HBO Max lansează pe 3 iunie miniseria documentară Irina Rimes: Pe drumul meu

HBO Max lansează pe 3 iunie miniseria documentară Irina Rimes: Pe drumul meu

Serviciul de streaming HBO Max va lansa miniseria documentară Irina Rimes: Pe drumul meu, regizată de Barna Nemethi, un concept de Mara Ciama, o producție Max Original & Global Records.

Primele 3 episoade din cele 7 ale miniseriei vor fi disponibile pe HBO Max din 3 iunie.

Ce faci atunci când simți că nu îți găsești inspirația, când simți că te îndepărtezi de esență și te pierzi pe tine? După doi ani de activitate haotică, Irina Rimes simte că are nevoie de o schimbare pentru a se regăsi. Irina pornește la drum timp de două săptămâni și călătorește într-un studio mobil prin șase orașe cu scopul de a-și finaliza albumul „Acasă”, un album cu un concept aparte, o călătorie inițiatică a Irinei spre redescoperirea sinelui. Producția albumului a fost realizată de către artistă și trupa ei în diverse zone ale țării (București, Brașov, Piatra Neamț, Iași), inspirată de frumusețea ce ne înconjoară și a culminat cu o oprire în Republica Moldova, la Chișinău și la Izvoare, de unde provine Irina.

Irina Rimes: Pe drumul meu este o călătorie ce explorează influențele care au făcut-o pe Irina Rimes artista de astăzi. Irina Rimes rememorează momente importante din viața ei, vorbește despre versurile pe care le cântă, despre oamenii care au ajutat-o în carieră. În paralel, sunt dezvăluite detalii despre sursele de inspirație ale albumelor anterioare, sunt pregătite videoclipuri și concerte caritabile. 

Profesioniști din industria muzicală, artiști și persoane publice sunt invitați în documentar și vorbesc despre cariera artistei care s-a remarcat prin perseverență, creativitate și muncă: Tudor Chirilă, Andra, Cătălin Măruță, Damian Drăghici, Adrian Despot, The Motans, Alex Cotoi și mulți alții.

Irina Rimes: ”Documentarul “THE WAY HOME” a apărut din nevoia de a spune lucruri: despre mine, despre oamenii care lucrează în acest proiect, despre ce se petrece în spatele scenei, în spatele camerelor, despre industrie, despre ce înseamnă să construiești un proiect. Vreau să arătăm oamenilor struggle-ul de artist. Să înțeleagă mama, tata, rudele, prietenii mei de ce n-am timp să merg la ei în vizită, de ce nu răspund tot timpul la telefon, de ce dorm până la ora 4 după-amiaza, dar cel mai important, de ce scriu ceea ce scriu. 

Vreau să vadă oamenii care este sacrificiul pe care-l faci atunci când decizi că vrei să devii artist. Cum trebuie să renunți la tine și în același timp, să se învârtă toate în jurul tău. 

Tu nu poți fi artist 8 ore pe zi, de la 10 până la 18. Ești artist din momentul în care ai decis că nu vei face nimic altceva în viața asta.

Sunt onorată să pot să-mi spun povestea împreună cu HBO Max și le mulțumesc pentru încredere.”

Johnathan Young, Producător executiv: Povestea Irinei este una extrem de personală, dar în același timp universală. Este despre efortul de a-ți găsi vocea, compromisurile și deciziile dificile pe care trebuie să le faci, dorul de casă și nevoia de a-ți găsi propriul drum, cu propriile forțe. 

Drumul Irinei este unul către descoperire. O vedem pe Irina în momente de relaxare, reflecție și reîncărcare. Mereu cu căldură, candoare și incredibilă sinceritate.
Irina Rimes: Pe drumul meu e o bijuterie și a fost un mare privilegiu să fiu parte din această călătorie.

Irina Rimes: Pe drumul meu/ On My Way with Irina Rimes este o miniserie documentară  după o idee și un concept creat de Mara Ciama, dezvoltată și produsă de Global Records. Regia este semnată de Barna Nemethi. Producătorii executivi sunt Antony Root, Johnathan Young; producătorii sunt: Ioanina Pavel, Mara Ciama, Iliana Dumitrache, Alexandru Dorobanțu și Cosmin Dogaru (Stay Sharp).

