Bucharest Tech Week se întoarce

Bucharest Tech Week se întoarce

Tehnologia, digitalizarea și inovația schimbă paradigma, în centrul Capitalei.

Timp de șase zile, Bucureștiul devine capitala internațională a tehnologiei. Între 14 și 19 iunie, are loc cea de-a 6-a ediție a Bucharest Tech Week, cel mai amplu festival de tehnologie și inovație din Europa Centrală și de Est, ce revine după doi ani cu evenimente live, în format fizic.

Bucharest Tech Week este organizat de Universum Expo. Partenerul principal al evenimentului este Cognizant Softvision, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea de produse software și inginerie digitală integrată. 

La această ediție, festivalul reunește peste 100 de speakeri și experți internaționali și locali în tehnologie, 1200 de profesioniști din diverse domenii și verticale de afaceri și peste 70 de companii ce își vor prezenta produsele și serviciile celor peste 25.000 de pasionați de tehnologie.

Programul Bucharest Tech Week este structurat în cele două componente, șase conferințe de business și Tech Expo, expoziția de tehnologie dedicată publicului larg. Astfel, primele zile ale Bucharest Tech Week, 14-17 iunie, sunt dedicate celor șase conferințe, organizate sub numele Business Summits ce se desfășoară anul acesta la Radisson Blu Hotel. 

Participarea la acestea se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat online.

La deschiderea oficială a festivalului, au participat Ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Ioan BURDUJA, Viceprimarul General al Municipiului București, Stelian Bujduveanu, Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea, Alexandru Savu, Senior Community Manager  Cognizant Softvision România, Partenerul Principal al festivalului, Florin Popa, B2B Director Orange, România, Tobias Matter, Head of BOSCH Engineering Center Cluj, Alexandru Măxineanu, Division Manager Concept Tech Events, Universum Expo, din partea organizatorului.

Ultimele zile ale festivalului, 17-19 iunie, sunt dedicate Tech Expo, singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est dedicată publicului larg. Aceasta are loc în Piața Constituției și oferă vizitatorilor accesul la cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și la ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business și a vieții personale. Accesul la Tech Expo este gratuit și se face cu înregistrare pe techexpo.ro.

Atât Business Summits cât și Tech Expo vor putea fi vizitate în întregime și în mediul online, pe platforma MyConnector.

Trei zile de tehnologie live pentru publicul larg, la Tech Expo

Ultimele zile de Bucharest Tech Week sunt marcate prin desfășurarea între 17 și 19 iunie, în Piața Constituției, a Tech Expo. Accesul la singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est dedicată publicului larg este gratuit, însă înregistrarea la eveniment, pe techexpo.ro, este obligatorie.

La Tech Expo, cel mai mare eveniment B2C din ecosistemul tehnologic autohton, iubitorii de tehnologie pot vedea și interacționa cu cele mai noi produse și soluții tech prezentate de companii locale și internaţionale.

Pe lângă cele peste 70 de standuri cu gadget-uri, vehicule electrice, accesorii smart, produse și sisteme smart home și smart living, smartphone-uri, laptop-uri, tablete, gadget-uri, roboți sau drone, în premieră, va fi amenajată o scenă unde vor avea loc paneluri de discuții, prezentări, demonstrații, unboxing-uri și sesiuni de gaming. Programul la scenă este împărțit pe zile, astfel: vineri, Tech Stage (tehnologii IT și digitalizare), sâmbătă, Gaming Stage (jocuri video) și duminică, The Future Stage (dispozitive, gadget-uri și aplicații de lifestyle și business).

Deschiderea oficială a expoziției are loc sâmbătă, 17 iunie, ora 14.00, în prezența Viceprimarului Municipiului București, Stelian Bujduveanu, a Vicepreședintelui Autorității pentru Digitalizarea României, Dragoș Tohănean, a Secretarului de Stat de la Ministerul Educației, Sorin Ion, și a reprezentanților organizatorului Universum Expo și companiilor partenere, Cognizant Softvision și BOSCH. 

