Bucharest Tech Week 2023 a reunit peste 30.000 de vizitatori, 100 de companii și 70 de speakeri de renume

Bucharest Tech Week 2023 a reunit peste 30.000 de vizitatori, 100 de companii și 70 de speakeri de renume

Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, a reunit în ediția de anul acesta 100 de companii, care au prezentat produse și servicii  de ultimă generație, respectiv peste 1500 de profesioniști din diverse domenii și 70 de speakeri de renume, ce au adus în fața publicului tendințe și perspective din zona tech. Peste 30.000 de vizitatori, pasionați de tehnologie, digitalizare și inovație, s-au bucurat de săptămâna dedicată tehnologiei - 22-28 mai.

Conceptul Bucharest Tech Week este structurat pe două direcții: Business Summits – o serie de conferințe de business tech nișate, ce s-au desfășurat anul acesta la NORD Events Center by Globalworth, respectiv Tech Expo – cea mai amplă expoziție de tehnologie și inovație, dedicată publicului larg, găzduită de Romexpo, Pavilion B1. 

 

Speakeri mondiali, experți și companii inovatoare în cele cinci zile dedicate Business Summit-urilor

În zilele dedicate summit-urilor de business, s-au abordat o multitudine de subiecte din zona tech și nu numai, iar experți internaționali și profesioniști în domenii de business diverse au oferit participanților cunoștințe și exemple practice. Printre aceștia amintim de:  Dr. Frank Möbius, Head of Technology Management and Forecast BMW Group, Kelsa Albert, Global People Development Manager în cadrul Farfetch Group, Abdelfettah Sghiouar, Senior Cloud Developer Advocate în cadrul Google Cloud, Hamish Stacy, Digital Experience Lead la Mondelez International și Jean-Philippe Bempel, Java Champion si Senior Software Engineer la Datadog.

Totodată, reprezentanți ai unor companii de top, precum: Orange Business, Bosch, Google, Undelucram.ro, Mastercard, George by BCR, Luxoft, Sodexo Benefits and Rewards Services Romania, Up Romania și Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS)) au dezbătut și au prezentat celor peste 1400 de participanți noutățile în: inovație tehnologică, HR, retail, limbajul de programare Java și arhitectură software. 

 

Peste 28.000 de vizitatori s-au bucurat de noutățile prezentate la Tech Expo 2023

Tech Expo, cea mai amplă expoziție de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, s-a bucurat de prezența a 28.538 de vizitatori, ce au avut posibilitatea de a vedea și testa produse și soluții tech de ultimă generație, de la gadget-uri, roboți, vehicule electrice, produse smart home, până la smartphone-uri, laptopuri sau soluții de gaming.

Printre cele mai mari companii prezente la Tech Expo s-au regăsit: Bosch, care a prezentat unele dintre cele mai avansate tehnologii în domeniul motoarelor, E.ON și proiectul inovator al lui Dominic Marcu, care a povestit despre transformarea celebrului său Tesla Model 3 Performance din Europa într-o mașină de curse, HONOR și OPPO, cu noile telefoane de ultimă generație sau Pudu, ce a adus în fața participanților roboți autonomi și inteligenți utilizați în diverse domenii, cum ar fi serviciile de livrare și asistență în restaurante.  

Alte produse atractive pentru vizitatori au fost ochelarii pentru nevăzători de la OrCam, soluțiile de smart home de la Legrand, Tineco și TechCuisine.ro. Pe de altă parte, pasionații de gaming au avut ocazia să se bucure de o întreagă zonă dedicată, respectiv de competiții de gaming organizate de Lenovo sau FC Rapid Esports.

Mai mult, în cadrul expoziției s-au desfășurat pe parcursul celor trei zile paneluri de discuții, prezentări și demonstrații ale unor companii inovatoare. Spre exemplu, Institutul BrainMap Neuroscience a prezentat o aparatură medicală de ultimă generație, care permite oamenilor să vadă ce se întâmplă în creierul lor și cum îl pot "reprograma" prin modificarea tiparelor de gândire și comportament deja formate. Un alt exemplu de succes a fost sesiunea "Manna Food Solution", unde s-a prezentat un produs inedit, o pastilă care înlocuiește o masă completă și a fost dezbătută implicarea tehnologiei în viitorul industriei alimentare.

În cadrul ceremoniei de deschidere oficială au participat și reprezentanți ai autorităților, precum Sebastian Ioan Burduja – Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sabin Sărmaș - Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din Camera Deputaților și Andrei Niculae - Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României.

Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo.
Partenerii evenimentului au fost:
Main Partner: Orange Business
Bucharest Tech Week 2023 a fost inspirat de Bosch.
Innovation Summit Partener: Google
HR Masters Summit Partner: Undelucram.ro
Future Retail Summit Partner: Mastercard
Java Summit Partner: George by BCR
Software Architecture Summit Partner: Luxoft
Innovation Networking Partner: Sodexo Benefits and Rewards Services Romania
HR Networking Partner: Up Romania
Software Architecture Networking Partner: Vodafone Intelligent Solutions (_VOIS)
Sponsori: HONOR, Legrand, LucaNet, M247, N-able, Codezilla, LSEG (London Stock Exchange Group) Romania, Relex-re:innovation, Romanian Software, Lenovo, E.ON.
Experience Partner: IQOS
Comfort Partner MOBEXPERT
Internet Partner: VIVA Telecom
Parteneri media: KISS FM, VOYO, Cariere, HR Manager, Business Review, Phoenix Media, Agerpres, Asociația Română pentru Smart City, Psychologies, The Recursive, hotnews.ro, wall-street.ro, learningnetwork.ro, newsbucuresti.ro, iqads.ro, prwave.ro, start-up.ro, retail-fmcg.ro, marketingromania.ro, we-invent.ro, go4it.ro, devjobs.ro, descoperabucurestiul.eu, blogatu.ro, calendarevenimente.ro.

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu.

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă dintr-o serie de evenimente online, organizate cu scopul informării și educării mediului de business autohton. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii, cât și pasionații de tehnologie și inovații.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.

Târgul Imobiliarium  reunește pe parcursul celor 3 zile peste 50 de proiecte rezidențiale noi din Bucuresti si imprejurimi.

MyConnector este o platformă fexibilă care permite organizarea de evenimente, conferințe și expoziții online, dar și interacțiunile live între participanți.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Codezilla

Codezilla inseamna peste 100 angajati in 2 locatii (Bucuresti si Iasi), peste 20 de ani de experienta si peste 300 de proiecte finalizate cu bine in fiecare an.Codezilla este o agentie de digital, cu focus pe web... vezi detalii »

UNIVERSUM Events

UNIVERSUM Events este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente din Romania. Experienta de peste 10 in organizarea de evenimente complexe, compania este construita in jurul conceptului de "arhitectura de... vezi detalii »

Frank Group

Frank Group este un grup de agentii independente, care ofera servicii integrate si complete de comunicare. Din Grupul Frank fac parte companiile Frank (ATL, BTL, digital), Oxygen (PR), MSPS Marketing and... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related