[Profi pune suflet] Pentru că toți copiii au dreptul la fericire

[Profi pune suflet] Pentru că toți copiii au dreptul la fericire

Orice copil are dreptul la fericire. Dar ce înseamnă fericirea? Pentru unii copii, fericirea poate fi o pereche nouă de încălțări pentru a merge la școală, o masă caldă sau un loc în care să locuiască. Pentru alții, fericirea vine cu un gest de blândețe din partea cuiva, un zâmbet sau o îndrumare. Sunt locuri, în România, unde fericirea înseamnă pur și simplu șansa de a supraviețui și de a rezista, în ciuda greutăților și a lipsurilor de bază. Aici, ajutorul comunității devine esențial pentru un strop de fericire și de speranță pentru mai bine. 

Comunitatea e un pilon esențial al programului Profi pune suflet. Compania sprijină și încurajează oamenii cu suflet, care se implică în dezvoltarea comunității lor, și îi ajută să facă și mai mult bine și să dea mai departe energia lor, pentru a-i inspira pe cât mai mulți. Unul din proiectele în care Profi pune suflet este Asociația Glasul Vieții, care vine în sprijinul copiilor și al mamelor singure, afectați de sărăcie extremă. 

Părintele Dan Damaschin, fondatorul asociației, crede că orice copil are dreptul la fericire. Și asta înseamnă, în primul rând, dreptul la demnitate, la educație și la dezvoltare. Asociața Glasul vieții a construit case pentru familii sărace, internate pentru copii și centre pentru mame aflate în situații critice, îmbracă, în fiecare an, peste 10.000 de copii și are în plan să facă mai mult, să ajute cât mai mulți copii, să susțină cât mai multe familii și să facă o diferență în comunitatea din care face parte. 

În seria editorială [Profi pune suflet], realizată în parteneriat cu Profi, redescoperim România prin lucrurile bune care o definesc și vorbim despre fapte bune, inițiative speciale și povești cu suflet, cele de care avem nevoie pentru a schimba prezentul în viitorul la care visăm.

 

Dreptul la demnitate

Când ne dorim un viitor mai bun, ne gândim la copii. Șansele lor de dezvoltare sunt cea mai bună măsură a societății în care trăim. Acum zece ani, părintele Dan Damaschin a înființat Asociația Glasul Vieții pentru a veni în sprijinul copiilor și mamelor greu încercate și pentru a construi un viitor mai bun pentru comunitatea din care face parte. Este și misiunea pe care Profi a clădit platforma Profi pune suflet, bazată pe șapte repere ale societății: inovație, educație, sănătate, cultură, sport, mediu, comunitate.

”Profi s-a implicat frumos în campania noastră. Mi se pare o mișcare foarte înțeleaptă din partea companiei, a înțeles cât de important este să investească în comunitatea din care se hrănește”, spune preotul Dan Damaschin. 

Din 2012 și până în prezent, Glasul Vieții a construit 138 case pentru familiile în nevoi, 3 internate pentru copii și 5 centre pentru mame greu încercate. În plus, prin proiectul Marea Vieții, asociația ofera o tabără la mare pentru 1.650 de copii orfani, cu rezultate deosebite la învățătură. 

De trei ori pe an, părintele Dan Damaschin și organizația lui de bine îmbracă 10.228 de copii din 2.923 de familii aflate în sărăcie extremă: la începutul anului școlar, de Crăciun și de Paște.

”Sunt copii trimiși de părinți pentru a paște oile în Sud, fete care pleacă la muncă în afară, și oameni care renunță la demnitate, credință, familie, pentru supraviețuire. Acești copii sunt viitorul nostru, trebuie să îi ajutăm”, spune părintele Dan Damaschin. 

 

Festivalul familiei și al oamenilor cu inima mare

Anul acesta, Asociația Glasul Vieții a creat INIMO, festivalul familiei și al faptelor bune. Timp de trei zile, în luna august, pe stadionul Copou din Iași, artiștii români au bucurat sufletele celor 10.000 de copii și ale familiilor lor, sprijinite de organizația preotului Dan Damian. Profi a susținut festivalul, s-a implicat în realizarea lui și a participat la această sărbătoare a oamenilor cu inima mare. 

Asociația are planuri ambițioase în continuare. Vor să contruiască prima policlinică socială în care pacienții vor beneficia gratuit de RMN și examen CT. Și vor să ajute cât mai multe familii vulnerabile, să le dea șansa la demnitate și la fericire. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related