Cum să îți menții poziția dominantă în Google: Ghidul actualizărilor documentației din Octombrie și impactul lor

Cum să îți menții poziția dominantă în Google: Ghidul actualizărilor documentației din Octombrie și impactul lor

Update-urile de algoritmi Google nu sunt întotdeauna anunțate în prealabil, însă știm deja care sunt perioadele principale în care se întâmplă acestea. În ultimii 2 ani Google a urmat un tipar iar update-urile majore au avut loc în lunile:

  • Februarie,
  • Martie,
  • Aprilie sau Mai,
  • August,
  • Septembrie,
  • Octombrie sau Noiembrie
  • Decembrie.

Pe langa acestea au mai fost și alte update-uri mai mici sau care nu au tipar în alți ani. Rareori Google anunță, dinainte, ce va viza următorul update de algoritm.

Actualizările de documentație de la Google sunt strâns corelate cu update-urile de algoritmi. Prin actualizarea documentației, Google oferă dezvoltatorilor de site-uri indicii și resurse pentru a se adapta la noile cerințe ale algoritmilor și pentru a pregăti site-urile până la următorul update. Acest lucru permite un tranzit mai lin între versiunile vechi și cele noi ale algoritmilor, ajutând site-urile să mențină sau să îmbunătățească performanța în rezultatele căutării.

După Helpful Content Update ce a rulat în Septembrie 2023, Google a rulat noi update-uri în luna Octombrie:

  • October 2023 core update

  • Spam update

 

Pe lângă aceste update-uri de algoritm Google își reînnoiește și documentația în luna Octombrie mai exact 13, 16, 17 și 18 octombrie 2023 despre care ne-am gândit să oferim câteva informații suplimentare.

 

Actualizări de documentație 18 Octombrie

Rich results Test Subscription and Paywalled content

Această modificare adaugă o referință la Rich Results Test în documentația datelor structurate pentru abonamente și conținut cu plată, deoarece acest tip de date este acum suportat în instrumentul de testare. De asemenea, a fost adăugată o secțiune de considerații pentru Generative AI în Search. Informații despre SGE (Search Generative Experience) au fost adăugate pe pagina de specificații pentru tag-ul Robots meta, data-nosnippet, și X-Robots-Tag, în contextul regulilor nosnippet și max-snippet. Dacă acești parametrii nu sunt setați corespunzător atunci Google va avea permisiunea să afișeze orice conținut în SERP.

Aceste informații sunt utile, în principal, pentru site-urile publisherilor care își doresc sa blocheze preluarea de informații din articolele proprii și afișarea în SERP, cu ajutorul SGE și al AI-ului.

 

Faviconul

Actualizarea documentației favicon subliniază că atât fișierul favicon, cât și pagina principală a site-ului, trebuie să fie accesibile pentru crawling de către Googlebot-Image și Googlebot.

S-a eliminat informația despre HTTP user-agent string, Google Favicon, deoarece nu mai este folosit. Eliminarea nu implică schimbări pentru proprietarii de site-uri. Anterior, Google Favicon se baza pe token-uri user-agent din robots.txt pentru Googlebot-Image și Googlebot, care continuă să fie suportate, după cum menționează documentația despre favicon.

Acest update impacteaza toate site-urile și uneori, nerespectarea recomandărilor Google poate duce la inlocuirea faviconului cu un icon default.

 

Actualizări de documentație 17 Octombrie

Modificările în documentație, efectuate pe 17 octombrie au subliniat importanța adăugării unui reminder pentru furnizarea fusului orar în datele structurate ale articolului. Acest reminder este util mai ales pentru site-urile de news, pentru care fiecare secundă în indexarea și afișarea unei stiri la nivel local sau național este esențială.

A doua modificare efectuata este în documentația legată de Googlebot, mai exact se menționează ca fusul orar Googlebot este Pacific Time. (Documentația Googlebot)

 

Actualizări de documentație 16 Octombrie

Pe 16 octombrie s-a completat documentația datelor structurate prin adăugarea structurate de tip Car, în scopul evidentierii informațiilor despre autoturismele puse la vânzare de dealerii auto. Documentației pentru listarea vehiculelor este strâns corelată cu campaniile de Google Ads și cu includerea, în Merchant Center, a anunțurilor de vânzare a autoturismelor. Momentan, anunțurile pentru automobile sunt implementate doar pe US și Canada și în câteva alte state, în varianta Beta.

Acest mod nou de listare a autoturismelor de vânzare poate fi extrem de util distribuitorilor auto, dacă se implementează la nivel global.

Tot în aceasta documentație se menționează și condițiile pe care trebuie sa le intruneasca Business Profile on Google pentru compania distribuitoare de autoturisme.

Separat s-a actualizat și documentația pentru Google Ads în ceea ce privește dealerii auto și anunturile cu autoturisme de vânzare.

 

Actualizări de documentație 13 Octombrie

Aceasta a fost o modificare minora privind eliminarea elementului vizual al grupului gazdă din Visual Elements gallery.

"Update-urile de documentație, urmărite îndeaproape, ne furnizează informații complete pentru alinierea site-urilor clienților noștri la normele Google, încă înainte de a trece printr-un update de algoritm. Astfel, proiectele de care ne ocupăm nu înregistrează scăderi majore; ba chiar, în momentul unui update de algoritm, se văd îmbunătățirile efectuate onsite până la momentul respectiv. Aceste update-uri de documentație sunt parte din „Biblia” specialistului SEO, având în vedere că Google deține monopolul în ceea ce privește utilizarea motoarelor de căutare la nivel internațional, dar și la nivel național.", Cecilia Pavel (Head of SEO United Media Services).

 

În concluzie, urmărirea acestor update-uri de documentație pot asigura un avantaj clar oricărui specialist SEO, de a anticipa ce modificări trebuie sa aducă unui site pentru ca Google sa il pozitioneze cât mai bine în SERP, după fiecare update de algoritm. De asemenea aceste update-uri oferă noi și noi metode de afișare a conținutului unui site, și ajustarea strategiilor de SEO și PPC în funcție de aceste noi metode de afișare.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Pozitii

Sectiune



Branded


Related