Aceasta este urmată de un panel cu participarea reprezentanților Primăriei Generale și ai primăriilor de sector, pe cea mai importantă temă pentru o capitală de secol XXI, a unei țări U.E., “Digitalizarea orașului: propuneri, obstacole, soluții”. Panelul va fi moderat de către Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City.

Primul supercar românesc complet electric, prezent la Tech Expo

Momentum, primul supercar complet electric dezvoltat integral în România de compania CryptoDATA Tech, va putea fi admirat în Piața Constituției, pe parcursul Tech Expo.

Supercar-ul full electric, realizat cu ajutorul tehnologiei blockchain, este acum prezentat în premieră publicului larg, după ce în martie a.c. a făcut obiectul unei prezentări dedicate doar presei.

Momentum este dezvoltat modular, aceasta fiind una dintre cele mai importante caracteristici ale mașinii și are un modul blockchain integrat. Fiecare modul poate fi implementat într-o serie de vehicule pentru transport public și privat, devenind un dispozitiv IoT care poate comunica securizat cu orice alte dispozitive smart conectate la internet.

Acest supercar concept revoluționează domeniul automobilelor electrice, în special al automobilelor smart, prin faptul că aduce o soluție inovatoare pentru asigurarea de securitate și securizare a utilizatorului și a datelor pe care aceste smart EV-uri le colectează și pe care se bazează.

Minter Guardian, prezentare în premieră

Pe lângă supercar-ul Momentum, CryptoDATA Tech prezintă în premieră Minter Guardian, un dispozitiv inteligent ce poate juca rol de router. Acesta este conceput pentru a oferi tuturor utilizatorilor acces la internetul global printr-o infrastructură cibernetică securizată, privată și nerestricționată, facilitând integrarea dispozitivelor inteligente în sistemul blockchain.

Tehnologii de ultimă generație pentru industria automotive

Zilele Tech Expo se remarcă printr-o serie de prezentări de tehnologii concepute să ne ofere un stil de viață confortabil și sigur, mai ales în timpul petrecut la volan. În acest sens, la standul “Centrul de inginerie BOSCH”, vizitatorii vor avea ocazia să experimenteze tehnologii de ultima generație, create pentru asistența șoferului la volan, conducere automatizată sau pentru stații de încărcare mașini electrice.

Brașovenii de la Skywell și Allview prezintă modelul de mașina Skywell ET5, primul SUV full electric, care îmbina tehnologia Skyworth cu inovația din ultimii 10 ani a industriei auto.

Din zona vehiculelor electrice nu vor lipsi trotinetele electrice cu design dinamic și ușor de utilizat, aduse de cei de la evoMAG. Acestea vor putea fi testate gratuit de participanții la expoziție. 

Test Drive cu cele mai noi modele de mașini electrice

Toți pasionații de automobile pot testa în cadrul Tech Expo cele mai noi modele de mașini electrice: Fiat 500e, Jeep Compass, Jeep Renegade, Mazda MX-30, Renault Captur. Test Drive-ul se face doar cu programare pe techexpo.ro

În cele trei zile de eveniment publicul va putea admira, dar și testa, alături de un pilot profesionist, o mașină Tesla de curse.

De la clasa smart la casa smart

Tehnologiile prezentului includ deja diverse dispozitive pentru case și școli inteligente.

Samsung vine la Tech Expo cu un concept de smart classroom. Acesta combină cele mai recente instrumente audio-vizuale precum tabletele Samsung, table inteligente interactive, imprimante și alte dispozitive. Totodată, ECDL, cel mai răspândit program de recunoaștere a competențelor digitale va aduce la Tech Expo cele mai noi imprimante 3D, dar și roboții educativi Mbot Ranger și Edison.

Pentru cei interesați de device-uri pentru smart homes, noutățile vin de la Livolo România, care va fi prezentă la expoziție cu: motoare wi-fi pentru draperii, senzori de temperatură și umiditate, senzor de sunet și lumină și noua generație de întrerupătoare tactile inteligente.

