[Profi pune suflet] Oamenii care aduc binele pe harta României

[Profi pune suflet] Oamenii care aduc binele pe harta României

Un singur om poate aduce schimbarea de care are nevoie o comunitate întreagă, un om obișnuit care dăruiește celorlalți din resursele pe care le are, fără să stea pe gânduri. Și când faptele de bine ale unui astfel de om sunt date mai departe, povestea lui poate inspira o țară întreagă. Asta face Reporter de bine, parte din inițiativa Profi pune suflet: aduce în lumină poveștile cu suflet, ajută la scrierea lor și încurajează pe fiecare să facă bine pe mai departe. 

Casa Share este o astfel de poveste care merită cunoscută. Un centru educațional și de meserii care schimbă viețile copiilor din comunități vulnerabile și îi ajută să crească, să se dezvolte și să își găsească rolul în societate. Centrul a fost fondat de Bogdan Tănasă, care crede despre el că e un om ca oricare altul. Un om obișnuit care a construit și 30 de case pentru familii aflate în situații grele. Ar fi bine ca România să aibă cât mai mulți astfel de oameni obișnuiți, care înțeleg că binele se face cu determinare și implicare. 

În seria editorială [Profi pune suflet], realizată în parteneriat cu Profi, redescoperim România prin lucrurile bune care o definesc și vorbim despre fapte bune, inițiative speciale și povești cu suflet, cele de care avem nevoie pentru a schimba prezentul în viitorul la care visăm.

 

Un om obișnuit, cu suflet mare

Binele are nevoie de noi toți, de fapte mari și de gesturi mici, dar mai ales de sufletul întregii comunități. Este misiunea cu care Profi construiește platforma Profi pune suflet, bazată pe șapte repere ale societății: inovație, educație, sănătate, cultură, sport, mediu, comunitate. Reporter de bine, una din inițiativele acestui program, spune povestea acelor oameni din România care pun în faptă schimbările pe care și le doresc în jur.

Bogdan Tănasă e unul dintre aceștia. Bogdan și-a dat seama că împreună cu alți oameni de bine poate schimba vieți. Așa a apărut Casa Share, o inițiativă în cadrul căreia a construit, până acum, 30 de case pentru familiile care trăiau în condiții grele, și un centru educațional și de meserii pentru copii. 

Ceea ce vedeți e rezultatul mai multor suflete bune care au depus efort și au ales să pună suflet împreună. Pentru că împreună, punem binele pe harta României.

 

Cum se învață binele

Bogdan a ajutat dintotdeauna. În copilărie, a locuit vizavi de Casa de Copii din Popricani și a fost impresionat de copiii de acolo, cu care s-a împrietenit. Moartea mamei sale, când avea doar 14 ani și educația severă primită de la tatăl său, l-au făcut să înțeleagă și mai mult nevoia de afecțiune a copiilor de peste drum și nevoile celor din comunități vulnerabile. După Revoluție, Bogdan a intermediat mai multe acte caritabile ale organizațiilor străine, care veneau să ajute în România. Atunci a învățat ce înseamnă să îi ajuți pe ceilalți, fără să aștepți nimic în schimb. 

Când Casa de Copii a fost închisă, în 1992, a fost martorul străduințelor adolescenților de acolo, maturizați peste noapte, de a-și găsi un sens în viață. A oferit casa părintească unuia dintre ei. Apoi, a deschis în Popricani o fabrică cu fonduri europene unde și-a angajat prieteni din copilărie și alți oameni aflați în dificultate. Au fost primii pași care l-au condus spre înființarea Casei Share.

 

Din Share în Share

Povestea primei case Share a început în 2014, când Bogdan, citind în presă despre cazul a șase copii care trăiau cu tatăl lor în condiții de neimaginat, s-a dus să le ofere jucării. Văzând locul și felul în care trăiau, și-a dat seama că aveau nevoie de mult mai mult. Aveau nevoie de o casă. A postat acest caz pe Facebook și a mobilizat oamenii să ajute, să dea mai departe povestea lor. Din Share în Share s-au strâns donațiile necesare și suficient de mulți voluntari care să ridice, alături de Bogdan, o casă pentru această familie. 

De acolo a venit și numele misiunii sale. Casa Share. Bogdan și-a dat seama că binele se face împreună și că, atâta timp cât oamenii pot fi mobilizați și inspirați de fapte bune, lumea în care trăim poate deveni mai bună. 


Prima Casă Share 

Au urmat alte case, 30 la număr. Toate construite de Bogdan cu ajutorul comunității pe care a reușit să o mobilizeze. În continuare, la fiecare casă pe care o construiește, Bogdan se bazează pe oamenii care îl cunosc, au încredere în el și știu că schimbările importante se fac cu ajutorul tuturor. 

Dar copiii săraci au nevoie de mult mai mult decât o casă în care să locuiască. Așa că Bogdan a construit și un centru educațional pentru a le oferi șansa la un start mai bun. 

Povestea lui Bogdan arată că orice gest contează, orice gând bun. Orice share, donație, orice fel de ajutor. Împreună, toate aceste fapte de bine, pot schimba cu totul viața unui om, al unei comunități. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related