„Cărțile copilăriei”: DespreCopii Media Group și Humanitas Junior își unesc forțele și lansează prima rubrică online dedicată cărților pentru copii

„Cărțile copilăriei”: DespreCopii Media Group și Humanitas Junior își unesc forțele și lansează prima rubrică online dedicată cărților pentru copii

„Cărțile copilăriei”, prima rubrică online dedicată cărților pentru copii, lansată în parteneriat cu Humanitas Junior, este disponibilă pe www.desprecopii.com și vine în sprijinul părinților cu recomandări de titluri interesante, în contextul în care cititul începe să coboare în topul activităților preferate de cei mici. Lipsa lecturii are un impact puternic asupra dezvoltării armonioase, creșterii echilibrate și, mai târziu, asupra vieții sociale și profesionale, astfel că acest proiect educativ este nu doar util, ci și necesar.

În România, abandonul școlar și analfabetismul funcțional ating cote alarmante, iar piața de carte este cea mai mică din Uniunea Europeană, deși producția de carte pentru copii crește de la an la an. Tocmai pentru că statisticile arată că este nevoie de un semnal de alarmă în ceea ce privește importanța cititului, Asociația Editorilor Români a lansat de curând Pactul pentru lectură, o inițiativă prin care își propune să readucă lectura între activitățile zilnice ale copiilor.

DespreCopii Media Group, promotor al educației copiilor și alături de părinții care au nevoie deseori de sprijin, informație de calitate sau inspirație, susține acest demers și vine în întâmpinarea comunității DespreCopii cu recomandări de titluri de pe rafturile Humanitas Junior, care să își facă loc în bibliotecile familiilor din România.

 

„Cărțile copilăriei”: Recomandări lunare de titluri magice pentru copii

Misiunea editorială DespreCopii are în centru EDUCAȚIA, mai ales în ceea ce privește sănătatea, creșterea armonioasă, viața socială sau activitățile extrașcolare ale copiilor. Deja de câțiva ani, se observă în cadrul discuțiilor din comunitatea Desprecopii și de pe conturile de Social Media Desprecopii faptul că alte activități câștigă teren în fața lecturii – jocurile fiind poate pe primul loc –, iar părinții depun eforturi pentru a face loc și cărților în lista preferințelor copiilor.

Indiferent de cât de mult evoluează tehnologia, lectura nu poate lipsi din viața celor mici. Este de datoria părinților să îi familiarizeze cu lumea cărților încă de la vârste fragede, să le pună în mână titluri aliniate cu preferințele și pasiunile lor, pe care copiii să le parcurgă cu plăcere, nu doar pentru că așa trebuie.

Cărțile copilăriei sunt, de fapt temelia, visurilor noastre. La Desprecopii.com, de fiecare dată când recomandăm o anumită carte pentru copii, primim cereri de recomandare de lectură pentru copii - pentru diverse vârste. Pentru că, într-adevăr, fiecare vârstă are nevoie de eroii săi. Fiecare carte este un ghid care îi încurajează pe copii să viseze și să își folosească imaginația, deschizând ușa către universuri noi, întâlniri cu eroi și eroine de admirat, și setează valorile care îi vor însoți pe parcursul întregii vieți. Astfel, cărțile copilăriei sunt mai mult decât simple volume, ele reprezintă o amintire a inocenței copilăriei, care ne vor însoți mereu, dar și o fereastră către viitor.“, spune Mirela Popescu, Redactor-Șef Desprecopii.

În fiecare lună, prin intermediul secțiunii dedicate și disponibile gratuit pentru părinți, aceștia vor primi o serie de recomandări de titluri fascinante pentru copii, titluri pe care le vor îndrăgi și pe care le vor răsfoi cu drag împreună. Accentul va fi pus pe cărți ilustrate, care îmbină frumos magia cuvintelor cu cea a ilustrațiilor captivante.

Într-o țară ca a noastră, unde lipsesc cu desăvârșire programele naționale de promovare a cititului, e de apreciat și de lăudat apariția inițiativelor care susțin cultura scrisă. O astfel de inițiativă, deopotrivă necesară și benefică, vine de la comunitatea DespreCopii, care a făcut loc în paginile sale unei rubrici dedicate cărții pentru cei mici. O rubrică specială, care va pune în lumină cât de important este pentru viitorul unui copil să aibă șansa de a crește înconjurat de cărțile care să-l întregească intelectual și sufletește și care să-l ajute să devină un adult în stare să gândească cu mintea lui și să filtreze lumea din jur printr-o lentilă critică, completează Iustina Croitoru, Editor Coordonator Humanitas Junior.

Proiectul special îmbină astfel educația cu inspirația și ușurează efortul părinților de a alege dintre miile de titluri disponibile pe piața de carte pentru copii. Fiecare articol editorial vine sub forma unei recenzii de carte realizate de un redactor Desprecopii care este și mamă. Astfel, fiecare titlu de carte Humanitas Junior este prezentat prin lentila duo-ului mamă-copil, tocmai pentru a oferi sugestii de lectură cât mai apropiate de profilul, nevoile și așteptările cititorilor din comunitatea DespreCopii.

Prin intermediul celor trei site-uri, rețelelor de socializare (Facebook, Instagram, TikTok), canalelor de YouTube, aplicațiilor de mobil (Odiseea Sarcinii, Eu Mămica și Diversificarea Alimentației Bebelușului), Comunității și Forumului Desprecopii.com, DespreCopii Media Group (desprecopii.comclubulbebelusilor.rosuntmamica.ro) atinge lunar peste 4 milioane de părinți. Aceste cifre arată că grupul media se situează în topul preferințelor părinților și, de asemenea, în topul preferințelor clienților atunci când vine vorba despre lansarea unor proiecte digitale inovatoare alături de un partener de încredere din industria media.

Humanitas Junior a debutat in 2001 cu trei titluri pentru copiii semnate de Neagu Djuvara, cu ilustrații de Radu Oltean, și a continuat să publice cărți de mare succes, printre care seriile Habarnam, de Nikolai Nosov, și George, de Lucy și Stephen Hawking, Enciclopedia zmeilor, de Mircea Cărtărescu, Întoarcerea lui Arpagic, de Ana Blandiana și încă multe altele. Dupa ce s-a rebranduit în 2017, Humanitas Junior și-a îmbogățit an de an portofoliul cu cărți de povești, romane, cărți de știință, de istorie, atlase, enciclopedii, cărți de activități, cărți self-help, semnate de autori români și străini și dedicate copiilor creativi și curioși, cu vârste între 2 și 14 ani. Le găsiți pe toate pe humanitasjunior.ro și puteti afla amănunte despre cele mai recente apariții urmărind postările Humanitas Junior de pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, YouTube).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Sectiune



Branded


Related