La standul TechCuisine.ro, vizitatorii vor putea interacționa cu specialiștii în tehnologii smart home, pentru a identifica cele mai eficiente soluții pentru transformarea locuinței într-una inteligentă. Printre aceste soluții prezente la Tech Expo se vor număra: echipamente inteligente germane, Tado, pentru controlul încălzirii și răcirii, sisteme pentru controlul automat al draperiilor și jaluzelelor de la SwitchBot, dar și alte echipamente și ecosisteme smart precum: încuietoare inteligentă, robinet inteligent pentru grădina, ghivece inteligente, prize și becuri inteligente.

Inelul ce îți supraveghează sănătatea

Vedeta din standul TechCuisine.ro va fi celebrul inel Oura Smart Ring, prezentat în premieră la Tech Expo. Deși arată ca un inel obișnuit, aceste este un gadget care monitorizează pulsul, mișcarea corpului, temperatura, oxigenul din sânge și fazele somnului, oferind o imagine completă asupra sănătății celui ce îl poartă. Vizitatorii expoziției din Piața Constituției vor avea posibilitatea să comande produsul direct de la stand, utilizând kit-ul special de stabilire a mărimii.a

Telefoane, tablete, aplicații pentru transferuri de bani

Vizitatorii Tech Expo vor avea ocazia să cunoască și să testeze smartphone-urile și tabletele HONOR, unul dintre principalii furnizorii de dispozitive inteligente la nivel global.

Printre aplicațiile utile ce pot fi testate la Bucharest Tech Week se numără și SelfPay Now. Este aplicația prin care se pot depune bani pe card instant, la oricare dintre cele peste 7.000 de Stații de Plată SelfPay, indiferent de banca la care ai cardul. Astfel, nu mai este nevoie să cauți un anume bancomat, de la o anume bancă, pentru a depune bani pe card.

Accesul la Tech Expo este gratuit și se face prin înregistrarea prealabilă pe site-ul evenimentului, techexpo.ro. Minorii pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult sau dacă prezintă procură din partea părinților.

Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo. 
Partenerii Bucharest Tech Week sunt:
Main Partner: Cognizant Softvision
Bucharest Tech Week inspired by: Bosch
Innovation Summit Partner: Orange Business Services
Future Retail Summit Partner: RBC - Romanian Business Consult
Metaverse Summit Partner: certSIGN
HR Masters Summit Partner: Undelucram.ro
JAVA Summit Partner: EPAM Systems
Software Architecture Summit Partner: Luxoft
Gaming Stage Partner: Dell Technologies 
Metaverse Networking Partner: ClusterPower
Development Networking Partner: Dell Technologies 
Sponsors: ENGIE Romania, SAMSUNG, CryptoDATA, Fitbit, HONOR, Bento, Radiocom, TotalSoft, Essensys, eSolutions, Microsoft, YAROOMS, ELO Digital, HTEC Group, HIPO, Full Speed Systems, E.ON. 
Experience Partner: IQOS
Coffee Partner: L’OR
Smart City Enabler: Asociația Română pentru Smart City
Internet Partner: Viva Telecom
VIP Shuttle Partner: BlackCab
Parteneri media: KISS FM, CARIERE, HR Manager, Zile și Nopți, Femeia, Agerpres, The Recursive, hotnews.ro, PRwave.ro, wall-street.ro, start-up.ro, Softlead, retail-fmcg.ro, Modern Buyer, inoras.ro, solutiipc.ro, marketingromania.ro, marketingfocus.ro, Phoenix Media, COCOR Media Channel, Blitz TV, CINEPLEXX.  

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu. 

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Virtualized este prima expo-conferință virtuală din România, compusă dintr-o serie de evenimente online, organizate cu scopul informării și educării mediului de business autohton. În cadrul evenimentelor se abordează în timp real provocările cu care se confruntă specialiștii din mediul de afaceri și se oferă soluții rapide. 

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații. 

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking. 

Târgul Imobiliarium Universitate reunește pe parcursul celor 3 zile peste 50 de proiecte rezidențiale noi din București și împrejurimi.

MyConnector este o platformă flexibilă care permite organizarea de evenimente, conferințe și expoziții online, dar și interacțiunea live între participanți.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


UNIVERSUM Events

UNIVERSUM Events este unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente din Romania. Experienta de peste 10 in organizarea de evenimente complexe, compania este construita in jurul conceptului de "arhitectura de... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneBranded


Related