publică privind amploarea și gravitatea problemei violenței domestice din România, cu toate consecințele sale sociale pe termen mediu și lung.

Colaborarea a debutat cu #VociNetacute, campania care a dat curaj femeilor să rupă tăcerea și să dea glas propriilor povești. Prin intermediul filmului experiment “Voci Netăcute”, compus din mărturii ale victimelor surprapuse peste scene din filme mute, campania a scos la lumină diferitele tipuri de violență domestică la care femeile pot fi expuse, de la abuzul psihologic la cel economic sau sexual.

A urmat campania #IzoleazăViolența, lansată în contextul distanțării sociale impuse în pandemia COVID-19 ce a tras un semnat de alarmă privind escaladarea violenței domestice în timpul stării de urgență și a izolării la domiciliu, printr-o platformă digitaltă dedicată și o serie de filme și postere inspirate din relatările posturilor de știri legate de virus.

Cea mai recentă inițiativă este cea lansată în martie anul acesta, cu ocazia ridicării restricțiilor legate de pandemie, subliniind faptul că “Unele măști rămân”.

Compania de consultanță în comunicare strategică și analiză de date, Cheil | Centrade, servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei, coordonând strategia de comunicare și creație pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, PROFI România, Opticris, Hochland România, First Bank, Nivea, Ursus Breweries, NN România, Carrefour România, Alpin 57 Lux, Mondelez, Raiffeisen Bank, Point Pickup, Asociația ANAIS și United Way.

În 2018, Cheil | Centrade București a lansat divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deservește mai multe piețe din Europa. Înființată în 2022, divizia de Digital Media completează mixul de servicii pe care agenția îl pune la dispoziția clienților săi, beneficiind și de avantajul propriului centru de servicii digitale și analiza datelor. Diviziile DIA și Digital Media oferă clienților soluții digitale personalizate, folosind cele mai noi instrumente analitice din sfera digitalului.

În 2022, Cheil | Centrade a obținut primul său trofeu de Argint la Effie Europe Awards, dar și primul Grand Prix românesc la IAB Mixx Awards Europe cu campania “Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină” pentru Asociația ANAIS, Aurul, Argintul și două trofee de Bronz la Premiile Effie, un trofeu de Aur la Luum Awards, două trofee Crystal la MAD Awards, șapte medalii la Webstock, precum și șase premii la Video Gaming Awards, BizPR Awards și Romanian PR Award. În 2021, Cheil | Centrade a obținut cele mai multe premii (16 lucrări finaliste și 7 medalii) la Webstock Awards, a fost cea mai premiată agenție românească la Cresta Awards, a obținut Marele Premiu al IAB MIXX Awards și trofeul Gold la Internetics. Totodată, a obținut 5 nominalizări și 3 trofee la Premiile Effie în categoriile tech, energie, banking și asigurări.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Cheil Centrade

Centrade | Cheil este una dintre cele mai mari companii de comunicare din Romania si HUB regional Sud Estul Europei (10 piete). Ca agentie integrata, Centrade | Cheil are capabilitati de coordonare la nivel de... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related