Sinopsisuri episodice:

Ep. 1 – 3 iunie (28 de minute)

București, Brașov, Piatra Neamț, Iași, Chișinău, cu destinația finală Izvoare – 6 orașe, 2 săptămâni și un album de finalizat. După 2 ani de activitate haotică, Irina Rimes ia decizia să plece la drum pentru a se regăsi pe sine, personal și profesional. Vorbește despre presiunea pe care artiștii o simt atunci când trebuie să lanseze hit-uri pe bandă rulantă și despre cum acest lucru deseori bruiază procesul creativ. Așa apare ideea unui studio mobil cu care urmează să călătorească prin România, ca la final să ajungă „Acasă”.

Ep. 2 -  3 iunie (24 de minute)

Irina începe să resimtă presiunea camerei de filmat, care o însoțește în permanență. În același timp, simte că se lovește de un zid în încercarea de a încheia contractul cu un label muzical din Franța. Se opresc la un sanctuar de urși, unde, în semn de recunoștință pentru munca depusă, Irina îl lasă pe Mitică, ursul de pluș pe care obișnuia să îl ia cu ea în turnee. Împreună cu echipa, stabilește lista melodiilor care vor intra pe albumul „Acasă”.

Prima oprire pentru creație este Transfăgărășan, unde, într-un refugiu de pe munte, sub cerul înstelat, lângă focul de tabără, i se alătură Alex Cotoi, unul dintre cei mai mari producători muzicali din România, alături de care lucrează la o nouă piesă.

Ep. 3 – 3 iunie (26 de minute)

Irina vine cu ideea de a muta „Sufrageria Irinei” în Piața Sfântul Ion din Brașov, cu scopul de a cânta piesele de pe albumul „Acasă” într-o variantă cât mai brută și pentru a primi feedback-ul fanilor. Întreaga echipa e emoționată, deoarece urmează să cânte piese care n-au mai fost repetate niciodată, însă, se bazează pe munca în echipă, coordonare și pe zecile de concerte susținute împreună.

HBO Max™ este platforma de streaming Warner Bros. Discovery, ce oferă direct consumatorilor divertisment de cea mai bună calitate, la cel mai înalt nivel. HBO Max aduce o varietate de seriale, filme și producții speciale pentru toate tipurile de public, de la branduri emblematice precum HBO, Warner Bros., DC, precum și Max Originals, blockbustere și titluri pentru copii și întreaga familie. Platforma a fost lansată în Statele Unite ale Americii în mai 2020 și a introdus un abonament cu preț redus, susținut de publicitate, în iunie 2021. 

În vara anului 2021, HBO Max a început seria lansărilor la nivel global, în piețele din America Latină și Caraibe, urmate de lansările europene în Țările Nordice, Peninsula Iberică, Olanda, Europa Centrală și de Est. HBO Max este disponibil în prezent în 61 de țări.

Irina Rimes este unul dintre artiștii emblematici ai industriei muzicale din România care și-a pus amprenta asupra publicului și topurilor radio și TV prin stilul unic de interpretare, piese statement și sute de show-uri live intense și pline de emoție.

”Despre el”, ”Cosmos” și ”Pastila” sunt cele trei albume compuse de Irina care includ hituri precum ”Visele”, ”Ce s-a întâmplat cu noi”, ”Iubirea noastră mută”, ”Bandana”, ”Bolnavi amândoi”, ”Nu știi tu să fii bărbat”, iar colaborările cu artiști precum Guess Who, Carla’s Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar și piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry confirmă versatilitatea sa.

Global Records este una dintre cele mai mari case de discuri independente din Europa Centrală și de Est, reprezentând unii dintre cei mai importanți artiști din industria muzicală precum INNA, Minelli, Carla’s Dreams, Irina Rimes, The Motans, Antonia, Alina Eremia și mulți alții. Anual, cele peste 250 de piese lansate de casa de discuri ajung în topurile de specialitate din țări precum România, Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Lituania și Franța, generând peste 11 miliarde de accesări pe toate platformele de streaming. Cu un portofoliu ce include peste 40 de artiști, 50 de autori și peste 150 de creatori de conținut, este unul dintre cei mai importanți jucători din industria de entertainment. Global Records a creat și produs talent show-ul One True Singer, concept ce a fost lansat în aprilie 2022, alături de HBO Max, bucurându-se de succes încă de la primele episoade.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related