Chapter 4 anunță un departament special dedicat responsabilității sociale și comunicării ESG pentru companii

Chapter 4 anunță un departament special dedicat responsabilității sociale și comunicării ESG pentru companii
Teia Ene, Senior PR & ESG Manager Chapter 4 Romania

Chapter 4 se numără printre primele agenții de comunicare din România care oferă acest nou serviciu companiilor

Agenția de relații publice Chapter 4 România anunță crearea unei echipe dedicate clienților care au nevoie de sprijin pentru identificarea nevoilor și comunicarea acțiunilor de CSR și ESG (Mediu, Societate și Guvernanță Corporativă), în contextul în care raportarea măsurilor de conformare a companiilor la standardele ESG va deveni obligatorie în următorii ani.

Noul departament se va numi Prezență în Comunitate și Comunicare ESG (Social Purpose & ESG Communication) și va fi condus de Teia Ene, consultant de relații publice cu o experiență valoroasă în realizare de strategii și coordonare de campanii de comunicare corporate și de CSR pentru organizații din diferite industrii. Teia este Advanced Certified Sustainability (ESG) Practitioner atestat de Centre For Sustainablity And Excellence (CSE) Chicago și doctor în etică aplicată al Facultății de Filosofie a Universității din București, cu competențe în consultanță, cercetare și analiză a măsurilor privind dezvoltarea durabilă.

„Dacă acum 12 ani comunicarea CSR și de sustenabilitate era doar un nice-to-have, astăzi a devenit un must-have, în special pentru companiile cu impact asupra societății. Noi toți, și-n mod special tinerii, am devenit mult mai conștienți de nevoia implicării reale a companiilor în prevenirea schimbărilor climatice și a inechităților sociale, fenomen care are impact inclusiv asupra deciziei angajaților de a lucra la o anumită companie. La Chapter 4 România am implementat din timp propriile acțiuni de conformare la standardele ESG, deoarece credem cu tărie în aceste valori. Ne bucurăm să putem oferi clienților noștri experiența, cunoștințele și coerența necesare în abordarea acestei direcții de comunicare atât de importante pentru societate”, a spus Raluca Rotaru, Managing Director Chapter 4 România.

„Expertiza și certificările Teiei adaugă stratul strategic necesar oricărei companii care vrea să se implice cu onestitate și bună credință în viața comunității. În acest mod, companiile își păstrează relevanța ca business și respectul pentru întregul mediu în care funcționează, cu-atât mai mult în condițiile conformării la standardele obligatorii ESG”, adaugă aceasta.

Departamentul dedicat responsabilității sociale și ESG este al treilea departament structural al agenției de consultanță în relații publice Chapter 4 România, agenție specializată în comunicare Corporate și B2B (Business-to-Business) pentru companii din industrii speciale sau de nișă precum IT&C, Agricultură, Manufactură sau Energie. Pe lângă departamentul care servește acestui scop principal, agenția are și un departament solid de comunicare Brand și B2C (Business-to-Consumer).

„Comunicarea și sustenabilitatea sunt două domenii puternic interconectate, care au la bază un set de standarde comune ce țin de responsabilitate și transparență operațională. Suntem pregătiți să ajutăm oamenii din companii să-și găsească busola de implicare socială și să comunice eficient activitățile în care aleg să investească. De la asistență în procesul de conformare la standardele ESG, crearea strategiei de comunicare și implementarea acțiunilor proprii și până la întocmirea raportului anual de sustenabilitate, echipa noastră este aici pentru a le deveni partener de cursă lungă într-o călătorie cu impact, ai cărei beneficiari vom fi noi toți”, a spus Teia Ene, Senior PR & ESG Manager Chapter 4 Romania.

Împreună, echipele celor 3 departamente sunt specializate în servicii ce țin de de relații cu presa, social media (cu accent pe comunicarea în rețeaua LinkedIn), creare de conținut (pentru websites & platforme online, newsletters, white papers, e-books etc.), market & competition intelligence, employer branding, comunicare de criză, precum și training-uri de construire a imaginii în mass-media sau pe LinkedIn.

Chapter 4 România
Your Challenge is Our Competence.

Suntem experți în comunicare Corporate & Social Purpose pentru companii din industrii de nișă sau specializate. Avem experiență semnificativă în comunicare pentru companii din domenii precum IT&C, Agricultură, Real Estate, Manufactură, Transporturi, Servicii Profesionale, dar și parteneriate de lungă durată cu companii din FMCG, Farmaceutice sau organizații non-guvernamentale. Echipa noastră este structurată în trei divizii majore: Corporate & B2B, Social Purpose & ESG și Consumer Communication.

Cele mai importante servicii din portofoliul Chapter 4 Romania sunt consultanța strategică în comunicare reputațională, social purpose & ESG și comunicare de produs/serviciu, dar și market intelligence, media & social media relations, content creation, employer branding, crisis communication, startup communication, small-scale event management și promotional production management.

La nivel regional, facem parte din rețeaua balcanică de agenții Chapter 4, partener exclusiv pentru Europa Centrală și de Sud-Est al Burson Cohn & Wolfe, una din cele mai mari 5 agenții de comunicare din lume.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related