[Art Superstars Wanted by glo™] Gabriel Dumitru: Arta ar trebui să unească oameni și comunități, să ofere perspective diferite și să atingă în mod unic și diferit fiecare individ în parte

[Art Superstars Wanted by glo™] Gabriel Dumitru: Arta ar trebui să unească oameni și comunități, să ofere perspective diferite și să atingă în mod unic și diferit fiecare individ în parte

Un superstar creativ aduce perspective noi, te ajută să înțelegi în profunzime realitatea. E cel care reușește, prin lucrările lui, să te facă să percepi altfel lumea înconjurătoare, crede Gabriel Dumitru, FMC Events & Festivals Manager BAT, jurat al competiției Art Superstars Wanted by glo™

 “Arta” poate însemna multe lucruri și poate avea o sumedenie de forme. Important este să existe și să fie la îndemâna oricui. Este important pentru comunitatea artistică să existe astfel de facilitatori care să se muleze pe nevoile industriei, dar și ale artiștilor, și să ofere posibilitatea de exprimare creativă”, spune Gabriel. 

Art Superstars Wanted by glo™  este un concurs destinat creatorilor la început de drum cu menirea de a susține și de a promova efervescența creativă a comunității artistice. Fă parte din comunitatea #RebelsWithACause și înscrie până pe 26 iunie o lucrare inspirată de AER. Ce caută juriul de la noul superstar creativ, explică Gabriel în continuare: 

 

Menirea competiției Art Superstars Wanted by glo™

În primul rând, scopul acestei campanii este acela de a provoca artiștii la început de drum să se exprime. Ne regăsim într-o perioadă în care există multe constrângeri și limitări, care ne pot oprima viziunea și modul personal de a fi creativi în exprimare. Iar obiectivul nostru principal este acela de a fi facilitatorul pentru o expunere amplă.

Practic, să le oferim ocazia de a fi văzuți, cunoscuți, admirați, ocazia de a primi un feedback constructiv din partea publicului divers, o șansă de a înțelege nivelul la care se regăsește acest pilon al Industriilor Creative în Romania și multe altele. Astfel își pot realiza corect “bagajul” pentru misiunile lor viitoare ca și artiști.

 

De ce este importantă pentru comunitatea artistică

În accepțiunea mea, “Arta” poate însemna multe lucruri și poate avea o sumedenie de forme. Important este să existe și să fie la îndemâna oricui. Este important pentru comunitatea artistică să existe astfel de facilitatori care să se muleze pe nevoile industriei, dar și ale artiștilor, și să ofere posibilitatea de exprimare creativă.

 

Noul Superstar creativ

Un artist care prin puțin să spună multe, poate? :) Să ofere o altă perspectivă de execuție a brief-ului. Să ne surprindă prin viziunea sa. Prin ceea ce ne propune, să simțim motivația și avântul creativ pe care îl are. Sau, de ce nu?, să ne ofere o mică parte din identitatea sa de artist, astfel încât să ne provoace să ne dorim să îl cunoaștem mai bine.

 

Comunitatea creativă din România în 2023

Din ce în ce mai vocală! Însă sper să nu se oprească aici. Eu, personal, îmi doresc să am oportunitatea de a interacționa și mai mult cu artiști care vin cu expertize și viziuni diferite și care pot genera teme de discuție pe baza creațiilor lor.

Arta ne face viața mai frumoasă. Iar Art Safari consider că este locul perfect de exprimare. Acest tip de eveniment care a crescut frumos de la o ediția la alta, care a îmbinat noul cu clasicul, contemporanul cu viitorul, și care în același loc îți prezintă o paletă largă de execuții artistice, relevante pentru toate categoriile de vârstă: de la New Media la sculpturi și instalații artistice, picturi de colecție și artă vizuală, muzică instrumentală și voce, etc. Este o adevărată incursiune culturală atunci când mergi la Art Safari.

 

Energia noii generații

Energie există și este una pozitivă. Care de cele mai multe ori suplinește lipsurile sau sparge barierele întâlnite. Important este să nu te oprești niciodată din ceea ce îți place să faci, din ceea ce îți dorești să creezi, să crezi în tine și în misiunea ta ca artist.

 

Rolul artei în 2023

Acesta este un topic despre care am putea vorbi mai multe zile la rand. :) Arta ar trebui să unească oameni și comunități, să ofere perspective diferite și să atingă în mod unic și diferit fiecare individ în parte. Sau, de ce nu, să aibă un mesaj colectiv. Arta decriptează cel mai bine frumosul, cultura, progresul, poate sparge bariera timpului și a spațiului. Poate avea dimensiuni palpabile, senzoriale sau poate atinge doar formă imaginativă. Arta are mai multe roluri însă consider că cel mai important pilon este acela prin care te definește pe tine ca și individ, fie că tu ești artistul sau cel ce privește, analizează, sau o admiră.

Menirea creatorilor nu cred că s-a schimbat. Ea ar trebui să fie singura constantă din viața unui artist. Consider, însă, că a fost o provocare pentru ei să se adapteze diverselor contexte actuale, fără a pierde din autenticitate. Să rămână relevanți pentru ei înșiși, ca ulterior să se exprime în mod natural.

 

Participă și tu la Art Superstars Wanted by glo™, lasă-te inspirat de AER, creează ceva special și înscrie-te în concurs până pe 26 iunie.

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunității creative IQads, obținând sute de rezolvări creative, mii de interacțiuni și sute de mii reach.
Brandurile obțin soluții pe care le pot implementa și conținut branded pe care îl pot folosi în social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat și derulat zeci de competiții creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustrații etc pentru companii.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Campanii

Sectiune



Branded


Related