La 8 luni de la preluarea de catre Roweb, agentia HOLD Marketing anunta o crestere a cifrei de afaceri cu 140%

La 8 luni de la preluarea de catre Roweb, agentia HOLD Marketing anunta o crestere a cifrei de afaceri cu 140%

La finalul anului 2022 HOLD Marketing a decis sa cedeze a 50% din agentie grupului Roweb pentru o dezvoltare mai rapida a business-ului sub umbrela unui brand puternic din piata romaneasca si internationala.

“Intrarea in grupul Roweb a insemnat, cu siguranta, o accelerare importanta in dezvoltarea business-ului Hold Marketing. Ne bucuram foarte mult ca am reusit sa atragem interesul unei companii mature si solide, asa cum este Roweb, care ne va oferi expertiza si resurse pentru a atinge obiectivele noastre de crestere.”, Sorin Trifu, CEO & fondator HOLD Marketing.

La doar 8 luni de la achizitia de catre Roweb, agentia Hold Marketing a anuntat o crestere de 140% a cifrei de afaceri. Astfel, in mai putin de un an, asocierea cu brandul Roweb a ajutat agentia sa-si extinda rapid portofoliul de clienti si sa-si dubleze numarul de angajati.

In acelasi timp, decizia grupului Roweb de a integra o companie dintr-un domeniu conex a venit ca urmare a nevoilor extinse remarcate la clientii din portofoliul (de eCommerce. in special). Acesti clienti s-au lovit de multe ori de problema gasirii unor provideri de servicii care sa inteleaga specificitatea business-urilor si industriilor si care sa aplice strategii de marketing digital personalizate.

Cu o cifra de afaceri de aprox. 30 milioane RON in 2022 si o crestere constanta de aproximativ 20% anual, grupul Roweb a decis sa investeasca intr-o noua nisa de business prin integrarea unei agentii de marketing digital care sa ofere servicii complementare clientilor din portofoliu.

„In piata nationala, in special, am remarcat, in ultimii ani, o cerere in crestere pe anumite segmente (proiectele de eCommerce, de exemplu) in ceea ce priveste cuplarea serviciilor de software development cu cele de marketing. Desi focusul nostru ramane in continuare pe dezvoltarea de software la comanda prin modele de outsourcing (prin compania dedicata Roweb Development), in paralel am decis sa sustinem o nisa de proiecte mai dinamice cerute de business-uri care au nevoie de expertiza si din domenii conexe sau complementare.”, Mirel Ionescu, Co-Founder & Managing Partner @Roweb.

Strategia de crestere a agentiei HOLD Marketing a fost deja conturata si pentru anii urmatori, obiectivul principal ramanand, in continuare, de accelerare a extinderii business-ului.

“Ne propunem, in continuare, sa ne extindem portofoliul pe piata nationala, dar si pe pietele internationale, acolo unde grupul Roweb este deja prezent prin clienti activi (UK, Belgia, Danemarca, Elvetia, etc.). De asemenea, avem ca obiective sa extindem departamentele, atat cele de executie, cat si cele suport; sa investim in automatizarea proceselor repetitive si sa integram noi canale in portofoliu (Amazon, Reddit, Criteo, Spotify, WeTransfer).”, Sorin Trifu, CEO & fondator HOLD Marketing.

Sub umbrela parteneriatului, Hold Marketing a inclus in strategia de crestere accelerata pentru 2024 o serie de obiective specifice:

Extinderea portofoliului de clienti pe plan national si international, in tari precum Marea Britanie, Belgia, Olanda, Emiratele Arabe, SUA etc (acolo unde Roweb Development se bucura deja de succes prin intermediul clientilor activi).
Cresterea numarului de experti certificati: Hold Marketing este agentie certificata Google si Meta si intentioneaza sa atraga noi specialisti certificati in echipa.
Extinderea departamentelor, prin atragerea de noi experti in-house, in domenii precum PPC, PR, Sales si Client Management.
Automatizarea proceselor repetitive, pentru a eficientiza operatiunile interne.
Integrarea de noi canale - platforme precum Amazon, Reddit, Criteo, Spotify, WeTransfer, pentru a raspunde in mod adecvat cerintelor si tendintelor pietei digitale in continua schimbare.

Roweb repezinta un grup de companii cu actionariat 100% romanesc ce dezvolta in principal solutii de business end-to-end (de la consultanta, la arhitectura, dezvoltare, implementare, design, QA, etc.), prin echipe dedicate.

Roweb s-a lansat sub conceptul actual in anul 2004, a mizat pe clienti din piata internationala si a inregistrat un proces de crestere organica, de aproximativ 20% pe an. Principalii clienti din portofoliul grupului Roweb sunt din Europa (UK, Danemarca, Belgia, Olanda, Elvetia, Germania, etc.), USA, Orientul Mijlociu si Romania, jumatate din cifra de afaceri venind din colaborările cu firme din UK, iar top industrii deservite sunt: recrutare & HR, finanțe & asigurari, imobiliare, turism & ospitalitate, retail/eCommerce.

In prezent, grupul Roweb are peste 150 de angajati si birouri în Pitesti (HQ), Bucuresti si Craiova si angajati care lucreaza remote si din alte orase din tara.

Hold Marketing este agentie digitala cu ADN 100% romanesc, prezenta in industrie din 2017. Agentia este Google Partner si are clienti din peste 20 de industrii importante, insa cei mai mulți clienti vin din industrii precum eCommerce, Horeca, B2B sau Real Estate. HOLD Marketing are o echipa completa de specialisti (+60% seniori) care reusesc sa livreze constant servicii de performance marketing (PPC), dar si Social Media Management (Digital PR), folosind cele mai populare retele din lume: Google, Meta, TikTok, Pinterest, LinkedIn.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oameni

SectiuneBranded


Related