5 Unelte Google Ads pentru promovarea afacerilor. O perspectivă de la Craft Interactive

5 Unelte Google Ads pentru promovarea afacerilor. O perspectivă de la Craft Interactive

În lumea digitală, Google Ads a inovat modul în care faci publicitate online și s-a poziționat ca o platformă puternică ce permite afacerilor să-și atingă audiența țintă cu precizie și costuri eficiente. Google Ads oferă o gamă amplă de unelte și funcționalități create pentru a îmbunătăți rezultatele campaniilor, maximizarea performanței și obținerea de rezultate măsurabile. În acest articol, vom explora unele dintre instrumentele esențiale Google Ads lansate în ultima perioadă și cum te pot ajuta acestea să obții succes în publicitatea online.

 

1. Google Ads editor

Google Ads Editor: Google Ads Editor este aplicație desktop care îți permite să gestionezi eficient campaniile și să faci modificări în masă spre deosebire de varianta web cu care poți face modificări doar într-un singur loc. Cu ajutorul acestui instrument, poți crea, edita și optimiza cu ușurință anunțuri, cuvinte cheie și extensii de anunțuri, din offline în online.

Google Ads Editor oferă o interfață simplificată, ușor de navigat și de organizat campanii, grupuri de cuvinte cheie și anunțuri. De asemenea, suportă funcții precum căutare și înlocuire avansată, editare în masă și o funcționalitate puternică de importare și exportare, permițând celor care gestionează conturi de publicitate Google Ads să economisească extrem de mult timp și să-și îmbunătățească performanța.

 

2. Planificatorul de cuvinte cheie

De câte ori nu ai avut îndoieli legate de selecția cuvintelor cheie? Cercetarea de keywords este o componentă vitală a oricărei campanii de publicitate de succes. Planificatorul de cuvinte cheie Google Ads te ajută să descoperi cuvinte cheie relevante și să estimezi performanța lor potențială.

Prin introducerea de cuvinte cheie specifice, URL-uri din site sau categorii de produse, agenții de publicitate pot obține informații valoroase precum volumele de căutări medii, situația concurențială și sumele recomandate pentru licitarea cuvintelor cheie dorite. Aceste informații sunt esențiale pentru a dezvolta strategii de cuvinte cheie și pentru a identifica oportunități de a atinge audiența țintă potrivită afacerii tale.

 

3. Google Ads Insights

Ți s-a întâmplat să ai sincope de leaduri sau comenzi online în anumite zile sau în anumite ore din zi și n-ai găsit răspunsul la întrebarea - de ce!? Google Ads insights îți clarifică o serie lungă de întrebări pentru că te ajută să înțelegi de ce ai uneori performanță ridicată și alteori scăzută. Sunt momente în care competiția licitează mai mult sau mai puțin, manual sau într-o maniera automată folosind tehnologia Machine Learning Google Ads și atunci anunțurile campaniei tale sunt afișate mai puțin, obțin mai puține clickuri și implicit mai puține conversii.

Recomandăm să folosești acest instrument pentru a identifica oportunități sau provocări competitive sezoniere în gestionarea campaniilor Google Ads.

 

4. Assets pentru optimizarea conversiilor

Google Ads oferă o serie de funcții și instrumente pentru optimizarea campaniilor cu scopul de a obține rezultate de impact. Poți configura urmărirea conversiilor pentru a măsura acțiunile importante pe site-ul tău, cum ar fi completarea unui formular, o achiziție în magazinul online, o înregistrare de cont nou sau telefoane primite. Utilizând aceste date, poți ajusta strategiile de licitare și de targetare pentru a maximiza obținerea de conversii și pentru a crește eficiența.

Recomandăm folosirea tuturor instrumentelor din cadrul zonei de Ad Assets unde poți îmbogăți anunțurile tale cu număr de telefon, logo companie, discounturi procentuale sau fixe la produse, locația fizică și multe alte opțiuni.

 

5. Audience Customer List

Este grozav ca oricare afacere să cunoască multe informații despre clienții săi dar și mai grozav este să folosească aceste informații în campanii digitale Google Ads. O audiență Customer List conține câteva informații de bază despre clienți (Nume, Email, Telefon, Cod poștal) iar în momentul când audiențele conțin suficiente informații pentru a fi activate (peste 1000 de oameni) se poate integra perfect în campaniile Google Ads, fie că sunt Google Search, Performance Max, Gmail sau Youtube.

Tehnologia Google folosește aceste informații pe de-o parte să personalizeze și să prioritizeze campaniile pentru oamenii din această audiență dar și să găsească oameni similari cu clienții existenți ai afacerii.

 

Extra: Rapoarte de performanță Google Ads

Google Ads oferă o gamă variată de rapoarte de performanță care îți permit să monitorizezi și să evaluezi eficacitatea campaniilor tale publicitare Google. Poți accesa rapoarte privind performanța cuvintelor cheie, a grupurilor, a anunțurilor, întoarcerea investiției din campanii și multe altele.

Rapoartele oferă informații detaliate despre clickuri, afișări, costuri și rate de conversie, permițându-ți să evaluezi eficiența și să iei decizii în timp real pentru a optimiza rezultatele campaniilor. Integrarea Google Ads cu Google Analytics îți permite să urmărești detaliat modul în care vizitatorii interacționează cu afacerea ta după ce au accesat un anunț Google Ads.

Poți monitoriza metrici precum timpul petrecut pe site, sursele de trafic, ratele de conversie, pagini vizitate etc., având o perspectivă mai cuprinzătoare asupra impactului campaniilor Google Ads.

Concluzie: Instrumentele Google Ads sunt esențiale pentru a gestiona și optimiza campaniile digitale de succes. Folosind aceste instrumente inteligente poți optimiza strategiile de publicitate online și poți obține rezultate măsurabile în atingerea audienței dorite și a obiectivelor afacerii tale.

Ai nevoie de ajutor în exploatarea tuturor instrumentelor Google Ads pentru campaniile tale? Dă-ne un semn și începem cu o analiză.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Craft Interactive

Suntem agenție de performance marketing. Construim mixul ideal de soluții digitale integrate, cu care creștem performanța și notorietatea business-urilor. Suntem specializați în Strategie digitală, Branding,... vezi detalii »

Pozitii

Sectiune



Branded


Related