Google anunță competiția „Video for retailers”, în care va premia cele mai bune campanii video pe YouTube

Google anunță competiția „Video for retailers”, în care va premia cele mai bune campanii video pe YouTube

Google România anunță concursul „Video for Retailers”, dedicat comercianților care au avut campanii publicitare video pe YouTube. Pentru a se înscrie în competiție, companiile sau agențiile lor trebuie să trimită, prin formularele dedicate de pe pagina concursului, campaniile sau spoturile video pe care le-au promovat începând cu 1 octombrie 2021 pe YouTube.

Competiția „Video for Retailers” va acorda premii la 5 categorii:

Cel mai bun video din categoria retail: spotul care spune povestea respectând pe deplin îndrumările Google pentru reclame video. Echipele Google au dezvoltat un set de recomandări pentru campanii video, analizând sute de campanii video și motivele pentru care ele au avut sau nu succes, adaptat pentru industria de retail.

Cel mai bun canal de YouTube: Canalul YouTube care respectă toate guideline-urile existente la nivel de conținut: este organizat, cu potențial de a atrage vizualizări și abonați. Este un hub de conținut din sfera divertismentului și educației.

Cea mai bună campanie de branding: Este important să ajungi la publicul potrivit, prin formatele potrivite și cu soluții adecvate de măsurare. Studiile de brand (creștere în Ad Recall, Brand Awareness, Consideration sau Purchase Intent) sunt o componentă esențială în acest sens. Iar dacă a fost măsurat și impactul în Search, este cu cu atât mai util.

Cea mai bună campanie de conversii: Dacă vrei să generezi engagement, trebuie să atragi atenția. Vânzările sau lead-urile sunt conversii finale dovedite prin cifre indiscutabile.

Retail ads leaderboard: Cea mai creativă reclamă pe care utilizatorii au ales să o urmărească și distribuie în 2021. Categoria selectează cele mai populare reclame care au rulat pe YouTube în perioada 1 octombrie 2021 - 31 decembrie 2021, reclame care au reușit să genereze interes și în afara publicului țintă atins în campanii. La această categorie companiile nu se pot înscrie, spoturile vor fi selectate în funcție de mai mulți indicatori relevanți, precum vizualizările organice, rata de vizualizare (timpul mediu vizualizat dintr-o reclamă) sau rata de interacțiune.

Juriul este format din echipa locală Google România și specialiști video Google. Înscrierile în concursul „Video for Retailers” se pot face până la data de 31 decembrie, pe pagina competiției. Premiile „Video for Retailers” for fi acordate în cadrul unei gale ce va avea loc pe data de 8 februarie 2022.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune



Branded


Related