Cele mai interesante titluri din Februarie, pe WeInvent.ro

Cele mai interesante titluri din Februarie, pe WeInvent.ro

Traim vremuri inspaimantatoare, pe care nu ne gandeam ca le vom ajunge. Butonul nuclear nu mai pare doar o metafora, ci este un aspect cat se poate de concret in vietile noastre. Probabil ca multi, asemeni noua, isi aduna tot mai greu gandurile, in concentrarea asupra task-urilor zilnice, incercand sa pastreze astfel o rutina cat de cat normala.

Februarie, insa, a fost luna aniversarii a 14 ani de WeInvent si cu toata tristetea acestor vremuri merita sa va reamintim ca am avut o campanie minunataFor The Love Of Ideas - , in care multi oameni deosebiti s-au deschis si au mentionat idei pe care le iubesc. Trecem deci in revista articolele remarcabile din Februarie.

Norbert Fodor e regizor, dar asta nu exclude posibilitatea de a-si filma si scrie productiile, unde situatia o cere. Tot din categoria productiilor recente se numara si videoclipul pentru The Amsterdams, The Humming Song. Imi este drag, pentru ca mi-am dorit de mult sa construiesc un univers dark, cyberpunk, in Bucuresti, spune Norbert.

Cand vine vorba de piata autohtona, crede ca regizorii comerciali incep sa mimeze stilurile vizuale occidentale, ceea ce ajuta proiectele, intr-o piata oarecum conservatoare. Un interviu din seria #reinventyourself #reinventyourbusiness

Zilele trecute i-am adresat cateva intrebari Cristianei Pană – Head of Strategy & Growth @ Minio Studio. Minio este o agenție de comunicare integrată care dorește să rezolve problemele de business pentru brandurile cu care lucrează. Am discutat cu Cristiana pentru a intelege mai bine ce anume a insemnat 2021 pentru Minio Studio. Un interviu de Marian Costache, din seria #reinventyourself #reinventyourbusiness

De 7 ani încoace, platforma Issue Monitoring reușește să salveze, pe lună, cel puțin 30 de ore din timpul clienților, prin serviciul de monitorizare legislativă și prin alertele personalizate pe care experții în politici publice le transmit. Solicitări la care echipa răspunde în mai puțin de 3 minute, ceea ce a dus, din 2015 și până în prezent, la o retenție de 100% a clienților. Cum reușește Issue Monitoring să facă față provocărilor zilnice, care e topul domeniilor suprareglementate în România, ce beneficii aduce principiul unei echipe open share & knowledge și ce obiective de extindere a serviciului se prevăd în viitorul apropiat, într-un interviu exclusiv pentru WeInvent cu Octavian Rusu, fondator & CEO al Issue Monitoring. Un interviu de Andreea Retea.

Daca esti din Bucuresti, slabe sanse sunt sa nu te fi dat macar o data cu metroul pana la Piata Romana. Nu e chiar o piata, ci mai degraba un sens giratoriu cu circumferinta mai mare, dar hai treaca-mearga. La metrou, in gaura, ce se intampla… de pe la infiintare, sa zicem anii de glorie ceausista, peretii arata foarte de epoca. Un fel de marmurica alba / mozaic alb / griuliu de la vreme acopera peretii statiei de zeci de ani. In unele zile, vantul care sufla de prin tuneluri, zgomotele si lumina semi – chioara aduc aminte de atmosfera din Half Life 2. Continuarea aici.

Platforma #WEINVENT, dedicata inovatiilor, ideilor si oamenilor talentati din business si comunicare, a implinit pe 13 februarie 14 anisori. Acum e ca un adolescent care abia si-a luat cartea de identitate.

Asa cum va spuneam, cand ne-am strans la masa rotunda, cu brieful “Ce facem de ziua noastra”, ne-am dat seama ca primul scancet marca #WEINVENT a fost emis in eter fix cu o zi inainte de Valentine’s Day. Am realizat ca voit sau nu, am furat startul iubirii, cu pasiunea noastra pentru idei si oameni remarcabili.

Asadar, ca sa ne sarbatorim si sa ramanem consecventi valorilor noastre, v-am invitat pe toti – ganditori, practicieni, creatori, generatori de schimbare in bine – sa va declarati public iubirea pentru idei, oameni, inventii, campanii sau branduri pe care le pretuiti, care v-au schimbat sau marcat viata, care v-au inspirat, motivat sau pur si simplu v-au dat necesarul sut in fund pentru a face pasul inainte. Aici aveti castigatorii!

IAA Romania a lansat un nou program dedicat angajatorilor din marketing si publicitate care isi doresc sa contribuie la cresterea unei noi generatii de profesionisti. Pepiniera de Talente IAA este o invitatie adresata mediului de business autohton de a investi in formarea viitoarei generatii de de accounti, planneri, marketing executives si media planners & buyers.

Am vorbit cu Victor Dobre, director executiv IAA Romania, si am aflat mai multe detalii despre ideea acestui program, implementarea lui, precum si alte proiecte ale Chapterului local, pandemie, evenimente si recrutarea in industrie. A fost o discutie frumoasa si interesanta, cu multe insight-uri. Un interviu de Romanita Oprea

Oamenii sunt cel mai de pret capital al unei companii. Cand spunem asta probabil cei mai multi dintre noi se gandesc la acea parte din personalul calificat, care vine cu inovatii, care face vanzari sau certifica intr-un fel productia. Ei bine, personal calificat, sa zicem white-collar, parca nu e chiar atat de greu de recrutat. Mult mai greu sunt de recrutat, insa, cei din categoria blue-collar. In acest interviu, Mirela Stere, Senior HR Director @ MACROMEX, ne ofera o radiografie a acestui fenomen, venita din partea celui mai important jucator, din categoria “frozen food”, din Romania, respectiv compania MACROMEX. Un interviu de Marian Costache din seria #reinventyourself #reinventyourbusiness

Pornita inca pe vremea premierului Roman (pe traseul ministrul Basescu, Radu Berceanu, Dan Ioan Popescu samd), schimbarea sistemului energetic national s-a incununat cu liberalizarea (necalificat facuta) pietei de energie, fix in momentul cel mai „bun”, in care criza economica generata de pandemie incepuse sa-si sugereze dimensiunile. Fapt la care se adauga inchiderea termocentralei de la Mintia anul trecut, plus anuntul ca Cernavoda 1 va intra in retehnologizare pentru doi ani, in 2025. Din aceasta prezentare ultra-rezumativa reiese ca nu mai era nevoie de nici o tulburare politica pentru ca pretul energiei sa arunce in aer cam totul. Mai multe intr-un articol semnat Cezar Baciu.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Minio Studio

Gandim strategic si executam creativ. Asta facem noi la Minio Studio. Suntem o agentie lansata in 2016 si care, dupa doar 3 ani, a ajuns sa ocupe locul 28 in Forbes Ad Agencies List. Oferim mai mult decat campanii... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related